Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

tehla

Re: Politika

Príspevok od používateľa tehla »

Kiska odzubava system kde sa da, ci uz na urokoch, pozemkoch alebo daniach .. spoluzalozil charitu, co mu sluzi k dobru, prezentoval sa nou (uz jeho spolocnik pisal, ze dobreho anjela zneuziva a volil ineho kandidata - Knazka) mozno aj preto, aby sa dostal k fakt velkym peniazom v korupcnej politike. A tento Kiska by aj Ludovita Stura, ktoreho vyznamenanie udelil uz fakt hocikomu oznacil za extremistu, ale zabudol, ze ak by nebolo tychto tzv "extremistov", tak by dnes nebol prezidentom SR, ale slepacej farmy...A to sa tyka aj Harabina, ktory pre Slovensko urobil stokrat viac ako on.
Vyuzival vsetky mozne vyhody ako vladny special, na oficialne navstevy, ktore trvaju viac dni takmer nechodil, ved jeho pracovna doba je len 3 dni v tyzdni. Choval sa ako extremista - tito su zli aj ich volici, tamti su zli, s Rusmi sa nebavim, ale so Sorosom hej, tak doslo aj na neho, ze nasieral cim dalej tym viac ludi.
Kiska urcite vie, ze naklady na prezidentsku kampan nie je mozne dat do nakladov na podnikanie. A aj kazdy uctovnik so vzdelanim to tam da, len na vyslovny prikaz konatela, ktory bol v tom case Kiska.
Ked mu na to prisli, uplatnil ucinnu lutost, akoze islo o omyl. Uz nech ide a nech sa nevracia
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Politika

Príspevok od používateľa jackb »

Prezident SR a peniaze z velkej korupcie. Dobre vtipnu kasu si pojedol na ranajky. Este si nezacal s tym samostudiom o kompetenciach prezidenta, Ustavy a Trestneho zakona, vsak nie?
Co urobil sudca Baki pre Slovensko? Vozil rodinu na nakupy vo Viedni statny autom za peniaze danovych poplatnikov?

Netusim co maju mat kotleby a kremloboti so zvolenim Kisku pred 5 rokmi, ale v druhom kole mal Fica. Nie Gottlieba, nie Blahu ani Blazovu :)
Rusi anektuju kus susednej krajiny a potom v nej zivia obciansku vojnu, zostrelia civilne lietadlo, prenasleduju opoziciu... ale oni su dobrucki, treba sa s nimi kamaratit. Aj s ruskymi oligarchami, ktori poprivatizovali a vytunelovali co sa dalo, maju hodinky za niekolko rocnych platov lekarov na ruskom vidieku sa treba bratat. Nie sa stretnut s niekym, kto dava peniaze na rozvoj spolocnosti.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

beardie napísal:predal to v roku 2005, do roku 27.7.2007 bol statutarom, kedy mal este teoreticky nejaky vplyv, nasledne uz len clenom dozornej rady do roku 2012

ale ok, dobre, povedzme ze vplyv mal, nech ho vysetria a pre mna za mna nech ide aj do basy ked nieco spachal, rovnako aj s pripade tych danovych podvodov
taktiez sa divim, ze Kiska neda na Harabina TO za ohovaranie, kedze tvrdi, ze je Kiska uzernik a kvoli nemu bolo zacatych 20000 exekucii
tiez by som sa ale takemu pajacovi asi len vysmial

ale zatial teda len ciste varenie vody, co samozrejme jednoduchsim ludom staci, pricom od teba by som cakal nieco viac
Jedna vec je, prečo sa Kiska "neočistí" a nepodá to na Harabina. Harabin nech je aký chce, ale dobre vie čo si môže dovoliť povedať.

Druhá vec je to čo tvrdí horský, že jeho peniaze na kampaň pochádzajú z úžery, keďže bol v dozornej rade a bral za funkciu peniaze.

Tretia vec je samotné financovanie kampane, kde časť financií si "hodil" na firmu a ešte si pýtal DPH a potom chodil za prokurátorom že ako sa to bude riešiť...

