1GBit orange

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 1GBit orange

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna realne vyuzitie v domacnosti to nema. Niekto tu moze argumentovat Netflixom a neviem cim, ale dobre vieme kde sa realne pohybuje datovy tok aj pri 4K. Alebo argumentovat tym, ze stiahne film za 2 minuty a nie za 5 minut??? Sorry, to pre mna nie je argument.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kazdy ma svoje argumenty. mne tiez uplne postacuje tych 300. ja si myslim ze by som viac aj vyuzil, ale viem ze tvoja rychlost je len polovica uspechu.

napriklad stahovanie hier, dnes maju hry bezne 30-60 gb. to aj pri rychlej linke nejaky cas potrva. mozes povedat ze pockat 30-40 nemoze byt problem. ano, nie je to nic co ma zabije, ale pokial by som to mohol mat za par eur mesacne stiahnute za 20 minut, preco nie?

rovnako stahovanie 4k filmov, pokial chces dobru kvalitu ides nad 10gb/film. to tiez uz nie je 5 minut. a x krat sa mi stalo ze sme so zenou rozmyslali co si pozrieme, vybrali sme si nieco alebo bolo to treba stiahnut. zase nie je to nic z coho by som si robil tazku hlavu, ale ide o komfort. pokial ho mozem mat za rozumnu cenu, tak preco nie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Netflix 4K berie stabilne cca 30-40Mb/s, pri peakoch ked sa preskakuje tak povedzme do tych 150Mb/s.
Osobne si ani pri najvecsej fantazii neviem predstavit ako mozu dvaja ludia trvalo vytazit 1Gb linku.
Napr 15-20gb film uz je velmi dobra kvalita a stahovanie netrva dlho. Ja mam realnu rychlost cca 105Mb/s Chello a ani to neviem vytazit ato nie som doma sam.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:Osobne si ani pri najvecsej fantazii neviem predstavit ako mozu dvaja ludia trvalo vytazit 1Gb linku.
tak to hadam ani nie je ciel domaceho internetu, ci?

fakt nerozumiem co tu riesite, to ze vy (alebo aj ja) tu potrebu nemate, neznamena ze na svete neexistuje nikto kto by tu potrebu mal. ja si myslim ze tie moje priklady su uplne relevantne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

aacid: Stahovanie hier povazujem opat za argument, ktory nie je arugmentom. Pretoze tu hru si stiahnes jedenkrat a dost, mozno po vymene pocitaca o dva roky si ju stiahnes opat. Ak sa bavime o 30GB hre na 300mbit linke, tak pri plnej rychlosti je to 37,5MB/s a teda 13 a pol minuty. To je ozaj problem zjest rezen alebo vypit kavu za ten cas, kym to stiahne, pripadne si dat sprchu, ze??? Bitrate Netflixu tu uz vysvetlil gogo965. Stahovat 10GB film pri takej rychlosti trva 4 a pol minuty, to je proste katastrofa, ozaj. Musim uprimne napisat, ze srsis takymi argumentami, ze mi je trapne az za teba.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja to ani nejdem pisat znova, len budem citovat sam seba:
aacid napísal:fakt nerozumiem co tu riesite, to ze vy (alebo aj ja) tu potrebu nemate, neznamena ze na svete neexistuje nikto kto by tu potrebu mal.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Super argumentujes :smt017
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

k tej zmluve, tu neukoncis neboj sa ( robim na technickom v Orange ) mas to len ako doplnkovu sluzbu ktora nieje v tvojej zmluve ako minimalna ( ak teda nemas viazanost ) technici su vybaveni dobre, neviem odkial beries hodnoty, ze meraju na 100Mbi/s sietovkach, co je blbost, to, ze v tvjom pripade nejde linka na plnu rychlost ( nieje garantovana to je proste fakt ) tak je normalna vec, je to sice optika no je tam vela cinitelov ktore ti realne tu rychlost znizuju, sietovky ktore nemusia zvladat rychlost aj napriek tomu, ze su gigabitove, rychlost ssd diskov je tiez relativny pojem pri zapise v ramci stahovania, atd. ak ta neuspokojuje velmi nedostatocnych 600Mbit/s kludne si zniz poplatok a prejdi na polovicu, mat tieto problem v dedine na dsl 15Mbit/s :D
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

cORP. ale potom nech to predsa nerobia hura systemom, ze mu to zapoja a je to hotove, i ked mu to realne proste nejde. Vsak to je kocurkovo.

Nam teraz Orange roz***** steny v bytovke, co tahali rozvody, podali sme reklamaciu, uznali ju, neopravili to ani po 2 mesiacoch a 2-hej reklamacii. Teraz sa na nich ide podavat trestne oznamenie, tak som zvedavy, ako sa z toho teraz vyvlecu, ked mame od nich uznanu reklamaciu (pisomne) a mame ich aj na kamere a napriek tomu nechcu opravit, co pokazili.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

nieje to garantovana linka, taketo situacie riesime na dennom poriadku, skratka je tam vela elementov ktore dokazu degradovat rychlost aj ked je to optika, zial, pokial dana rychlost nestaci treba prejst na nizsi program, no povacsinou sa rychlosti drzia kludne nad 850Mbit/s, zalobu mozte podat samozrejme, nic vynimocne nakolko vsetky instalacie robia zazmluvnene firmy ktore pre orange funguju, nieje to priamo orange, ak ma pamat neklame mame ich po Slovensku cca 8, zial technikov si nevyberies, na druhej strane ak je chyba na ich strane treba sa do toho obut a nebat sa, pretoze nieje vzdy chyba u zakaznika samozrejme .
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

No ja som to pochopil tak, ze mu teraz neumoznia prejst na nizsi program.
Napísať odpoveď