Breaking Bad [serial 2008-2013]
-
Murder_Inc
Star
Re: Breaking Bad [serial 2008-2013]
Zatiaľ som to zachytil len raz a nadabovali to ako "štetka"
Tak ak si pozeral BB s českým dabingom, tak čo hovoríš na to, že Česi začali s názvom "Perníkový táta"?
Často sa preberajú názvy po Čechoch, aspoň to nieje až tak chaotické. A ako by si ten seriál nazval ty? Prelamujúce zlo? Musíš prihliadnuť aj na skupinu, ktorej ten názov vymýšľaš.
Často sa preberajú názvy po Čechoch, aspoň to nieje až tak chaotické. A ako by si ten seriál nazval ty? Prelamujúce zlo? Musíš prihliadnuť aj na skupinu, ktorej ten názov vymýšľaš.
mne sa napr. pernikovy tata dost paci, neviem co proti tomu prekladu ludia maju. Mozno az na to, ze starsia generacia asi netusi co je to ten pernik...
-
Murder_Inc
Star
Určite doslovne by som to nepreložil, a zase v češtine to neznie až tak katastrofálne. ALE pre Boha, že Perníkový tatko? To znie ako perníkový trtko, strašné. To už vôbec nemáme kúsok originality v sebe? A vôbec by to nebolo chaotické, veď niektoré filmy sa volajú inak v angličtine, češtine a aj v slovenčine. Stačí hodiť názov v angličtine do CSFD alebo IMDB.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...a prečo nemohol ostať pôvodný názov?...
to by ku nemu dali dake debilne primenie... ako Homeland - Vlastizradca
Ťažko povedať či je horší český alebo slovenský dabing. Asi každému sa bude páčiť ten, ako to začal pozerať. No s pôvodným sa porovnať určite nedá.
A keďže si väčšina myslí, že seriál je o pečení sladkostí alebo o narkomanoch ako fetujú tak to ani nikto veľmi nezapne lebo ani jedno ani druhé ľudí veľmi nezaujíma. Veď aj keď je seriál z toho prostredia vôbec to nie je seriál o narkomanoch ani o pečení sladkostí. Názov zavádza väčšinu ľudí.
A problém je aj to, že odvysielajú sériu potom pol roka nič, pokračuje to ale kto nevidel predošlé časti tak ničomu nerozumie, lebo sa to stále nadväzuje a kto to nezačal pozerať od začiatku tak začať treťou sériou to sa tak nedá.
A keďže si väčšina myslí, že seriál je o pečení sladkostí alebo o narkomanoch ako fetujú tak to ani nikto veľmi nezapne lebo ani jedno ani druhé ľudí veľmi nezaujíma. Veď aj keď je seriál z toho prostredia vôbec to nie je seriál o narkomanoch ani o pečení sladkostí. Názov zavádza väčšinu ľudí.
A problém je aj to, že odvysielajú sériu potom pol roka nič, pokračuje to ale kto nevidel predošlé časti tak ničomu nerozumie, lebo sa to stále nadväzuje a kto to nezačal pozerať od začiatku tak začať treťou sériou to sa tak nedá.
-
Murder_Inc
Star
Presne tak, je to subjektívny názor čo sa týka toho dabingu. Určite na originál sa nechytá žiadny a chýbajú mi určité frázy a slovné spojenia, ktoré sa nedajú dobre preložiť. Neviem akú to má sledovanosť na Dajto, ale dúfam že keď začali, tak seriál dokončia, aj keď môj názor je taký, že to skončí treťou sériou (ak vôbec).
1. Zlý názov, ktorý mnohých odradí už aj od toho, aby si prečítali niekde že o čom to je.
2. Dávajú to v zlom vysielacom čase.
3. Mali by spraviť kvalitné upútavky, čo nerobia. Na hociktoré kraviny dajú tisíc upútavok denne ale na Breaking Bad nejako nie, pritom je to fakt napínavý a zaujímavý seriál.
Minule som videl že to dávali na tv Fanda, no hrozný dabing bol aj český ale ešte aj obraz 4:3 letterbox alebo neviem ako to vysielali ale aj na tv s obrazovkou 16:9 bol čierny pruh hore aj dole a obraz deformovaný. Hrôza, dobre že to nevysielajú čierno-bielo omylom. Všetko toto svedčí o tom, že im nezáleží na kvalite len dať hocičo medzi reklamy.
2. Dávajú to v zlom vysielacom čase.
3. Mali by spraviť kvalitné upútavky, čo nerobia. Na hociktoré kraviny dajú tisíc upútavok denne ale na Breaking Bad nejako nie, pritom je to fakt napínavý a zaujímavý seriál.
Minule som videl že to dávali na tv Fanda, no hrozný dabing bol aj český ale ešte aj obraz 4:3 letterbox alebo neviem ako to vysielali ale aj na tv s obrazovkou 16:9 bol čierny pruh hore aj dole a obraz deformovaný. Hrôza, dobre že to nevysielajú čierno-bielo omylom. Všetko toto svedčí o tom, že im nezáleží na kvalite len dať hocičo medzi reklamy.
-
hojko
Site Admin
Temy som rozdelil, tu je nova tema k Better Call Saul: better-call-saul-t191816.html
-
Waagbistritz69
King
Takže už natáčajú Breaking Bad film, Jessie tam bude určite, možno to bude pokračovanie bez WW, keďže na konci on skončil.
https://www.thefourohfive.com/film/arti ... nd-amc-155
https://www.thefourohfive.com/film/arti ... nd-amc-155