Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
na alze je momentálne galaxy S9 za 489,90€
Zdravim,
rozhodujem sa medzi Xiaomi Mi A2 64 GB LTE Čierny a Xiaomi Mi A2 Lite 64 GB LTE Čierny,
ceny su rovnake momentalne. Co som cital, tak lite verzia ma silnejsiu baterku (4000), co je velky plus a zaroven mensi display, co mne vyhovuje. No klasika ma "len" 3050, ale zase rychlonabijacku C.
Klasicka verzia ma, ze vraj super fotak co dost casto potrebujem na fotky faktur, poskedeneho tovaru, proste detaily pri praci aby to dobre bolo vidno.
Klasicka nema jack, nechapem preco ako sa tam pocuva hudba?
Rychlost procesora si myslim, ze bude zanedbatelna. Nehram sa hry, potrebujem len volat, pisat spravy, email atd.
Dalej diody, na lite ma len bielu diodu a na klasickom je farebna? Nedocital som sa, alebo prehliadol.
Takze hlavne otazky:
- je velky rozdiel vo fotakoch?
- je velky rozdiel vo vydrzi baterii ?
- je velky rozdiel v rychlosti nabijania baterky?
Pri lite verzii jeden chlap napisal, nepodporuje "Nemá NFC. Takže sa nedá použiť Google Pay." Pri akych situaciach je to potrebne, teda vyuzitelne, asi nic pre mna, kedze mi to nic nehovori.
rozhodujem sa medzi Xiaomi Mi A2 64 GB LTE Čierny a Xiaomi Mi A2 Lite 64 GB LTE Čierny,
ceny su rovnake momentalne. Co som cital, tak lite verzia ma silnejsiu baterku (4000), co je velky plus a zaroven mensi display, co mne vyhovuje. No klasika ma "len" 3050, ale zase rychlonabijacku C.
Klasicka verzia ma, ze vraj super fotak co dost casto potrebujem na fotky faktur, poskedeneho tovaru, proste detaily pri praci aby to dobre bolo vidno.
Klasicka nema jack, nechapem preco ako sa tam pocuva hudba?
Rychlost procesora si myslim, ze bude zanedbatelna. Nehram sa hry, potrebujem len volat, pisat spravy, email atd.
Dalej diody, na lite ma len bielu diodu a na klasickom je farebna? Nedocital som sa, alebo prehliadol.
Takze hlavne otazky:
- je velky rozdiel vo fotakoch?
- je velky rozdiel vo vydrzi baterii ?
- je velky rozdiel v rychlosti nabijania baterky?
Pri lite verzii jeden chlap napisal, nepodporuje "Nemá NFC. Takže sa nedá použiť Google Pay." Pri akych situaciach je to potrebne, teda vyuzitelne, asi nic pre mna, kedze mi to nic nehovori.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nfc max pri plateni pripadne niektore zariadenia naparujes cez nfc. Svagrina ma lite ktory som jej ja odporucil a super ja som tiez porovnaval lite a klasiku a asi by som siel na lite hlavne kvoli baterii. No trosku ma zamrzel ten stary micro usb konektor. Schvalne som pozrel teraz tu cenu a fakt je rovnaka to je sranda donedavna bolo lite lacnejsie.
Tak prave preto, ze cena je rovnaka, tak mam dilemu, lebo na klasiku je zlava 39% a na lite je 21%.
No tak ja mam doma asi 5 nabijaciek a v robote 3 micro USB, to by som musel tie Ckove dokupit. Ide o to okolko je to rychlejsi?
No a ta klasika nema ten jack.. hudba sa pocuva ako cez sluchadla?
A ten fotak co som cital, tak ze lite nic moc , ale klasika ze ma nadpriemerny fotak. Co by ma naozaj zaujimal nazor, teda dakoho skusenost.
No tak ja mam doma asi 5 nabijaciek a v robote 3 micro USB, to by som musel tie Ckove dokupit. Ide o to okolko je to rychlejsi?
No a ta klasika nema ten jack.. hudba sa pocuva ako cez sluchadla?
A ten fotak co som cital, tak ze lite nic moc , ale klasika ze ma nadpriemerny fotak. Co by ma naozaj zaujimal nazor, teda dakoho skusenost.
absencia jacku - bud mas BT sluchadla alebo si kupis adapter usbC -> jack. mozno je pribalena k telefonu, neviem.
