Europska únia
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Europska únia
Federácia áno, ak by som mohol voliť ktorýkoľvek politický subjekt z ktorejkoľvek krajiny. 
EÚ chce zaviesť „právo na opravu“. Spotrebiče by mali vydržať dlhšie a oprava bude jednoduchšia
Občania Európskej únie a USA totiž získajú „právo na opravu“. Ako navrhli európski ministri životného prostredia, výrobcovia budú musieť vyrábať elektrické spotrebiče, ktorých životnosť bude dlhšia a ich prípadná oprava bude jednoduchšia. Spomínané pravidlá by mali pomôcť pri ochrane životného prostredia a rovnako tak aj šetriť zdroje.
Občania Európskej únie a USA totiž získajú „právo na opravu“. Ako navrhli európski ministri životného prostredia, výrobcovia budú musieť vyrábať elektrické spotrebiče, ktorých životnosť bude dlhšia a ich prípadná oprava bude jednoduchšia. Spomínané pravidlá by mali pomôcť pri ochrane životného prostredia a rovnako tak aj šetriť zdroje.
Nastane zdražovanie
beardie - opat to bude "zla EU" lebo kvoli nej sa bude zdrazovat, ale...
...v teme Planovane zastaravanie sme to riesili, ze tie suciastky na ktorych vyrobcovia setria stoja par centov, prip. par eur, niekto argumentoval tym, ze pri velkom pocte je to vysoka suma a vraj sa im to oplati - tak teraz pouziju kvalitnejsie suciastky, cena bude max. o 1% vyssia a vdaka tomu vyrobok vydrzi o rok alebo niekolko rokov dlhsie, to by som bral, 1% si nikto ani nevsimne a tym ze sa predlzi zivotnost sa prakticky cena za rok pouzivania znizi - to je strucne.
Tych problemov pri zivotnosti je viacero:
- pouzivanie lepidla namiesto skrutiek
- pouzivanie menej kvalitnych suciastok
- absencia standardnych suciastkok / dielov
- absencia standardnych baterii / akumulatorov
- zamerne stazenie alebo znemoznenie opravy
To vsetko znizuje zivotnost a stazuje/znemoznuje/predrazuje opravy, napr. bubon pracky je v novych prackach zavareny tak, ze sa ani neda vymenit, suciastky aj pri rovnakej znacne a velkosti nepasuju do novsieho modelu, preto je skladovanie nahradnych dielov drahe a nefunguje to, podobne baterie v mobiloch a pod. nemaju standardy a navyse je vymena nemozna, alebo tak zlozita, ze to bezny zakaznik nedokaze a vymena v servise je tak draha, ze sa neoplati.
...v teme Planovane zastaravanie sme to riesili, ze tie suciastky na ktorych vyrobcovia setria stoja par centov, prip. par eur, niekto argumentoval tym, ze pri velkom pocte je to vysoka suma a vraj sa im to oplati - tak teraz pouziju kvalitnejsie suciastky, cena bude max. o 1% vyssia a vdaka tomu vyrobok vydrzi o rok alebo niekolko rokov dlhsie, to by som bral, 1% si nikto ani nevsimne a tym ze sa predlzi zivotnost sa prakticky cena za rok pouzivania znizi - to je strucne.
Tych problemov pri zivotnosti je viacero:
- pouzivanie lepidla namiesto skrutiek
- pouzivanie menej kvalitnych suciastok
- absencia standardnych suciastkok / dielov
- absencia standardnych baterii / akumulatorov
- zamerne stazenie alebo znemoznenie opravy
To vsetko znizuje zivotnost a stazuje/znemoznuje/predrazuje opravy, napr. bubon pracky je v novych prackach zavareny tak, ze sa ani neda vymenit, suciastky aj pri rovnakej znacne a velkosti nepasuju do novsieho modelu, preto je skladovanie nahradnych dielov drahe a nefunguje to, podobne baterie v mobiloch a pod. nemaju standardy a navyse je vymena nemozna, alebo tak zlozita, ze to bezny zakaznik nedokaze a vymena v servise je tak draha, ze sa neoplati.
