3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)
Re: 3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-20
Vsak dokazy su: nahravka Ficovho hlasu ako hovori o tienovom financovani kampane, nahravky Fica v konspiracnom byte na Vazovovej, svedectva o baleni penazi do alobalu. Tych dokazov je viac ako dost, avsak takisto je tu aj jasne viditelne spravania prokuratury, ktora tieto dokazy aktivne zameta. Vid. napr. Smerom zvoleny generalny prokurator, ktory mal niekolko rokov u seba nahravky potvrdzujuce pravost Gorily, napriek tomu ju ale aktivne zametal co najviac pod koberec.
Mozes sam usudit, kto je pre stat vacsie spolocenske nebezpecenstvo: (1) jeden chlapik, ktory nie je ani v strane, ani za sebou nema ziadnu korporaciu, ktoreho firma urobila v uctovnictve chybu radovo v desiatkach tisicov, alebo (2) strana, ktora ma svojich ludi v policii, na sudoch, na prokurature, ktora aktivne zameta podvody a rabovacky verejneho rozpoctu radovo v stovkach milionoch.
Mozes sam usudit, kto je pre stat vacsie spolocenske nebezpecenstvo: (1) jeden chlapik, ktory nie je ani v strane, ani za sebou nema ziadnu korporaciu, ktoreho firma urobila v uctovnictve chybu radovo v desiatkach tisicov, alebo (2) strana, ktora ma svojich ludi v policii, na sudoch, na prokurature, ktora aktivne zameta podvody a rabovacky verejneho rozpoctu radovo v stovkach milionoch.
tehla - Procko konstatuje co sa uz stalo oficialne, nikoho neobvinuje. Zacinas byt coraz viac a viac na smiech.
Špeciálny prokurátor Špirko pred rokom zorganizoval tlačovku, pretože sa obával o svoj život a aj o život svojich príbuzných a chcel, aby sa verejnosť dozvedela o tom, čo sa deje. Podal trestné oznámenie na Kaliňáka a Počiatka z trestného činu sabotáže. A v danej veci sa ani len nezačalo vyšetrovanie. Hneď trestné stíhanie odmietli. A to je Špirko človek, ktorý má reálnu šancu vidieť do trestnej činnosti politikov a nájsť dôkazy. My obyčajní ľudia nezmôžeme nič. Potom sa na Špirkovi ešte vozili jeho nadriadení, Ficovi kamaráti a spolužiaci. Mňa by zaujímalo, či len papagájuješ frázy zo Súmračnej ("ak máte dôkazy proti Ficovi, tak podajte trestné oznámenie") alebo skutočne žiješ v ilúzii, že ak by aj bežný človek niečo vyhrabal na Fica, tak by to prešlo cez políciu a prokuratúru, ktorá je ovládaná stranou SMER?
Na Ficovu demisiu ako aj demisiu jeho vlády absolútne postačuje len skutočnosť, že sa na Úrade vlády dobrovoľne a z vlastnej vôle obklopil ľuďmi z mafiánskeho prostredia, ktorí mali takto prístup k strategickým tajným informáciam rôzneho charakteru. Keby sme boli v USA, tak sa v tom začne vŕtať FBI a je dosť možné, že by Fico skončil aj v base. Sa pozri, koľkých Trumpových ľudí už priznalo vinu a Mueller sa pomaly ale isto prepracúva k obžalobe prezidenta Trumpa.
Na Ficovu demisiu ako aj demisiu jeho vlády absolútne postačuje len skutočnosť, že sa na Úrade vlády dobrovoľne a z vlastnej vôle obklopil ľuďmi z mafiánskeho prostredia, ktorí mali takto prístup k strategickým tajným informáciam rôzneho charakteru. Keby sme boli v USA, tak sa v tom začne vŕtať FBI a je dosť možné, že by Fico skončil aj v base. Sa pozri, koľkých Trumpových ľudí už priznalo vinu a Mueller sa pomaly ale isto prepracúva k obžalobe prezidenta Trumpa.
