a taky ktory neveria sa o to zaujimaju aj ked na vonok sa ohanaju ze su neveriaci... Stale je v nich pochybnost; co ak je to pravda...nevermind napísal:Vies co? teraz s tebou po prvy raz suhlasim ze ti ktory v neho veria su normalny ale trosku divny ludia
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
panter2005
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
-
panter2005
Light Star
Rubiki napísal:Nabozenstvo je MOR LUDSTVA
Vzdy sa bude vrazdit a ospravedlnovat to nabozenstvompanter2005 napísal:Sudruh Marx tvrdil ze nabozenstvo je opium ludstva... Neviem o tom aby nabozenstvo vyhladzovalo obyvatelstvo... kus blbe prirovnanie nemyslis? Veriaci clovek - trebars zdravy krestan ci zid si zivot nevezme, rovnako nikoho nezabije, lebo vie ze je to hriech. To robia len islamsky fanaticy so svojskym vykladom koranu... A aky je to zdravy krestan? Clovek je trojrozmerna bytost, akonahle zacne viac presadzovat jeden z rozmerov -stava sa nezdravim
-
bond35
Star
naboženstvo
No precital som si dosť vašich názorov, ale možem povedať jedno, treba nechať každého nech si verí v čo chce, je to jeho osobná vec a voľba.
Ja sám vám neviem povedať v čo verím, ale mohol by som to zhrnúť takto: Verím v Boha,Ježiša a Pannu Máriu ale nejak v poslednej dobe som stratil vieru v cirkev ako ogranizáciu (podľa mna to je organizácia,ktorá to trochu prehnala v minulosti a ani súčastné jej kroky by som nejak moc neobhajoval.)Niekedy som chodil dokonca aj pravidelne do kostola s vlastného presvedčenia a nie len s prinútenia rodičov alebo starých rodičov,ako to býva u dosť ľudí (hlavne na dedinách). Ale potom čo sa u nás zmenil farár som po pár omšách prestal chodiť,lebo som nedokázal počúvať názory toho nového pri kázňiach.A teraz pred Vianocami vôbec rozmýšlam či má nejaký zmysel ísť na spoveď, keď človek stratil dôveru/vieru/ v cirkev, však keď človek verí v Boha-verí, že je všade okolo nás a nepotrebuje sprostredkovatela,keď sa s nim môže rozprávať cez modlitbu.
toto je môj názor,nechcem s ním nikoho ovplyvňovať ani nikomu nič hovoriť , nech si každý hovorí čo chce.Však raz sa všetci dozvieme či Boh existuje alebo nie.
Ja sám vám neviem povedať v čo verím, ale mohol by som to zhrnúť takto: Verím v Boha,Ježiša a Pannu Máriu ale nejak v poslednej dobe som stratil vieru v cirkev ako ogranizáciu (podľa mna to je organizácia,ktorá to trochu prehnala v minulosti a ani súčastné jej kroky by som nejak moc neobhajoval.)Niekedy som chodil dokonca aj pravidelne do kostola s vlastného presvedčenia a nie len s prinútenia rodičov alebo starých rodičov,ako to býva u dosť ľudí (hlavne na dedinách). Ale potom čo sa u nás zmenil farár som po pár omšách prestal chodiť,lebo som nedokázal počúvať názory toho nového pri kázňiach.A teraz pred Vianocami vôbec rozmýšlam či má nejaký zmysel ísť na spoveď, keď človek stratil dôveru/vieru/ v cirkev, však keď človek verí v Boha-verí, že je všade okolo nás a nepotrebuje sprostredkovatela,keď sa s nim môže rozprávať cez modlitbu.
toto je môj názor,nechcem s ním nikoho ovplyvňovať ani nikomu nič hovoriť , nech si každý hovorí čo chce.Však raz sa všetci dozvieme či Boh existuje alebo nie.
-
panter2005
Light Star
Re: naboženstvo
Spoveď je podobná psychoanalytickému procesu. Človek sa vyznáva Bohu pred kňazom. Kňaz plní funkciu duchovného vodcu, niekoho kto poradí, niekoho kto je sprievodcom v ľudskej minulosti. Okrem toho je aj služobníkom Ježiša Krista. Z jeho poverenia vykonáva službu a skrze kňazské svätenie je viazaní nielen neporušiteľným spovedným tajomstvom, ale môže dať rozhrešenie. Tu dochádza k syntéze - spojeniu-k psychoanalytickému procesu spojenia duše, ktorá je rozbitá hriechmy - stáva sa celistvou, novou, čistou.bond35 napísal:No precital som si dosť vašich názorov, ale možem povedať jedno, treba nechať každého nech si verí v čo chce, je to jeho osobná vec a voľba.
Keď vložíš svoju minulosť do rúk psychiatra - predpíše ti lieky.
Keď vložíš svoju minulosť do rúk psychológa - naučí ťa, ako na ňu zabudnúť.
Keď vložíš svoju minulosť do rúk Ježiša Krista uzdraví Ťa.
Keď človek - ako MOLO popiera existenciu Boha, nemôže poprieť existenciu zla. Ak odmieta vidieť v zlu morálny problém - teda hriech, riskuje že jedneho krásneho dňa sa ocitne pred problémom duševným.
-
Molo
Light Star
Re: re
To je v poriadku ja ich preto neodsudzujem, nech si veria v co chcu ale ja v boha neverim a nikdy verit nebudem!p4ra napísal:Kazdy clovek v nieco veri. Ludia odjakziva potrebovali v nieco verit.
-
fuCKYou
Medium Professional
Nieco podobne so mnou. ako hovori moj kamos verim v dobro a zlo ale neverim v boha a diablaMolo napísal:To je v poriadku ja ich preto neodsudzujem, nech si veria v co chcu ale ja v boha neverim a nikdy verit nebudem!
-
mastermind
VIP
a v co veris?Molo napísal:To je v poriadku ja ich preto neodsudzujem, nech si veria v co chcu ale ja v boha neverim a nikdy verit nebudem!