nerozmyslas komplexne bez mantinelov
podla teba to bude len vymena jednej suciastky, v realite by to bolo napriklad kompletne prepracovanie plosneho spoju, aby kondiky neboli zahrievane a dalsie suciastky by museli byt nahradene inymi, takze z tvojho 1 % je zrazu percent 10 a konkurencia z Ciny svoj navrh menit nebude, takze si nekonkurencieschopny
atd atd
uvolnim tu pole pre Andiho, ten ti to vysvetli do podrobna, kedze je navrhar systemov
podla teba to bude len vymena jednej suciastky, v realite by to bolo napriklad kompletne prepracovanie plosneho spoju, aby kondiky neboli zahrievane a dalsie suciastky by museli byt nahradene inymi, takze z tvojho 1 % je zrazu percent 10 a konkurencia z Ciny svoj navrh menit nebude, takze si nekonkurencieschopny
atd atd
uvolnim tu pole pre Andiho, ten ti to vysvetli do podrobna, kedze je navrhar systemov
Tak je to zname, ze pri telkach islo o jeden kondenzator a nebol vlastne problem ani tak pre kvalitu, ale umiestnenie, bol/je umiestnovany zamerne na takom mieste, aby sa pokazil, pri pracke je to praca navyse, zavarit to tak aby to neslo vymenit, monitory a telky opravuju ludia ktori z toho maju biznis, kupia stary nefunkcny monitor, vymenia suciastky za par centov a predavaju ako funkcny.
Aj keby to bolo 10%, pokial sa predlzi zaruka len o rok, stale sa to oplati a Cina si nebude moct pri tej kvalite a clach dovolit tu predavat nekvalitne veci.
To o com som pisal je hlavny problem, absencia standardov, je nemozne to teraz vsetko skladovat ked ani rovnaka znacka nezachova standard, len standardne baterie / akumulatory by velmi pomohli.
Jeden priklad z planovaneho zastaravania - funkcna umyvacka riadu, jeden kosik sa "pokazil", zakaznik to chcel vymenit, ale neboli nahradne diely, potom zacal patrat a tusim nejaky nasiel a cena bola mozno 100€, obycajny kosik s kolieskami a nie som si isty ci bol vobec kompatibilny, ludia musia vyhodit funkcny vyrobok pre taketo nezmysly, preto ze nie su standardy a v skladoch je len par nahradnych dielov kratky cas, pritom nova umyvacka riadu nie je 2x vacsia, je rovnaka, ale ma iny kosik.
V spravach RTVS spominali aj to, ze vyrobky by mohli mat urcite casti vymenitelne, elektroniku, takze ak budu inovacie, tak bude stacit vymenit danu cast a vyrobok bude mat nove funkcie, to je uzitocna vec, dokonca niekedy staci nahrat novy SW a "stary" spotrebic moze byt rovnaky ako novy. Takze neobstoja ani tie protiargumenty ze to spomali inovacie.
Je to na dlhsiu diskusiu, no skor do inej temy, snad to zase niekto nevymaze...
Aj keby to bolo 10%, pokial sa predlzi zaruka len o rok, stale sa to oplati a Cina si nebude moct pri tej kvalite a clach dovolit tu predavat nekvalitne veci.
To o com som pisal je hlavny problem, absencia standardov, je nemozne to teraz vsetko skladovat ked ani rovnaka znacka nezachova standard, len standardne baterie / akumulatory by velmi pomohli.
Jeden priklad z planovaneho zastaravania - funkcna umyvacka riadu, jeden kosik sa "pokazil", zakaznik to chcel vymenit, ale neboli nahradne diely, potom zacal patrat a tusim nejaky nasiel a cena bola mozno 100€, obycajny kosik s kolieskami a nie som si isty ci bol vobec kompatibilny, ludia musia vyhodit funkcny vyrobok pre taketo nezmysly, preto ze nie su standardy a v skladoch je len par nahradnych dielov kratky cas, pritom nova umyvacka riadu nie je 2x vacsia, je rovnaka, ale ma iny kosik.
V spravach RTVS spominali aj to, ze vyrobky by mohli mat urcite casti vymenitelne, elektroniku, takze ak budu inovacie, tak bude stacit vymenit danu cast a vyrobok bude mat nove funkcie, to je uzitocna vec, dokonca niekedy staci nahrat novy SW a "stary" spotrebic moze byt rovnaky ako novy. Takze neobstoja ani tie protiargumenty ze to spomali inovacie.
Je to na dlhsiu diskusiu, no skor do inej temy, snad to zase niekto nevymaze...
Ľudstvo je ako rakovina planéty, najpravdepodobnejší scenár je, že ľudstvo totálne zdevastuje planétu, ktorá sa stane neobývateľnou, 95% ľudí zomrie a koniec príbehu.
Raz určite príde okamih, keď si všetci uvedomia, že treba zmeny, drastické, zásadné, revolučné ale vtedy už to bude asi neskoro. Dovtedy budú len kozmetické zmeny, akým je všetko to, čo sa robí aj dnes aj EU.
