Domáce kino

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rastr
Light Expert
Light Expert

Domáce kino

Príspevok od používateľa rastr »

Zdravím, potrebujem kúpiť nové domáce kino.
- cena do 400€
- dobrý zvuk pri pozeraní filmov a počúvaní hudby
- bude sa cez jacka zapínať do notebooku, nikde inde (pri flme sa napojí ako monitor cez hdmi telka)
- môže to byť 3.1 alebo 5.1

Ide o to, že mám starú hádam 15 ročnú zostavu JAMO. 2 stĺpové veľké, 2 malé zadné na stenu, central a subwoofer. Potrebujem niečo novšie a aj kompaktnejšie, miesto stĺpových niečo menšie na stenu. Bol by som možno aj za 3.1, zadné by nemuseli byť.

Receiver mám yamaha, taktiež starý 15 ročný. Takže ideálne, ak by to bolo aj s receiverom.

Čo sa mi páči:
https://domace-kina.heureka.sk/pioneer-htp-074/#
https://domace-kina.heureka.sk/onkyo-ht ... e/#section
https://domace-kina.heureka.sk/yamaha-y ... e/#section

Brali by ste byť mnou niečo z toho alebo poradíte dačo iné?

Ďakujem
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Domáce kino

Príspevok od používateľa wladas »

Dat prec JAMO a kupit nejaku pochybnu all-in zostavu nema absolutnu logiku, to len tak na okraj. Dalsia vec cez obycajny jack mas len klasicke stereo. Pozri ci tam nemas aj opticky vystup. Niekedy je spolocny s jackovym.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ked ma hdmi na NTB, tak nepotrebuje optiku.

Inak suhlasim, je hlupost menit repraky. Zmysel ma vymenit akurat AVR ak nema potrebne vstupy, resp. nepodporuje najnovsie standardy.
rastr
Light Expert
Light Expert

No hdmi mám na prepojenie nb s plazmou. Na prepojenie nb s receiverom mám len jack. Je spôsob ako pripojiť nb s receiverom optikou? Všetky súbory prehrávam z NB.

Ja to chcem tie tepláky meniť len kvôli tej veľkosti. Tie predné sú stlpove veľké a už na ne nemám miesto. Prípadne oplatí sa dokúpiť miesto nich nejaké menšie jamo predné (treba ich dať na stenu) a kombinovať to s tými starým zadnymi, centrom a subwooferom? Oni sú fakt staré, možno aj 16 alebo 17, už fakt neviem, kedy sa kupovali.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ma tvoj notas nejaký iný výstup okrem jacku?
rastr
Light Expert
Light Expert

HDMI, ale iba jeden, ktorý používam na plazmu. A reveicer hdmi nemá.
Ryan Giggs
VIP
VIP

rastr napísal:No hdmi mám na prepojenie nb s plazmou. Na prepojenie nb s receiverom mám len jack. Je spôsob ako pripojiť nb s receiverom optikou? Všetky súbory prehrávam z NB.

Ja to chcem tie tepláky meniť len kvôli tej veľkosti. Tie predné sú stlpove veľké a už na ne nemám miesto. Prípadne oplatí sa dokúpiť miesto nich nejaké menšie jamo predné (treba ich dať na stenu) a kombinovať to s tými starým zadnymi, centrom a subwooferom? Oni sú fakt staré, možno aj 16 alebo 17, už fakt neviem, kedy sa kupovali.
Stlpove predaj (alebo co s nimi chces robit) a tie zadne daj dopredu. A vec vybavena.
A kup novy AVR, ten bude mat hdmi vstupov niekolko. NTB pripojis hdmi kablom do AVR, a z AVR HDMI do TV.
rastr
Light Expert
Light Expert

Okej, ten nový avr je riešenie. Vieš mi prosím dáky poradiť? Niečo cenovo najvýhodnejšie k tomu, čo som písal, že potrebujem. Ja sa v tomto audio vobec nevyznám.
Ale tie zadné dopredu neexistuje, na to hrajú slabo. Su vyslovene urcene ako zadne. Keby dokúpim miesto tých stlpovych ako predné tieto a skombinujem so zadnymi, centrom a subwooferom starými by to šlo, či to je blbosť?
https://www.l-e.sk/reproduktory/jamo-s-801#6514
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kazde zadne repro su klasicke "regalovky". Co znamena ze hraju slabo? Na basy mas subwoofer, na stredy center a vysky to zahra. Na filmy to bohato postaci.
Samozrejme ak chces nejake lepsie na stereo muziku tak dokup lepsie.

Aky AVR zalezi co od toho chces aby to vedelo (Lan, bluetooth...). Zakladne zacinaju na 200+ €.
rastr
Light Expert
Light Expert

Tak rozhodol som sa, že celu sadu (zadné, stlpove, stredovy a receiver) predam. Subwoofer si nechám, kúpim tieto https://www.okay.sk/jamo-s-803-hcs-cerna/#nopop

K tomu potrebujem receiver. Bude teda určite fungovať, že keď zapojím nb do receiver cez hdmi, tv do receiveru cez hdmi a zapnem film na nb, tak v nb bude možnosť ako obrazovku zvoliť tu plazmu? Ako to mam proste teraz, ked zapojim tv do nb cez hdmi (len je iba 2 vstup na nb).

Stačil by na toto tento receiver? Najlacnejší hdmi yamaha
https://m.alza.sk/yamaha-htr-2071-titan-d5113064.htm

Edit: zlý link na receiver, opravene
wladas
Redeemer
Redeemer

To je klasicke stereo na hifi zostavu (aj v tej kategorii to je na Alze). Musis hladat v domacich kinach.
https://www.alza.sk/audio-video/hi-fi-k ... 851667.htm
rastr
Light Expert
Light Expert

Akurát som to vyššie opravil.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokial ti staci funkcionalita, ktoru ponuka tak staci aj taky zakladny. Pokial by sa ti hodilo bluetooth, netove funkcie atd. tak pouvazuj o doplatku.
rastr
Light Expert
Light Expert

Funckionalita mi stačí. Len potvrď/vyvráť mi prosím ťa, či to tak, ako som písal bude bez problémov/straty kvality fungovať:
-HDMI z NTB do A/V R
- ďalší HDMI kábel z plazmy do A/V R
- Na notebooku si budem môcť nastaviť ako "monitor" plazmu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Ano, samozrejme ze to tak bude fungovat.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

porozmyslaj, ci ti staci, lebo napr. Spotify na receiveri je celkom dobra vec. Na mobile si nastavis co ma hrat a receiver pripojeny na net ti to pusta na velkych reprakoch - velmi user friendly... Neviem ako je to cenovo, ale ak to nie je velky rozdiel tak sa isto oplati...
Napísať odpoveď