Prezidentské voľby 2019

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa bude konať 30.3.2019?

Zuzana Čaputová
54
89%
Maroš Šefčovič
7
11%

Celkom hlasov: 61

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2019

Príspevok od používateľa ephramko »

Však aj pobožný Šefčovič vie pekne rozprávať. Poďme ho voliť. :smt059

Dnes som si v električke vypočul rozhovor 3 babiek, ako úžasne bolo na SMERáckom MDŽ a že ten Šefčovič je sympaťák, aj Fico že je stále sympaťák a tá Čaputová no hrôza, rozvedená žena chce byť prezidentkou, že taká by ani po ulici nemala chodiť.

Už aby takéto staré semetriky otrčili kopytá.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Pre vsetkych skalnych volicov LSNS - dnes sa v podstate vyjadrili, kto je pre Slovensko z tych dvoch nebezpecnejsi, takze chodte k volbam

Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

tehla napísal:Pre vsetkych skalnych volicov LSNS - dnes sa v podstate vyjadrili, kto je pre Slovensko z tych dvoch nebezpecnejsi, takze chodte k volbam
Ale ktorý je ten nebezpečnejší kandidát? Koho treba podľa teba voliť? Je to tajomstvo? :)

Že by pre Kotlebu bol Robert Fico menším zlom? Komunista, hrobár demokracie s krvou na ruke?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som hneď po prvom kole napísal, že pre mentálny svet Kotlebov Harabinov ZemaVekov atď., sa nakoniec stane Šefčovič aj tak voliteľnejšou alternatívou ako Čaputoá = a že na tom zapracujú aj dané médiá. Jediné pozitívum na tom je to, že medzi týmito voličmi sa nachádza isté % potenciálne ľavicových voličov, ktorý keby mali alternatívu inú ako SMER, nepodporovali by "antisystém," ktorý ponúka Harabin a Kotleba.
tehla

Cesar napísal:Komunista, hrobár demokracie s krvou na ruke?
Teoria "lebo Fico" ti zatemnila mozog, toto je dokonala vizitka mentalneho sveta Caputovcov - USSrael :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak si to nepochopil, celá toto druhé prezidentské kolo je len a len o tom, či sa Fico dostane na ÚS a bude mať na 12 rokov imunitu. Blížia sa parlamentné voľby a je dosť možné, že SMER po mnohých rokoch stratí kontrolu nad políciou a prokuratúrou. Nič teda nebude brániť vyšetrovaniu Fica, Kaliňáka, Glváča, Počiatka, Žigu a iných. Ale na trestné stíhanie môžu predsedu ÚS Roberta Fica vydať len sudcovia ÚS a tí ho ťažko vydajú, keď si teraz SMER v tajnej voľbe navolí do ÚS "našich ľudí".
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

tehla napísal: Teoria "lebo Fico" ti zatemnila mozog, toto je dokonala vizitka mentalneho sveta Caputovcov - USSrael :)
Ja chápem, že Kotleba, čo sa zapredal Ficovi a popri tom ho možno ho aj vydiera musí hrať ako mu to diktuje šéf a že niekto musí túto smiešnu propagandu šíriť ale nič to nemení na realite:

Antisystémový volič, čo má pozitívne IQ a odmieta systém Roberta Fica nebude hlasovať za Roberta Fica. Respektíve nebude voliť jeho bábky ako Šefčovič alebo Pellegrini.

Ten, čo tento systém odmieta ho predsa nepodporí, nebuď smiešny.
Ako by niekto, kto odmieta toto všetko čo tu Fico robí chcel, aby ústavný súd obsadil ústredný výbor KSS?

Tvoje sny, želania, predstavy mi nevadia, každý má na to názor ale nemiešal by som to s realitou. Možno, že to píšeš lebo ti za to platia je to jedno ale povinnosťou každého, čo tento systém nechce hlasovať proti systému, proti Ficovi a Šefčovičovi a môžeš si byť úplne istý, že to tak aj bude.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Urobime si na tehlu bingo ako je na Fica ci bolo na Ha-ra-bi-na?

Antisemitzmus, prva polovica postu vylucuje druhu,... to sa opakuje ako pokazena platna
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

tehla napísal:Pre vsetkych skalnych volicov LSNS - dnes sa v podstate vyjadrili, kto je pre Slovensko z tych dvoch nebezpecnejsi, takze chodte k volbam

To je ten istzy Kotleba co pred volbami sluboval, ze zatoci s korupciou a urobi poriadok?
A teraz podporuje hlavnu vadnu stranu, ktora tu robi bolder a je zapletena do mnohych pripadov korupcie… stelesnena antisystemovost 8)

//autoeditácia príspevku (30 Mar 2019, 17:01)

To je ten istzy Kotleba co pred volbami sluboval, ze zatoci s korupciou a urobi poriadok?
A teraz podporuje hlavnu vadnu stranu, ktora tu robi bolder a je zapletena do mnohych pripadov korupcie… stelesnena antisystemovost 8)
tehla

