Problém, ktorý neviem presne špecifikovať

Informácie o software, ankety...
vanfan
Amateur
Amateur

Problém, ktorý neviem presne špecifikovať

Príspevok od používateľa vanfan »

Ahojte

Mám problém síce to neviem presne nazvať, tak sa Vám to pokúsim opísať.

píšem túto správu sem na forum a kurzor v texte mi zmizne bez toho aby som dačo spravil, čiže musím kliknúť na prehliadač, aby znova nabehol. Je to nepríjemné lebo to robí často.

a aj keď pustím hru a prehadzuje ma často do winu

Tak robí to aj pri inších veciach, ale tak toto uvádzam ako príklady.

Poslednú dobu som tu mal jeden problém v téme internet a siete, kde sa mi samo vyplo proxi.

Pár dní na to mám zas tento problém. či to náhodou nesúvisí a nemám dáky vírus i ked som preskenoval pc s avirou ale nič mi nenašlo.
Do toho mi to pekne zblblo po zapnutí pc.

Dáky nápad čo by mi mohlo pomoct?

doplnenie: Ešte akurát ma vyhadzuje z wifiny bez príčiny tiež mi to začalo iba dneská

Ďakujem
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Problém, ktorý neviem presne špecifikovať

Príspevok od používateľa heker »

Mozes tam mal keylogger. Skus PC preskenovat cez Malwarebytes Antimalware, pripadne aj NOD32. Mimochod preco pouzivas proxy, to je daky pocitac v ramci firemnej siete?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Raz som mal nie takýto ale podobný problém, že myš sa mi stále posunula v texte náhodnými smermi, a aj ako keby sa myš "triasla", na vine bol ovládač, nainštaloval som novší a vyriešilo sa to.

Môže to byť kľudne aj vírus, treba skontrolovať počítač.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mne nieco podobne robil software k mysi od razeru, stacilo ho zakazat
vanfan
Amateur
Amateur

heker domáca sieť, mi to zblblo v prehliadači...

Tak tvoja rada pomohla už v noci som stiahol soft aby mi to preskenovalo pc - našlo mi to súbory a potom to prestalo, tak som sa potešil...

Dnes som zapol pc a znova to robilo, tak si vravím že vyskúšam noda32 a zasa som preskenoval pc a znova dačo našlo. Zatiaľ je to dobré snáď to teraz už pomôže na stálo.

Ďakujem každému :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aspon nieco. Ja ale zastavam nazor, ze ak tam je virus, ktory sa na prvykrat neodstrani, tak je najlepsie to naformatovat a spravit cistu instalaciu. Nedavno som sa s jednym notebookom prplal asi dve poobedia po sebe pocas vikendu. Bol tam daky malware, blokoval vsetky antivirusy a Malwarebyes ho dal do karanteny, ale nedokazal odstranit. Vzdy si pustal 4 procesy zo 4 suborov a aj ked som proces killol, hned za tym kill na dalsi proces, tak automaticky sa obnovovali. Rady z internetu nepomahali, ani zmeny v registroch, o par sekjnd to bolo spat. Nakoniec som majitela ukecal na kupu SSD, spravil cistu instalaciu, aktualizoval, zabezpecil, preniesol stare data, notebook po mesiaci slape ako hodinky.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

TDSSkiller, MBAR (AntiRootkit od MalwareBytes), KVRT od Kasperského a DrWeb Cureit - ono to odchytá, čo tam bude. A DOBRÝ antivírus...
Čistá inštalácia samozrejme výborná no nie je na škodu odstrániť vopred všetky partície a nanovo vytvoriť tabuľku oddielov atd (LiveLinuxom)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som minule (strasne hlupo) infikoval svoj pocitac. skusal som rozne programy na odstranenie, furt sa to vracalo.
nechcelo sa mi ale robit cistu manualnu instalaciu, tak som si povedal ze vyskusam len factory reset. bolo to za chvilu, ziadne instalacne media, ziadne rucne formatovanie ci zadavanie klucu a aktivacia. proste klik klik klik a bolo.
a malware to odstanilo tiez spolahlivo.
nehovorim ze to pomoze vzdy, ale preco to nevyskusat? na telefonoch sme na to zvyknuti uz dlho, bolo na case aby to podporovali aj desktopove OS.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Co tak system restore - bod obnovy, je to nieco podobne, mne to uz velakrat pomohlo, vacsinou na inych PC/notebookoch, aktivovat nudzovy rezim, tam pripadne este preskenovat a premazat a potom sa vratit na najstarsi mozny bod obnovy, netrva to dlho a urcite to stoji za vyskusanie.
vanfan
Amateur
Amateur

heker - Tiež ma napadla ako prvá možnosť čistá inštalácia, ale potom času by mi to zabralo, ale ak zasa sa mi to bude opakovať hneď, tak učiním

starysomar - ako prvé som stiahol ten KVRT od Kasperského a dajak nepomohlo a hned potom som skúsil MalwareBytes a našlo hodne vecí v localdata problém prestal a o deň znova. Následne ten nod32 pomohol čo som bol rád, že nemusím na čisto inštalovať :)

aacid - toto ma ani nenapadlo

Chcel som obnoviť systém, ale nemal som vytvorenný bod obnovy.
Napísať odpoveď