NFC - vies cez to parovat zariadenia ktore to podporuju, napriklad zrovna tie BT sluchadla staci len prilozit k telefonu a su sparovane, netreba rucne parovat.
pokial mas banku ktora to podporuje, vies si zriadit Google Pay a potom ti bude telefon fungovat na bezkontaktne platby, prilozis telefon k terminalu a je zaplatene.
tu je porovnanie fotiek
NFC - vies cez to parovat zariadenia ktore to podporuju, napriklad zrovna tie BT sluchadla staci len prilozit k telefonu a su sparovane, netreba rucne parovat.
pokial mas banku ktora to podporuje, vies si zriadit Google Pay a potom ti bude telefon fungovat na bezkontaktne platby, prilozis telefon k terminalu a je zaplatene.
tu je porovnanie fotiek
Ja som pred sviatkami kupoval Lite verziu a som spokojný. Slúchadlá som dokúpil BT a je to super, NFC by som nevyužíval aj tak, takže nemám výhrady. Neviem, či sú vo foťákoch nejaké rozdiely, každopádne za tú cenu sú to ostré a kvalitné fotky, plná spokojnosť za mňa. Len keby to také veslo nebolo, stále sa bojím, že ho ohnem vo vrecku.
hm tak lite je este o trosku mansia ako klasika, tak to bude este vacsie "veslo"
...
Ja mam xperiu M5 , kde je 5 palcovy a to je mi akurat, tak tiez sa bojim zbytocne velkeho "vesla"...
Napriklad aj u M5tky pisali aky perfektny fotak to ma a pritom je to nieco otrasne...
Ja mam xperiu M5 , kde je 5 palcovy a to je mi akurat, tak tiez sa bojim zbytocne velkeho "vesla"...
Napriklad aj u M5tky pisali aky perfektny fotak to ma a pritom je to nieco otrasne...
-
Arkaz
Addict
No len a2 lite je voci m5 len o 4mm vyssia a dokonca uzsia o 0.4mm. xperia ma neskutocne giganticke brady aj hore aj dole a aj hrube ramceky
takze zas taky sok to nebude a navyse mas o 0.84 palca vacsi displej 
za prve, dnes maju telefony ovela vacsi pomer displej/telo, takze nemozes porovnavat uhlopriecku displeju a z toho vyvodzovat rozmery telefonu. tvoja xperia ma 5 palcovy displej a 145mm na vysku. a2 ma 6 palcovy displej (o 2,5cm vacsiu uhlopriecku) ale je od xperie vyssia len o 13 milimetrov, ostatne rozmery su priblizne rovnake.
chyt si tu xperiu do ruky a predstav si ze je o centimeter dlhsia, ozaj to bude take "veslo" ta a2ka?
co je zle na tom xperia fotaku? lebo na gsmarene tie fotky vypadaju ozaj super. obavam sa ze ak nie si spokojny s tym fotakom tak ci a2 alebo a2 lite bude pre teba rovnako sklamanie. treba si uvedomit ze sa tu rozpravame o 200 eurovych telefonoch, nemozes od nich ocakavat zazraky. pri takej cene sa proste niekde musi setrit a ja mam taku skusenost ze xiaomi (ale aj vacsina inych znaciek v low ende) setri prave na fotaku.
chyt si tu xperiu do ruky a predstav si ze je o centimeter dlhsia, ozaj to bude take "veslo" ta a2ka?
co je zle na tom xperia fotaku? lebo na gsmarene tie fotky vypadaju ozaj super. obavam sa ze ak nie si spokojny s tym fotakom tak ci a2 alebo a2 lite bude pre teba rovnako sklamanie. treba si uvedomit ze sa tu rozpravame o 200 eurovych telefonoch, nemozes od nich ocakavat zazraky. pri takej cene sa proste niekde musi setrit a ja mam taku skusenost ze xiaomi (ale aj vacsina inych znaciek v low ende) setri prave na fotaku.
Vidim to hlavne pri foteni faktur/dokumentov, proste A4ka odfotim to bez blesku a vsetko neostre rozmazane. Staci sa trosicka pohnut.
5x odfotim dakedy kym stihnem stlacit spust tak aby som sa vobec rukou nehybal.
Ten debilny fotak priblizuje a oddaluje hadam 10sekund hore dole ostry a aj tak to na hovno odfoti...
A mobil mam novy , teda ma asi 2 mesiace, lebo mi poslali v ramci zaruky novy. No baterka mi vydrzi tak jeden den a ked ma 30 percent a zacnem napriklad daco robit, tak sa proste restartuje... Preto aj zvazujem kupu noveho a tento dam zase na reklamaciu.
Priatelka mi pozicala Xiaomi redmi 4ku a odfotim to na prvykrat bez blesku v dobrej kvalite, ale M5tka proste rozmazane cisla, pismena.