K tej mafii a pozadiu (aj k volbam) prezradili velmi zaujimave skutocnosti aj byvali agenti SIS Pavol Forish a Stanislav Ziaran vcera na infovojne:

pacit sa to priaznivcom reklamnej hviezdy Caputovej, Kisku, Penty, Hascaka, Kocnera, Lipsica, esetu, Miklosa atd. nebude ...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Prvy (pred)volebny prieskum, 1071 respondentov, zber 29.-30.3.2019, Median sk, pre RTVS:
Caputova 60.50%
Sefcovic 39.50%

Prieskum Focus, pre Markizu:
Caputova 55.20%
Sefcovic 44.80%
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No uvidime, len prieskum zatial. Ucast ale bude asi mala.
hughito
Redeemer
Redeemer

To sa už nejako zásadne neposunie.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Priebezne neoficialne vysledky, spocitanych 13.87%:
Caputova 57.57%
Sefcovic 42.42%
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

ephramko napísal:Ak si to nepochopil, celá toto druhé prezidentské kolo je len a len o tom, či sa Fico dostane na ÚS a bude mať na 12 rokov imunitu. Blížia sa parlamentné voľby a je dosť možné, že SMER po mnohých rokoch stratí kontrolu nad políciou a prokuratúrou. Nič teda nebude brániť vyšetrovaniu Fica, Kaliňáka, Glváča, Počiatka, Žigu a iných. Ale na trestné stíhanie môžu predsedu ÚS Roberta Fica vydať len sudcovia ÚS a tí ho ťažko vydajú, keď si teraz SMER v tajnej voľbe navolí do ÚS "našich ľudí".
Toto uz dlhsie neplati. Na trestne stihanie (aj samotne odsudenie na trest odnatia slobody) obycajneho sudcu aj sudcu Ustavneho sudu nie je potrebny ziadny suhlas. Suhlas Ustavneho sudu je potrebny iba na vzatie do vazby obycajneho sudcu, sudcu Ustavneho sudu alebo generalneho prokuratura. A vazba nie je trest odnatia slobody.

Navyse ak by bol obycajny sudca alebo sudca Ustavneho sudu odsudeny za umyselny trestny cin, je to dovod na jeho odvolanie.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Priebezne neoficialne vysledky, spocitanych 38.48%.
Caputova 57.91%
Sefcovic 42.08%

Navyse, najmenej spocitanych je v bratislavskom kraji a najviac v presovskom, takze je prakticky rozhodnute, podla mna.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Jop asi tak, ta ucas je ale riadny fail.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Human. napísal:Toto uz dlhsie neplati. Na trestne stihanie (aj samotne odsudenie na trest odnatia slobody) obycajneho sudcu aj sudcu Ustavneho sudu nie je potrebny ziadny suhlas. Suhlas Ustavneho sudu je potrebny iba na vzatie do vazby obycajneho sudcu, sudcu Ustavneho sudu alebo generalneho prokuratura. A vazba nie je trest odnatia slobody.

Navyse ak by bol obycajny sudca alebo sudca Ustavneho sudu odsudeny za umyselny trestny cin, je to dovod na jeho odvolanie.
Ja som ale hovoril o predsedovi ÚS, nie o obyčajnom sudcovi ÚS. Pozri si Ústavu. Fico veľmi dobre vie, prečo sám povedal, že on "ani nekandidoval na post ústavného sudcu, on sa uchádzal o post predsedu ÚS".

Tvorcovia našej ústavy totiž nepredpokladali, že by sa Slovensko niekedy mohlo ocitnúť v situácii, že by na poste predsedu ÚS sedel takýto kriminálnik.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tehla napísal:Caputova je Mistrik v sukni plus duha, Sefcovic - eurokrat a karierista, ktory by najradsej zbavil SR suverenity ..
Trojica najsilnejsich kandidatov lol
tehla napísal:Ja som v prvom rade krestan, takze moje nazory sa len tak lahko nepohybuju, to si si mohol vsimnut za tych par rokov, co tu pisem.
od 18.2. do 29.3. sa toho pomenilo
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som nevolil, lebo Čaputová / PS a ich príklon k pravici nie je to, čo by som vedel v politike podporiť, ale som radšej, že vyhrala. Fico nebude na ÚS, ukázalo sa aj to, že tie trapošiny ohľadom migrantov a kresťanská karta nemajú takú silu, to, že vyhrala žena, je tiež pozitívny jav - v stále patriarchálnej spoločnosti.

Každopádne, ohľadom reálneho výkonu Čaputovej neočakávam nejaké extra zázraky. Tam cítiť Kiskovčinu... z jej pohľadu, nech sa tak nestane, resp. nech sa nakoniec nevyplávajú na povrch také svinstvá, ako u Kisku.
Napísať odpoveď