Raz určite príde okamih, keď si všetci uvedomia, že treba zmeny, drastické, zásadné, revolučné ale vtedy už to bude asi neskoro. Dovtedy budú len kozmetické zmeny, akým je všetko to, čo sa robí aj dnes aj EU.
Šialení komunisti z "E"Ú znova tlačia na pílu? Výborne!
a tak dobre toto stvorenie zacinalo: nevyjadrim sa, lebo nie som odbornik. je to energetik a metalurg. tak nech sa suster drzi svojho kopyta a vyjadruje sa ku spotrebe energie z Vazskej kaskady na produkciu klincov.
Ešte že máme LIBE, postarajú sa o témy vo eu voľbách.
Majú takú predstavu, že všetko, kde sa hoci len spomenie černoch v akomkoľvek kontexte a v akejkoľvek súvislosti je rasizmus.
Ale keď sa u páchateľov trestných činov keď sa vyzdvihuje, že páchateľ je biely ale v prípade nie bieleho je to len anonymná osoba to nejak nevidia ako rasizmus.
Afroeurópan, zaujímavé slovné spojenie, vždy sa nájde nejaká novinka.
http://www.europarl.europa.eu/news/sk/p ... -in-the-eu
Majú takú predstavu, že všetko, kde sa hoci len spomenie černoch v akomkoľvek kontexte a v akejkoľvek súvislosti je rasizmus.
Ale keď sa u páchateľov trestných činov keď sa vyzdvihuje, že páchateľ je biely ale v prípade nie bieleho je to len anonymná osoba to nejak nevidia ako rasizmus.
Afroeurópan, zaujímavé slovné spojenie, vždy sa nájde nejaká novinka.
http://www.europarl.europa.eu/news/sk/p ... -in-the-eu
Ale treba uznat, ze fasisti vo svojej hluposti urobili velmi vtipne fake news. Problem je v nekonecnej hluposti ich volicov, ktori im to zozeru.
Najvacsi vtip je “africka kultura”. Ked uz polmega kusom dobytka nahovorili, ze v Europe je len jedina kultura - ignorujuc pocty jazykov, dve pisma, odlisny historicky vyvoj ci fakt, ze krestanske cirkvy su neschopne dohodnut sa na zakladnych otazkach svojej viery. Teraz si vymysleli “africku kulturu”. Tak ako z Europanov urobili sedu masu, ktora nema ziadnu oosbnu identitu ci dedicstvo predkov, tak to vyrobili pre ovela vacsiu Afriku. V tej, kde v jednej krajine vedla seba ziju ludia hovoriaci jazykom tak odlisnym od jazyka v susednej dedine, ze sa musia ucit teti jazyk, aby si rozumeli. Ignoruju rozdiely v nabozenstvach a zvykoch... ale za prezidenta chcu skutocneho komunistu, ktory je aj EU komisar...
Najvacsi vtip je “africka kultura”. Ked uz polmega kusom dobytka nahovorili, ze v Europe je len jedina kultura - ignorujuc pocty jazykov, dve pisma, odlisny historicky vyvoj ci fakt, ze krestanske cirkvy su neschopne dohodnut sa na zakladnych otazkach svojej viery. Teraz si vymysleli “africku kulturu”. Tak ako z Europanov urobili sedu masu, ktora nema ziadnu oosbnu identitu ci dedicstvo predkov, tak to vyrobili pre ovela vacsiu Afriku. V tej, kde v jednej krajine vedla seba ziju ludia hovoriaci jazykom tak odlisnym od jazyka v susednej dedine, ze sa musia ucit teti jazyk, aby si rozumeli. Ignoruju rozdiely v nabozenstvach a zvykoch... ale za prezidenta chcu skutocneho komunistu, ktory je aj EU komisar...
A niektoré krajiny sú stále kolóniou, Francúzi do nich cucajú do dnešného dňa 50% ich peňazí, potom už je aj jedno čo je na papieri, akí sú nezávislí.
https://en.wikipedia.org/wiki/CFA_franc
https://www.bbc.com/news/world-africa-41094094
https://en.wikipedia.org/wiki/CFA_franc
https://www.bbc.com/news/world-africa-41094094
ine, sa referendom stali sucastou EU 
Ale ved nech pouzivaju vlastnu menu ked sa im nepaci ta ktoru vydava Fr. banka, nech sa paci.
Ty si potom buď odborník asi na každú tému, alebo obyčajný pokrytec.jackb napísal:a tak dobre toto stvorenie zacinalo: nevyjadrim sa, lebo nie som odbornik. je to energetik a metalurg. tak nech sa suster drzi svojho kopyta a vyjadruje sa ku spotrebe energie z Vazskej kaskady na produkciu klincov.
