Windows 10
Re: Windows 10
Dik za rychle odpovede, mne sa uz update 1809 stiahol, zobral si asi 15GB, kolko miesta este potrebujem aj s rezervou na C: disku? Viem ze to moze sposobit problemy, tak chcem presunut nejake data, pre istotu.
Tazko povedat, u mna to bolo okolo 20GB. Tie som nasledne ale dal precistit cez Ovladaci panel, tam bola moznost odstranit staru verziu Win. Potom mi to uvolnilo okolo tych 20GB, nepamatam sa uz presne. Mozno az 22GB to bolo.
To je uz vratane tych stiahnutych dat? Nebude najskor vytvarat zalohu, 20GB?, potom instalovat zo stiahnutych dat, 15+GB? a potom odstranovat stiahnute data, -15GB?
Som uz vo faze pred restartom, nasiel som priecinok $WINDOWS.~BT, ma 18GB, je to ten update? Nepotrebujem teda 20GB na zalohu a 18GB alebo viac na instalaciu? Alebo to bude postupne instalovat a mazat?
Pokial nezistim viac, tak spravim radsej viac miesta, ale ked nemusim tak prilis vela nechcem presuvat.
Som uz vo faze pred restartom, nasiel som priecinok $WINDOWS.~BT, ma 18GB, je to ten update? Nepotrebujem teda 20GB na zalohu a 18GB alebo viac na instalaciu? Alebo to bude postupne instalovat a mazat?
Pokial nezistim viac, tak spravim radsej viac miesta, ale ked nemusim tak prilis vela nechcem presuvat.
Najskor stiahne data, potom ide na rad update. Takze pocitaj aspon 30GB.
//autoeditácia príspevku (20 Feb 2019, 22:54)
Este ma napadlo, mal som pred Vianocami na stole notebook s 32GB eMMC diskom, tam chcelo aktualizovat, ale neprebehlo to. Vypisalo hlasku, ze treba aspon 7GB miesta. Teoreticky ma napada, ze ak mas tych 15GB na stiahnutie updatu, tak pri vypnuti bodu obnovy systemu by to nemusel byt problem.
//autoeditácia príspevku (20 Feb 2019, 22:54)
Este ma napadlo, mal som pred Vianocami na stole notebook s 32GB eMMC diskom, tam chcelo aktualizovat, ale neprebehlo to. Vypisalo hlasku, ze treba aspon 7GB miesta. Teoreticky ma napada, ze ak mas tych 15GB na stiahnutie updatu, tak pri vypnuti bodu obnovy systemu by to nemusel byt problem.
Mam uz 50GB, este mozem spravit +20GB, staci 50GB ci radsej este presunut tych 20GB?
Cital som clanok, ze Windows nezistuje ci je dost miesta a myslim ze potom by to mohlo zamrznut, mozno najdem ten clanok, zrejme tam bolo aj to kolko GB je potrebnych.
EDIT: Tak som to nasiel.
Veľká aktualizácia Windows 10 sa blíži, pozor na voľný priestor
Nedostatok priestoru na disku môže spôsobiť nekorektné ukončenie inštalácie.
vo všeobecnosti by sme mali mať pripravených aspoň niekoľko gigabajtov voľného priestoru
Tak to mi teda pomohlo.
Inak system restore nechcem vypinat, uz mi velakrat pomohol, aj ked pri Win 10 som ho este nepouzil, ale teraz nechcem riskovat.
Cital som clanok, ze Windows nezistuje ci je dost miesta a myslim ze potom by to mohlo zamrznut, mozno najdem ten clanok, zrejme tam bolo aj to kolko GB je potrebnych.
EDIT: Tak som to nasiel.
Veľká aktualizácia Windows 10 sa blíži, pozor na voľný priestor
Nedostatok priestoru na disku môže spôsobiť nekorektné ukončenie inštalácie.
vo všeobecnosti by sme mali mať pripravených aspoň niekoľko gigabajtov voľného priestoru
Tak to mi teda pomohlo.
