Suchanie na podvozku
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Suchanie na podvozku
Zdarte, mam problem s touranom, pri rozbiehani mi nieco zacalo suchat, zvuk ale ide ako keby z prednej casti v strede, ako keby od spojky/prevodovky/hriadela. Robi to vzdy ked sa rozbieham na 1. stupni a je to kovovy zvuk ako keby boli zaseknute valceky na brzdach, ale nejde to od kolies. Moze to sposobovat niektory s klbovych hriadelov? Problem je ten, ze to je zvuk valivy, takze fakt ako keby boli zaseknute brzdice, zasucha to, pretocia sa kolesa a znovu to zasucha. Po preradeni do druheho stupna to prestane. Robi to aj napr. aj ked vyradim rychlost a idem na neutrali do zakruty.
-
Arkaz
Addict
Re: Suchanie na podvozku
Idealne auto na zdvihak alebo aspon na stojky a skusat tocit kolesami pocuvat.
Podobnu zahadu som riesil aj ja. Nakoniec to bol kamienok zo zimneho posypu medzi krytom brzdoveho kotuca a samotnym kotucom.
Ak si myslel homokineticke klby, tak nie. U nich sa zavada prejavuje inak, najskor trasenim riadenia. Manzety na nich ale kludne skontroluj, zvyknu praskat. Vazelinu vyfrka a zvyknu zostat suche.
Najlepsie by bolo zdvihnut auto, zaradit jednotku, a pocuvat zo spodu. S tym piskanim pri vyradeni rychlosti, resp. pri zaradeni 1 st. to tipujem na lozisko v prevodovke na konkretnom stromceku.
To ale ber len ako jednu z 24och az 56tich moznosti.
Ak si myslel homokineticke klby, tak nie. U nich sa zavada prejavuje inak, najskor trasenim riadenia. Manzety na nich ale kludne skontroluj, zvyknu praskat. Vazelinu vyfrka a zvyknu zostat suche.
Najlepsie by bolo zdvihnut auto, zaradit jednotku, a pocuvat zo spodu. S tym piskanim pri vyradeni rychlosti, resp. pri zaradeni 1 st. to tipujem na lozisko v prevodovke na konkretnom stromceku.
To ale ber len ako jednu z 24och az 56tich moznosti.
-
PAuLi3
Darca
No zatial sme nezistili co by to mohlo byt, servisak hovoril, ze by to mohol byt zotrvacnik, ale myslim ze to by rovilo asi stale nie?
Ak by to bol zotrvačník, tak pri vypnutí motoru by bolo počuť také šúchanie alebo hrkotanie. Aspoň takú skúsenosť mám s bratovým autom, keď mal zotrvačník tesne pred smrťou.
-
PAuLi3
Darca
Podarilo sa mi ten zvuk nahrat. Po vypnuti motoru nepocujem ziadne dalsie zvuky
Takze, vylucovacia metoda: homoklby - nie, strmene - nie, niektore z lozisk - nie. Kedze sa mi zda, ze to robi v zabere (?) na 1. prevodovom stupni, skontroloval by som asi spojku. S tym zotrvakom to by bol dost neobvykly prejav, ale nie nemozny.
Inak, je to dvoj, ci stvorkola?
Inak, je to dvoj, ci stvorkola?
-
PAuLi3
Darca
Je to touran, cize dvojkolka, cize kardan odpada aj diferak. Spojka bola menena pred 1.5 rokom znacky LuK, tak dfuam ze to neni ona, pretoze ten sa ozyva prave sa mi zda odtial bud spojka alebo prevodovka.
Uz si to poriesil?