Mal si sa skôr vyjadriť k podobným návrhom, namiesto opakovania tých nezmyslov o "jedinej európskej kultúre", atp. Pochybujem, že im niekto okrem teba vôbec rozumie.
Europska únia
Najdes post, kedy som tu daval rozumy ku autam, hardware, modnemu odievaniu ci stavbe a zariadovaniu domov? 
Obec fasisticka sa gulala od smiechu, ked odstupivsi Mistrik povedal, ako vnima multikulturalizmus na Slovensku. Kotleby sa hrnu do EP branit akusi europsku kulturu, ktora rovnako ako africka nie je. Ale ked niekto zije s utkvelou predstavou, ze Dima z Archangelsku ma totoznu kulturu s Juaom z Porta, tak je jasne, ze bude vykrikovat, ze Berber ma rovnaku kulturu ako Zulu.
Takze tym, ze predmet fake news - africka kultura, nie je, nie je mozne sa ku tomu vyjadrit. Ale vymyslanim si veci sa uz kotleby zahniezdili v NR SR. Prezident im usiel, ale skusia sidlo Satana - EP.
Obec fasisticka sa gulala od smiechu, ked odstupivsi Mistrik povedal, ako vnima multikulturalizmus na Slovensku. Kotleby sa hrnu do EP branit akusi europsku kulturu, ktora rovnako ako africka nie je. Ale ked niekto zije s utkvelou predstavou, ze Dima z Archangelsku ma totoznu kulturu s Juaom z Porta, tak je jasne, ze bude vykrikovat, ze Berber ma rovnaku kulturu ako Zulu.
Takze tym, ze predmet fake news - africka kultura, nie je, nie je mozne sa ku tomu vyjadrit. Ale vymyslanim si veci sa uz kotleby zahniezdili v NR SR. Prezident im usiel, ale skusia sidlo Satana - EP.
ze sa ozyvas zrovna ty, odbornik vo vsetkom od slovenskej historie, cez sucasnu politicku scenu po medzinarodnu politiku od 1938 po sucasnost. ja sa vlastne cudujem, ze taky polyhistor tu nevladne(ak nam nieco netajis-AA- napísal:Ty si potom buď odborník asi na každú tému, alebo obyčajný pokrytec.
Znova sa pýtam, prečo sa takto nevyjadríš k predmetnému návrhu uznesenia ("Uznesenie Európskeho parlamentu o základných právach ľudí afrického pôvodu v Európe"), ale splietaš tu niečo o kultúrnych odlišnostiach.jackb napísal:Kotleby sa hrnu do EP branit akusi europsku kulturu, ktora rovnako ako africka nie je. Ale ked niekto zije s utkvelou predstavou, ze Dima z Archangelsku ma totoznu kulturu s Juaom z Porta, tak je jasne, ze bude vykrikovat, ze Berber ma rovnaku kulturu ako Zulu.
http://www.europarl.europa.eu/doceo/doc ... 12_SK.html
"Európska kultúra" neexistuje, ale uznesenie plne venované ochrane ľudí "afrického pôvodu" je už v poriadku?
Nepamätám si, že by som s tebou niekedy diskutoval, takže vďaka za kompliment.M142 napísal:ze sa ozyvas zrovna ty, odbornik vo vsetkom od slovenskej historie, cez sucasnu politicku scenu po medzinarodnu politiku od 1938 po sucasnost. ja sa vlastne cudujem, ze taky polyhistor tu nevladne(ak nam nieco netajis )
Ty mas problem citat? Ziadny navrh o africkej kulture nie je. Nie je ani africka kultura. Ten “preklad” vymysleli kotleby, kedze ziju z chorej paradigme jednotnej europskej kultury. V angline sa nic z toho co im vo videu vypadlo z rypakov nepise. Takze ako sa lzou dostali do parlamentu Slovenska, chcu sa dostat do aj do EU.
Jedini vlastizradcovia su vitaci ruskych besnych stencov, ktori na Slovensku vesaju prezidentske standardy RF.
Jedini vlastizradcovia su vitaci ruskych besnych stencov, ktori na Slovensku vesaju prezidentske standardy RF.
Opäť jasná ignorácia napísaného. Trápne a prehliadané.
Prekonaj strach, kliknutím na .europa.eu nedáš zarobiť "kotlebovcom".
Prekonaj strach, kliknutím na .europa.eu nedáš zarobiť "kotlebovcom".