Veriť v nezávislosť súdov a ďalších štruktúr je naozaj naivné. Ako v prípade SMERu, tak aj v prípade iných krajín a iných politikov: stále sa opakuje ten istý motív. To je skrátka realita tejto parlamentnej demokracie, kde je reálna participácia ľudí značne obmedzená a za špagátiky poťahujú ekonomické a ďalšie záujmy v pozadí (dokonca ani nikým nevolené). Bez ekonomickej demokracie a radikálnej premeny vlastníckych vzťahov sa nič nezmení. 
eMPIko:
eMPIko:
No áno, ale keby sa z toho jedného chlapíka nerobia modla a ideál, že... a robia to ľudia, ktorí chcú reprezentovať budúcu potenciálnu vládnucu stranu.Mozes sam usudit, kto je pre stat vacsie spolocenske nebezpecenstvo: (1) jeden chlapik, ktory nie je ani v strane, ani za sebou nema ziadnu korporaciu, ktoreho firma urobila v uctovnictve chybu radovo v desiatkach tisicov, alebo (2) strana, ktora ma svojich ludi v policii, na sudoch, na prokurature, ktora aktivne zameta podvody a rabovacky verejneho rozpoctu radovo v stovkach milionoch.
A pretoze z neho niekto (kto?) robi ideal alebo pretoze k ho nejaka strana (myslis asi PS?), ktora ani nie je v parlamente ma rada, to z neho robi nejake spolocenske nebezpecenstvo? Cela tato danova kauza je typicky priklad character assassination. Uz 3 roky sa tu vlaci po mediach Kiska za par eur. Ked si to porovname ze zbabrane eurofondy na vedu, kde sme ako krajina stratili 600M sa odbavili v mediach za mesiac je to smiesny nepomer. Kebyze kandiduje Kiska za prezidenta najblizsich 100 000 rokov a v kazdej tej volbe prezidenta spacha taky "podvod" ako v 2014, aj tak neurobi Slovensku taku skodu, ako zvladne SNS urobit v jednej jedinej kauze. Toto je ten ohromny moralny relativizmus.hughito napísal:No áno, ale keby sa z toho jedného chlapíka nerobia modla a ideál, že... a robia to ľudia, ktorí chcú reprezentovať budúcu potenciálnu vládnucu stranu.
Nehovoriac o tom, ze stale nie je ani jasne, ci nejaky "podvod" vobec spachal. Pokial sa nemylim, tak doteraz nebol nikto odsudeny a cela ta obzaloba stoji na pomerne vagnej definicii toho, co je podnikatelska cinnost.
Zjavne ti ušla pointa, nevadí. Každopádne, ani sa mi to nechce rozoberať. Kiskovi sa už vystavil účet v poslednom prieskume Focusu, dopadol len o trošku lepšie ako Fico. A to sa ešte nezachytili aktuálne informácie.
-
tehla
islo o umyselny podvod na daniach, nie o jednu chybu - 17 krat vo vyske niekolko stotisic eur, keby to urobil niekto z koalicie, tak by bol iny bordel. A Kiska to priznal sam - ucinnou lutostou, ktora sa na takyto zlocin ale neda uplatniteMPiko napísal: Mozes sam usudit, kto je pre stat vacsie spolocenske nebezpecenstvo: (1) jeden chlapik, ktory nie je ani v strane, ani za sebou nema ziadnu korporaciu, ktoreho firma urobila v uctovnictve chybu radovo v desiatkach tisicov, alebo (2) strana, ktora ma svojich ludi v policii, na sudoch, na prokurature, ktora aktivne zameta podvody a rabovacky verejneho rozpoctu radovo v stovkach milionoch.
Skor mi pripada naivne to, co tvrdite, Fico je snad Boh? alebo jeho kamarati a spoluziaci? Mam uverit tomu, ze cele Slovensko a justicia sa trasie z toho, ked si Fico odkasle ako Kim-cong? Je to predseda 20 percentnej strany, uz nie je ani premier, Kalinak a Pociatek uz tiez nie su ministri. A s tymi recami ako sa vsetci boja o svoj zivot - trapny pokus. Ak niekoho budu vydierat, tak ma media a policiu a poulicny dav Fica zlyncuje, ved ho idu vysetrovat za vydieranie a nahravky atd. tak nech vysetruju, ja si pockam na rozhodnutie. Troskova ako statna radkyna bol pruser, to hej, to som uz pisal
To, že podas 17x opravné daňové priznanie ešte neznamená, že tam dáš 16x niečo schválne chybne, ale skor to, že 16x upravujes iné vstupy
Však mu polícia nezvládla doručiť ani predvolanie na výsluch. Tá istá polícia, ktorá mu robí ochranku a teda veľmi dobre vie, kde Fico je. Jednalo sa o podozrenie zo spáchania toho istého trestného činu, akého sa mal dopustiť asistent poslanca, keď si pozrel Kaliho účet. Vtedy ale záhadne polícia už zasiahla expresne, dokonca bez povolenia sudcu na prehliadku.tehla napísal:Skor mi pripada naivne to, co tvrdite, Fico je snad Boh? alebo jeho kamarati a spoluziaci? Mam uverit tomu, ze cele Slovensko a justicia sa trasie z toho, ked si Fico odkasle ako Kim-cong?
