Poprosil by som teda o presny clanok Ustavy, z ktoreho vyplyva tato vynimka.ephramko napísal: Ja som ale hovoril o predsedovi ÚS, nie o obyčajnom sudcovi ÚS. Pozri si Ústavu. Fico veľmi dobre vie, prečo sám povedal, že on "ani nekandidoval na post ústavného sudcu, on sa uchádzal o post predsedu ÚS".
Tvorcovia našej ústavy totiž nepredpokladali, že by sa Slovensko niekedy mohlo ocitnúť v situácii, že by na poste predsedu ÚS sedel takýto kriminálnik.
Ustavu som si samozrejme uz niekolkokrat cital a z jej clanku 136 ods. 2 vyplyva to, co som napisal. Podla mna v Ustave nie je nic, teda aspon ja tam nevidim ziadne ustanovenie, ze v pripade predsedu Ustavneho sudu (US) sa uz vyzaduje suhlas US aj na samotne trestne stihanie. Takze pojem "sudca Ustavneho sudu" v clanku 136 ods. 2 Ustavy logicky zahrna aj predsedu US.
Ale som rad, ze Caputova vyhrala a hrozba, ze by sa Fico mohol dostat na Ustavny sud (ktory si nedavno prisvojil pravomoc rozhodovat aj o sulade ustavnych zakonov s ustavou) je eliminovana a fufam, ze porazka smerackej bandy bude pokracovat aj v dalsich volbach.