Ja som ho volil, nie som antiKiska(len viem byť kritický aj na "moju"stranu"), ale po týchto veciach sa z neho stal kandidát "menšie zlo" a nie prezident, ktorého chcem voliť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

nerobme si iluzie, kazdy ide do politiky, akejkolvek, v prvom rade preto, aby sa nabalil ci aspon prisiel k nejakym vyhodam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

tehla napísal:A to sa tyka aj Harabina, ktory pre Slovensko urobil stokrat viac ako on.
Myslis toho Harabina co pre Meciara vybudoval "pravny stat"? Ake prasky beries? Aby som sa im radsej vyhol.
jackb
Redeemer
Redeemer

nie len jedne kandidat bude trestat. aj ten, ktory podla prieskumov menej % ako polotucne mlieko vytresta kazdeho:
Prílohy
kandidat_mlieko.png
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

baldorex napísal:Ja som ho volil, nie som antiKiska(len viem byť kritický aj na "moju"stranu"), ale po týchto veciach sa z neho stal kandidát "menšie zlo" a nie prezident, ktorého chcem voliť.
ved ja nehovorim, ze je stelesnenie boha na zemi, len mi vadi, ze je oznacovany za uzernika, ked s tymi firmami nemal takmer nic spolocne

ak porusil zakon, nech mu to na sude dokazu a nech ide aj do basy, ak treba, nemam nic proti

ak by teraz kandidoval, tak by som ho takmer urcite v prvom kole nevolil
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ono je to vzdy aj o tom, z coho si clovek ma moznost vybrat..
baldorex
Addict
Addict

V období ktorých sa týkajú tie rozsudky bol v dozornej rade, teda bol platený z úžerníckej firmy a aj z tých peňazí si platil kampaň... Čiže môžeme sa na to pozerať ako písal politológ horský.
Ak by s tými firmami po predaji nemal už nič, ani jeho rodina, bolo by to samozrejme iné.

Už by ostala iba kampaň na účet svojej firmy :)
beardie
Redeemer
Redeemer

bol plateny za clenstvo v dozornej rade? kedze predtym zhrabol 1,7 giga ci kolko SKK, tak nemusel, ale mohol, neviem, ale zaujima ma to

k tej kampani, nuz, 2x sa Fico snazil vymachat ho v tom a 2x sa mu to nepodarilo napriek tomu, ze mal pod palcom policiu, prokuraturu aj danovakov
teraz to skusa tretikrat, myslim si, ze vysledok bude velmi podobny
bolo to legalne? bolo
bolo to na hrane moralky? urcite ano
bude mi vadit, ak za to dostane dalsiu pokutu (viac sa z toho vytazit neda)? vobec
baldorex
Addict
Addict

Robil to zadarmo? Aj jeho rodina?

Časť kampane neoprávnene hradená firmou je proste fakt. Tie doklady existujú a nemajú v účtovníctve tej firmy čo robiť.

Z toho vyplýva aj nasledovné:
"Pre vysvetlenie, prezident Andrej Kiska prekročil finančný limit pre kampaň prezidentských volieb. Zákon je nastavený tak, že ak sa dokáže prekročenie hornej hranice výdavkov pre kampaň, musí byť zaplatená pokuta vo výške desaťnásobku prekročenej sumy. Kiska túto hranicu prekročil o 1 213 300 eur. Pokuta by sa teda mala vyšplhať na viac ako 12 miliónov eur."
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Fuha, vidim ze ani netusis, podobne ako dalsi tunajsi diskuteri, o co v tej kiskovej kauze vobec ide a preco tam vobec nastal problem.
baldorex
Addict
Addict