Ako vravim, character assassination. Kiska sa odvazil postavit mocnym v tomto state a preto musi byt zniceny - za kazdu cenu. On, aj ked je prezident, nema prakticky ziadnu moc v tomto state a skoro ziadnych spojencov. Ako taky ale posluzil spolocnosti aspon na to, ze odhalil cast tu spinu, ktora sa zacina coraz viac ukazovat v najvyssich kruhoch.hughito napísal:Kiskovi sa už vystavil účet v poslednom prieskume Focusu, dopadol len o trošku lepšie ako Fico.
-
tehla
No chvalabohu, ze nekandiduje Basternak, u Slovakov by mal jasne vitazstvo, hlavne ze by isiel proti Ficovi 
Čiže ty si kompletne prebral jeho verziu a veríš jej? Lebo dokonca už aj na SME (síce, diskusia bola klasika) sa začína obraz Kim Ir Kisku boriť, a to je už celkom káva. Ale najvernejší si idú svoje (napr. .týždeň).eMPiko napísal: Ako vravim, character assassination. Kiska sa odvazil postavit mocnym v tomto state a preto musi byt zniceny - za kazdu cenu. On, aj ked je prezident, nema prakticky ziadnu moc v tomto state a skoro ziadnych spojencov. Ako taky ale posluzil spolocnosti aspon na to, ze odhalil cast tu spinu, ktora sa zacina coraz viac ukazovat v najvyssich kruhoch.
A ja len dodám, že predsa u Kisku nejde o len o KTAG, ale aj o pozemky pod Tatrami a o ďalšie záležitosti, ktorých sa už vyskytlo za ten čas pomerne dosť. Skrátka, taký štandardný politik.
Neviem ako inak si mam vysvetlit take podivne javy, ako su neustale uniky danovych tajomstiev, na tri krat otvarane vysetrovanie, ci pridelenie pripadu tohto typu a rozsahu NAK-e. Ma to ine logicke vysvetlenie, ako to, ze je to zelanie niekoho mocneho v pozadi?
A pod Tatrami myslis tu kauzu, kde Kisku za nevinneho oznacil sudca, ktory to teraz taha s LSNS a ktory naznacoval, ze ma ist do Izraela? Ked takyto sudca povie ze je nevinny, nieco na to moze byt, nie?
A pod Tatrami myslis tu kauzu, kde Kisku za nevinneho oznacil sudca, ktory to teraz taha s LSNS a ktory naznacoval, ze ma ist do Izraela? Ked takyto sudca povie ze je nevinny, nieco na to moze byt, nie?
Čiže téza, že na politika platia prísnejšie pravidlá a postupy, by tu nemali platiť, "lebo Kiska"? O to viac, ak ide o hlavu štátu? A o takú, ktorá si kampaň a ďalšie pôsobenie postavila práve na tejto morálne čistote a opozícii voči "mafiánskemu štátu"?
S pozemkami to je podľa všetkého ďaleko zložitejšie, na to tiež zrejme príde rad. Ako mne vôbec nevadí, ak si na seba dva politické prúdy hľadajú tieto prešľapy a tlačia na ich riešenia. Opozičnícii neustále opakujú, ako skončia súčasní koaličníci v base.
S pozemkami to je podľa všetkého ďaleko zložitejšie, na to tiež zrejme príde rad. Ako mne vôbec nevadí, ak si na seba dva politické prúdy hľadajú tieto prešľapy a tlačia na ich riešenia. Opozičnícii neustále opakujú, ako skončia súčasní koaličníci v base.
Ja mam prisne pravidla a postupy voci politikom rad. Trochu mam ale problem s tym, ked ich svojvolne aplikuje garnitura, ktora tu safari uz skoro 15 rokov, a ktora ma v hrsti dost vela silovych zloziek v state, voci jednotlivcovi, ktory sa jej odvazil postavit. Toto je dost dolezity kontext, celeho tohto pribehu. Napr. na tri krat otvarane vysetrovanie je tu naozaj preto, aby sa nasla pravda? Alebo je tu preto, ze je to medialne vyhodne pre Smer? Naozaj sa tento pomerne jednoduchy pripad nedokazal vysetrit od roku 2015? Naozaj je najlepsie vyuzitie NAK-y kontrolovat, kolko bilboardov kupila cestovna agentura? Cele to smrdi ucelovou eskalaciou a ked to takto smrdi, je logicke mat pochybnosti o tom, ci cela ta kauza nie je tak trochu vyfabulovana. Podla mna je dost pravdepodobny scenar, ze cele to vysetrovanie aj tak vysumi do stratena, ked to prestane byt pre Smer zaujimave.