Inak system restore nechcem vypinat, uz mi velakrat pomohol, aj ked pri Win 10 som ho este nepouzil, ale teraz nechcem riskovat.
50GB mas uplne s prehladom. Zo zaujimavosti to mozes odsledovat a napisat sem, istotne to bude zaujimat viac ludi.
Windows 10 v. 1809 vyšlo ešte v novemberi, koncom marca ale skôr to bude v apríli vyjde zase 1903.
Keď má niekto málo voľného miesta je na zváženie si spraviť zálohu z dokumentov a nastavení niektorých aplikácií na iný oddiel alebo lepšie disk je dobrým riešením spraviť hoci aj čistú inštaláciu.
Keď má niekto málo voľného miesta je na zváženie si spraviť zálohu z dokumentov a nastavení niektorých aplikácií na iný oddiel alebo lepšie disk je dobrým riešením spraviť hoci aj čistú inštaláciu.
-
starysomar
Hardcore addict
Prihováram sa za čistú inštaláciu a "zvyk" dávať svoje veci na inú partíciu 
1809 mám na 37 GB aj so všetkými programami, čo používam a nie je ich nejak málo. Samotný Windows s podpriečinkami má iba 3,5GB.
1809 mám na 37 GB aj so všetkými programami, čo používam a nie je ich nejak málo. Samotný Windows s podpriečinkami má iba 3,5GB.
Vzhladom na to, ze tieto velke aktualizacie robia 2x rocne, tak cista instalacia by bola dost komplikovana, pretoze by sa musela robit zbytocne casto. Je mozno pravda, ze fornatnut to a nahodit tam teraz najnovsiu verziu, najnovsie ovladace a aktualizovat na nove verzie programov by bolo plus, len ci to za ten cas roboty stoji, pretoze je predpoklad, ze o pol roka na jesen pride dalsj velky update.
3,5 GB? Máš 32 bitový windows? Môj adresár windows má 22 GB, nainštalované to bolo už relatívne dávno.starysomar napísal:Samotný Windows s podpriečinkami má iba 3,5GB.
Tak najskor moj nazor na cistu instalaciu. NIE! Okrem casovej narocnosti nie je mozne zalohovat mnozstvo veci, od nastaveni Windows, programov, hier a pod., len GTA V ma 83GB a urcite aj nieco mimo tohto priecinka a mam to na DVD, len aktualizacie sa stahovali desiatky hodin a to je jedina hra. Mnoho programov pouzivam portable, prave kvoli lahsej zalohe, no toto nie je mozne vzdy. Dalej instalacia ovladacov a pod. a nastavovanie roznych veci vo Windows, cele to prechadzat kazdych 6 mesiacov, to nie!
Co sa tyka miesta, mam teraz nejake veci na C:, ale planujem to presunut na D:, na C: bude len OS, programy a hry ktore hravam dlhodobejsie, inak vsetko ostatne na D:.
Teraz k 1809, viem ze je to starsi update, uz z nazvu je to zrejme, boli ale problemy a nie som sam, na ktoreho sa zabudlo, no uz som to chcel spravit, tak som skontroloval aktualizacie manualne a mam to za sebou.
Samotne data ktore sa stiahli pred restartom mali spominanych 15-18GB, presny cas instalacie po restarte nemam, nebol som pri PC, ale co sa tyka volneho miesta, tak rozdiel pred a po restarte bol 5.11GB - no po restarte bolo o 5GB volneho miesta VIAC! Mam pritom zapnuty system restore / bod obnovy. Uz nemam priecinok $WINDOWS.~BT, ktory mal 18GB a bol vytvoreny zrejme po stiahnuti dat pre update. Mam aj priecinok Windows.old ktory ma asi 7GB, v nom je aj $WINDOWS.~BT ktory ma uz len 1GB. Neviem ako presne update prebieha, mozno si dotahoval data, rozbaloval, mazal, takze neviem povedat presne kolko miesta je potrebnych urcite je minimum tych 20GB, ale s rezervou mozno 30-40GB.