Vysvetlíš to mne nič netušiacemu prosím?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

baldorex napísal:Vysvetlíš to mne nič netušiacemu prosím?
Faktická poznámka: Ehm, druhá strana, premiér Slovenskej republiky, najvyššia funkcia v štáte, si financoval politickú kampaň z daní verejných poplatníkov (tlačovky, vyjadrenia, ochranka, horda úradníkov, návšteva XY miest za štátne, ohováranie protikandidáta a špinavá kampaň - Kiska je sciontológ a "ja som mal birmovku ale či verím v Boha, na to sa ma nepýtajte, lebo to je osobná informácia") a vyčíslil niekto, či náhodou toto všetko neprekročilo zákonom stanovený limit?
beardie
Redeemer
Redeemer

urcite prekrocilo, to je jasne, ale zase ked kradne jeden, nemusi aj ten druhy, zeano
baldorex
Addict
Addict

Ehm, ohm, uhm, Fico je spodina, ale v tomto kontexte ma vôbec nezaujíma, takže celý tvoj príspevok je úplne mimo, keďže mňa zaujímajú fakty o kiskovi.
Je mi jasné že sa v pozadí dejú nejaké veci, ktoré by sa nediali keby hral ich hru.
Na druhej strane, ak by si časť kampane nedal na firmu, nemohli by ho tým "vydierať". Že sa to stalo, potvrdil aj on sám keď svoj čin oľutoval a robil zo seba účtovného hlupáka.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

dat cast kampane na firmu? fakt neviem z kade beries tie pojmy (resp. tusim z kade ich mas, lebo ten vyrok o prekroceni nakladov o milion eur pochadza od harabina, lol). samotna kiskova kampan nie je z danoveho hladiska nijako podozriva. mal transparentny ucet a spravne ho vyuzival. za peniaze na kampan si zaplatil sluzbu u svojej vlastnej firmy, KTAG. toto nie je vobec problematicke ani protizakonne. tato firma mu robila marketingovu kampan, platila letaky, etc. toto je stale vsetko v poriadku. potom si tato firma dala tuto kampan do uctovnictva, co je stale vsetko v poriadku. urobili ale chybu, lebo si tieto naklady spojene s kampanou dali do kolonky nezdanitelne naklady, pricom to mali dat do zdanitelnych nakladov - rozdiel je tam v podstate ten, ze pokial su to naklady spojene s cinnostou firmy, tak to patri do nezdanitelnych, inak by to mali byt zdanitelne. rozdiel je potom prirodzene v daniach, ktore sa na tychto nakladoch mali zaplatit ale nezaplatili - v tomto pripade je to niekolko desattisic eur.
baldorex
Addict
Addict

Prosím ťa uprac si to v hlave...na nezdaniteľný výdaj žiadať od štátu DPH, to som ešte nevidel :).
A ešte doplním otázku.
Odkiaľ máš že Kiska zaplatil za kampaň firme ktag?

Podľa tohoto článku firma nemala príjem, iba zaúčtovala náklady.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... vej-firme/

"Napriek Kiskovým slovám o tom, že náklady uhradí, firma KTAG daniarom nepredložila žiadne dokumenty, ktoré by potvrdili, že Kiska za svoju kampaň naozaj zaplatil. Faktúry odmietol zverejniť aj samotný Kiska."
jackb
Redeemer
Redeemer

Fica rozkoktal moderator TA3, ked mu pripomenul, ze je pravnik (asi 13,5 roka nestacilo) a prezumpciu neviny by si mal ctit.

ale kto bol tiez vysetrovany pre dane? nikto iny ako Ficov brat. uctovnictvo sa ale vyparilo a "skutok sa nestal"
takze ako nema Hari pravo kecat o krestanstve, Fico je posledny kto by mal vyslovovat "danovy podvodnik" nahlas. u jedneho byva, druhy mu je brat
https://www.etrend.sk/ekonomika/policia ... nosti.html
https://www.aktuality.sk/clanok/361077/ ... tovnictvu/ - Jano pisal. ale Fico s vrazdou nemoze mat nic spolocne, ani ako politik ani ako brat...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Fico má vždy voľný vstup do TA3, má vždy priestor. Ale prečo by nemal, veď TA3 od vlády dostáva aj dotácie, tak ho musia poslúchať.
Napísať odpoveď