Keby išlo o fabuláciu, resp. vykonštruovaný prípad ako taký, určite by sa k tomu inak staval aj samotný Kiska. Ale on sa stiahol z boja, resp. všetko tomu nasvedčuje. A to ešte relatívne nedávno mal silné reči.
To, že by bol Fico schopný spraviť výmenu v zmysle: vymenuj ma za ústavného sudcu a ja zariadim, aby si mal pokoj, pokiaľ ide o tieto kauzy... viem si také čosi predstaviť. Neprekvapilo by ma to. Ale keďže nie som fanboy Kisku, nebudem ho ľutovať. A prípadne ak sa dostane k moci opozícia po 2020, nebudem ľutovať ani hochštaplerov zo SMERu, ak skončia v base.
To, že by bol Fico schopný spraviť výmenu v zmysle: vymenuj ma za ústavného sudcu a ja zariadim, aby si mal pokoj, pokiaľ ide o tieto kauzy... viem si také čosi predstaviť. Neprekvapilo by ma to. Ale keďže nie som fanboy Kisku, nebudem ho ľutovať. A prípadne ak sa dostane k moci opozícia po 2020, nebudem ľutovať ani hochštaplerov zo SMERu, ak skončia v base.
Pokial si dobre pamatam, tak este ked sa ta kauza otvorila, tak Kiska tvrdil, ze kebyze nie je v politike, tak sa ide o tu pokutu sudit. Radsej ju ale zaplatil a dufal ze to prejde bez politickych natahovaciek. Ocividne sa preratal 
Cela ta obzaloba je postavena na tom, ze podnikanie firmy KTAG nesuvisi s kampanou, resp. ze platit takuto kampan nebolo v prospech jej podnikania. Nad takymito nakladmi si nemozes uplatnit DPH vratku. Na druhu stranu celkom presvedcivy argument Kisku je, ze KTAG zaroven predava nejake veci napojene na Kiskove meno (nejaky merch), a teda kazda kampan na zviditelnenie Kiskovho mena je zaroven v prospech firmy KTAG. Dost na hrane pripad a vobec by som nepovedal ze pre Kisku beznadejny.
Cela ta obzaloba je postavena na tom, ze podnikanie firmy KTAG nesuvisi s kampanou, resp. ze platit takuto kampan nebolo v prospech jej podnikania. Nad takymito nakladmi si nemozes uplatnit DPH vratku. Na druhu stranu celkom presvedcivy argument Kisku je, ze KTAG zaroven predava nejake veci napojene na Kiskove meno (nejaky merch), a teda kazda kampan na zviditelnenie Kiskovho mena je zaroven v prospech firmy KTAG. Dost na hrane pripad a vobec by som nepovedal ze pre Kisku beznadejny.
je len jeden ci dva nepodpisane clanky na Pravde. Smerakom, kotlebam a inej pakazi nepodisane clanky stacia na to, aby bol Kiska vodca pozemkovej mafie.hughito napísal:S pozemkami to je podľa všetkého ďaleko zložitejšie
to je ako z meme s bábuškou: hore sa mraci na Kisku, aj ked je podla sudu poskodeny, dole sa jej pacia Ficova stavebna vinica v bratislavskom Novom Meste, Gottliebov Festung v Medenom hamri a Hariho nehnutelnosti so "zlavickami"
-
tehla
Lebo Fico, lebo Kotleba, lebo atd. uz nefunguje ... nikto z nich ho nenutil robit podvody
https://nazory.pravda.sk/komentare-a-gl ... rezidenta/
https://nazory.pravda.sk/komentare-a-gl ... rezidenta/
Ked sme este pri tych pozemkoch, hughito, v com je to s nimi zlozitejsie? Aj tu sa bude otvarat vysetrovanie az dokym nebudu v Smere spokojni s vysledkom?jackb napísal: je len jeden ci dva nepodpisane clanky na Pravde. Smerakom, kotlebam a inej pakazi nepodisane clanky stacia na to, aby bol Kiska vodca pozemkovej mafie.
to je ako z meme s bábuškou: hore sa mraci na Kisku, aj ked je podla sudu poskodeny, dole sa jej pacia Ficova stavebna vinica v bratislavskom Novom Meste, Gottliebov Festung v Medenom hamri a Hariho nehnutelnosti so "zlavickami"