Akvárium - čo všetko treba na chov rybičiek
-
BananaGreen
Amateur
Akvárium - čo všetko treba na chov rybičiek
dobrý deň chcem sa spýtať čo všetko mi treba na chov rybičiek ako filter a take čo presne treba.
Re: rybičky- čo všetko treba na chov rybičiek
Tu to mas popisane v skratke: https://urobsisam.zoznam.sk/poradna/cho ... ostlivosti
Najlepsie urobis ak sa pojdes opytat do obchodu, tam by ti mali vediet poradit. Vsetko zalezi od velkosti akvaria a od toho ake rybicky a rastliny tam chces mat.
Najlepsie urobis ak sa pojdes opytat do obchodu, tam by ti mali vediet poradit. Vsetko zalezi od velkosti akvaria a od toho ake rybicky a rastliny tam chces mat.
hlavne si kup vacsi filter ako je odporucany lebo ho budes musiet cistit skoro kazdu chvilu ako ja, ja som potom kupil vacsi a zakryl ho rastlinkami aby nešpatil na pohlad, vsetko fungovalo
Najzásadnejšia rada: čím väčšie akvárko, tým menej údržby.
Hlavne akvárko sa vytvára nie moc atraktívnym spôsobom a to, že najprv zasadíš vhodné rastliny a keď sa ti po 2-3 tyzdnoch chytia a prosperujú, ekosystém je pripravený na rybičky. Nakúp všetko hneď a skončíš ako väčšina zážitkov s akvárkami od kamošov pri pivku.
Hlavne akvárko sa vytvára nie moc atraktívnym spôsobom a to, že najprv zasadíš vhodné rastliny a keď sa ti po 2-3 tyzdnoch chytia a prosperujú, ekosystém je pripravený na rybičky. Nakúp všetko hneď a skončíš ako väčšina zážitkov s akvárkami od kamošov pri pivku.
Presne tak, čím väčšie, tým lepšie funguje bez pomoci zvonku. Filter je najlepšie kúpiť silno naddimenzovaný, napr. keď máš 100 litrov tak pokojne filter aj na 200 litrov, proste čím silnejší, tým lepšie. Na druhej strane ak si úplný začiatočník, tak ťažko povedať, či sa zhurta pustiť do nejakého veľkého projektu, aby si zbytočne neškodoval, ak potom zistíš, že akvaristika nie je pre teba. Ja som to napr. nedávno s akvárkom vzdal, rybičkám sa darilo, ale rastlinám nie a už ma unovalo neustále bojovať s riasami a špekulovať, čo je zle