Tak predpokladám že sa vám samostatne aktualizujú prehliadače chromu ale pre istotu varujem.
Pred pár dňami som vytvoril Wp Honey pot a nainštaloval som zraniteľné pluginy na web stránku
A pozerám že tam boti okrem iného vkladajú najčastejšie istý inframe ktorý odkazuje na škodlivý kód , po podrobnom skúmaní som zistil že sa jedná o exploit ktorý bol ešte pred pár dňami verejný ako Zero day , označenie má CVE-2019-5786 , jedná sa o exploit pre Google Chrome ktorý zneužíva kritickú zraniteľnosť ktorá umožňuje penetrovat do operacneho systému Windows obete , stačí že obeť nemá poslednú aktualizáciu chrómu a po návšteve kompromitovanej stránky sa môže nakaziť malwarom ktorý má isté práva aké má aktuálny užívateľ windowsu .
Preto ak používate Chrome skontrolujte verziu a prípadne manuálne aktualizujte na najnovšiu .
Aktualizujte si Chrom -CVE-2019-5786
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aktualizujte si Chrom -CVE-2019-5786
Ten exploit funguje len na Windows 7 32bit. Take nieco najdes mozno v muzeu.
dobry vtip. win 7 sa este stale masivne vyuziva.
Vy ste dobrý lobotomisti , exploit funguje na všetkých Windowsoch keďže diera je v Chrome
na WIN 7 funguje k tomu ten UAC bypass ale penetrácia je možná na všetkých systémoch kde je Chrome pod 73 verziu . Twl také lopaty blbé .
-
yoggy
A ty blby nam este o tom rozpravas, mal si nas uz davno hacknut