Vysoky tlak v rozvodoch vody
Vysoky tlak v rozvodoch vody
Zdravim, prosim o nazor: instalater tvrdi ze mame v rozvodoch vody prilis vysoky tlak a ze to moze poskodzovat plynovy kotol ci vod.baterie. Ake je riesenie? Ma napadlo obmedzit hlavnym ventilom privod vody na polovicu maxima? Pomohlo by to? Alebo? Dakujem
Re: Vysoky tlak v rozvodoch vody
Ano, zvykne niekedy byt vyssi tlak nez je doporuceny maximalny a moze s tym byt problem. Existuje redukcny regulator tlaku ktory sa namontuje na privod vody.
Aj v našom dome je takýto vysoký tlak (cca 7 atmosfér).
Vyriešili to tak, že do kotolne dali ten regulačný ventil na prívod vody do bojlerov (má to aj nejaký filter) (ventil obmedzuje tlak tuším na 6 atmosfér).
Takže určite by ti pomohlo obmedziť prítok hlavným ventilom, keďže ten regulačný ventil robí to isté.
Len nevýhodou je, že ty nevieš nastaviť ten tlak tak ako potrebuješ, takže to môže byť obmedzené málo alebo zbytočne veľa.
Vyriešili to tak, že do kotolne dali ten regulačný ventil na prívod vody do bojlerov (má to aj nejaký filter) (ventil obmedzuje tlak tuším na 6 atmosfér).
Takže určite by ti pomohlo obmedziť prítok hlavným ventilom, keďže ten regulačný ventil robí to isté.
Len nevýhodou je, že ty nevieš nastaviť ten tlak tak ako potrebuješ, takže to môže byť obmedzené málo alebo zbytočne veľa.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
7 bar je prilis vela, vsak na tolko sa robi tlakova skuska. Odporucany je kolko, okolo 3 bar??? Staci to priskrtit na hlavnom privode vody.
Áno, 7 bar je príliš veľa. Preto je tam daný ten ventil s obmedzením podľa výrobcu bojlera (pozeral som na to a je to na 5,8 bar).
V okruhu kúrenia je tlak 2 bary.
Tlak v rozvode studenej a teplej vody je treba zvoliť aj s ohľadom na počet bytov v dome.
V okruhu kúrenia je tlak 2 bary.
Tlak v rozvode studenej a teplej vody je treba zvoliť aj s ohľadom na počet bytov v dome.
Lepsie riesenie je s regulatorom tlaku vody.
Presne tak, ako som uz pisal. Regulovat tlak obycajnym ventilom je blbost.