Nejake postrehy po aktualizacii, otvorilo sa okno Edge, ktore bolo vacsie, takze sa stratila ulozena velkost a myslim ze aj pozicia, bolo tam "Vita vas windows" a velke biele nic, po otvoreni inej karty a prepnuti spat sa zobrazil obsah stranky, zapol som si aj kalkulacku a ta tiez narastla, v Edge bola jedna chyba opravena, ina nie. Nenahnevalo ma to, ze mi funguje zvuk, pri predoslych aktualizaciach to tak nebolo, musel som preinstalovat ovladace, mam X-Fi zvukovku. GTA funguje, programy a vsetko ostatne tiez, zatial teda ziadny problem.
Co sa tyka miesta, mam teraz nejake veci na C:, ale planujem to presunut na D:, na C: bude len OS, programy a hry ktore hravam dlhodobejsie, inak vsetko ostatne na D:.
Teraz k 1809, viem ze je to starsi update, uz z nazvu je to zrejme, boli ale problemy a nie som sam, na ktoreho sa zabudlo, no uz som to chcel spravit, tak som skontroloval aktualizacie manualne a mam to za sebou.
Samotne data ktore sa stiahli pred restartom mali spominanych 15-18GB, presny cas instalacie po restarte nemam, nebol som pri PC, ale co sa tyka volneho miesta, tak rozdiel pred a po restarte bol 5.11GB - no po restarte bolo o 5GB volneho miesta VIAC! Mam pritom zapnuty system restore / bod obnovy. Uz nemam priecinok $WINDOWS.~BT, ktory mal 18GB a bol vytvoreny zrejme po stiahnuti dat pre update. Mam aj priecinok Windows.old ktory ma asi 7GB, v nom je aj $WINDOWS.~BT ktory ma uz len 1GB. Neviem ako presne update prebieha, mozno si dotahoval data, rozbaloval, mazal, takze neviem povedat presne kolko miesta je potrebnych urcite je minimum tych 20GB, ale s rezervou mozno 30-40GB.
Nejake postrehy po aktualizacii, otvorilo sa okno Edge, ktore bolo vacsie, takze sa stratila ulozena velkost a myslim ze aj pozicia, bolo tam "Vita vas windows" a velke biele nic, po otvoreni inej karty a prepnuti spat sa zobrazil obsah stranky, zapol som si aj kalkulacku a ta tiez narastla, v Edge bola jedna chyba opravena, ina nie. Nenahnevalo ma to, ze mi funguje zvuk, pri predoslych aktualizaciach to tak nebolo, musel som preinstalovat ovladace, mam X-Fi zvukovku. GTA funguje, programy a vsetko ostatne tiez, zatial teda ziadny problem.
Chces povedat, ze Windows si stiahol pre aktualizaciu 15-18GB? Tomu ani sam hadam neveris...Samotne data ktore sa stiahli pred restartom mali spominanych 15-18GB,
Tie velke updaty nie au take velke, maju 2 az 4,5GB, zalezi od toho ktory z tych poslednych velkych tahal. Miesto zabera ked sa rozbali a pripravuje na instalaciu.
OK, tych 15GB mi ubudlo z volneho miesta este pred skoncenim a 18GB mal ten spominany priecinok, takze to boli stiahnute data + mozno rozbalene + mozno zalohy, teda tych 18GB sa vytvorilo po zacati instalacie - pred restartom, po restarte bolo o 5GB dat volneho miesta viac.
Potreboval by som program na windows 10, na ktorom konkretne uvidim aky program ake data odosiela, prijmna, velkost/objem dat a prakticky aj konkretne porty, ktore mozem potom teoreticky bloknut. Alebo aspon program, ktory sa tomu bude priblizovat.
Neodstavi mi to NOD32 alebo nebude sa s nim bit?
Ak by ano, udelis vynimku. Ale nemal by.
Osobne s tým skúsenosť nemám. Skús https://www.google.com/search?q=glasswi ... e&ie=UTF-8
Co je konkretne odosiela ten smartscreen.exe ? (windows defender)
Su to len dake subori na analizu, koli virusom?
Su to len dake subori na analizu, koli virusom?