5x odfotim dakedy kym stihnem stlacit spust tak aby som sa vobec rukou nehybal.
Ten debilny fotak priblizuje a oddaluje hadam 10sekund hore dole ostry a aj tak to na hovno odfoti...
A mobil mam novy , teda ma asi 2 mesiace, lebo mi poslali v ramci zaruky novy. No baterka mi vydrzi tak jeden den a ked ma 30 percent a zacnem napriklad daco robit, tak sa proste restartuje... Preto aj zvazujem kupu noveho a tento dam zase na reklamaciu.
Priatelka mi pozicala Xiaomi redmi 4ku a odfotim to na prvykrat bez blesku v dobrej kvalite, ale M5tka proste rozmazane cisla, pismena.
tak redmi 4 ak foti dobre podla teba, tak by si mal byt spokojny aj s A2 aj A2 lite.
vyzera to tak, ze kvoli britskemu odchadzaniu budem potrebovat telefon s Andoridom: https://betanews.com/2019/02/03/brexit-app-exit-eu/
aky najlacnejsi s NFC by ste poradili? pri sume okolo 60 libier moze byt telefon lacnejsi ako vylet na miesto, kde sa bude scannovat.
aky najlacnejsi s NFC by ste poradili? pri sume okolo 60 libier moze byt telefon lacnejsi ako vylet na miesto, kde sa bude scannovat.
"The rights and status of EU citizens living in the UK will remain the same until 30 June 2021."
Hej. Ale ku tomu telefonu. Nevyzera to, ze Apple by pristup ku svojmu NFC daval komukolvek a kedykolvek.
Kupil som si nakoniec Xiaomi Mi A2 64 GB LTE Čierny, zatial minus co je tak ten fotak dost trci odspodku, casom ked sa mi bude povalovat tak ze ci sa neoskrie to sklicko na fotaku
.
Dalej ma to len bielu diodu na co som uplne zabudol, skoda no.
Zatial som neprisiel na to ako dat prec to GOOGLe vyhladavanie z plochy, proste to nejde odstranit po podrzani .
Ten Cckovy konektor je dobra hlupost v tom, ze je rovnaky tvar "obly" takze sa da napojit aj obratene, no myslel som ze je to jedno ako ho napojim do mobilu, len ked ho dam opacnou stranou, tak mi ho do PC nenapoji, nic nerobi, musim ho otocit... pri klasike to bolo vzdy lahke, lebo to malo jednu stranu zuzenu , tak sa to proste nedalo zle zapojit... toto je akoze riadna blbost
Dalej ma to len bielu diodu na co som uplne zabudol, skoda no.
Zatial som neprisiel na to ako dat prec to GOOGLe vyhladavanie z plochy, proste to nejde odstranit po podrzani .
Ten Cckovy konektor je dobra hlupost v tom, ze je rovnaky tvar "obly" takze sa da napojit aj obratene, no myslel som ze je to jedno ako ho napojim do mobilu, len ked ho dam opacnou stranou, tak mi ho do PC nenapoji, nic nerobi, musim ho otocit... pri klasike to bolo vzdy lahke, lebo to malo jednu stranu zuzenu , tak sa to proste nedalo zle zapojit... toto je akoze riadna blbost
Niekde bude nejaká chyba, čo sa týka toho USB-C. Ja mám tento typ USB na mojom telefóne a je úplne jedno, ako ho otočím.
Tá lišta GOOGLE sa odstraňuje v nastaveniach. Tiež som to hneď po kúpe dával preč.
Tá lišta GOOGLE sa odstraňuje v nastaveniach. Tiež som to hneď po kúpe dával preč.
Uz som to skusal viackrat a proste ked to otocim tym smerom kde nie je ten spoj, tak to nefunguje, musim to tym spojim vlozit smerom nahor...
A kde presne, lebo ja som tie nastavenia presiel , ale neviem to najst. Do teraz som mal roky len xperie od sony, takze toto je troska ine.
A kde presne, lebo ja som tie nastavenia presiel , ale neviem to najst. Do teraz som mal roky len xperie od sony, takze toto je troska ine.
Som len tak na rýchlo pozrel google a na stock launcher Xiaomi Mi A2 nejde ten google bar zrušiť. Treba si natiahnúť nejaký iný launcher.
Diky za info, tento sa mi aj tak nepaci, lebo upozornenia vidno strane slabo/zle.
-
Arkaz
Addict
A k sklu na fotak kup z ciny ochranne sklo a daj aj na fotak a mas klud