Bezdrôtová klávesnica - prepnutie kláves F1 až F12

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
peto277
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Bezdrôtová klávesnica - prepnutie kláves F1 až F12

Príspevok od používateľa peto277 »

ahojte,

nedávno som si k ntb kúpil túto klávesnicu - https://www.alza.sk/hp-pavilion-wireles ... 449938.htm.

Po zapojení sú ale F- klávesy nastavené ako multimediálne, čiže ak stlačím napr. F5 tak sa to správa ako nastavenie hlasitosti, a nie ako refresh. Chcel by som to prepnúť do "normálneho" režimu, ale..

Klasické postupy ako fn+esc nefungujú. Ani iné skratky, ktoré som našiel. Okrem toho som našiel, že by sa to malo dať zmeniť v BIOSe, ale tak neviem.. na klávesnici ntb to funguje normálne, iba na externej klávesnici je to naopak, čiže neviem či by mi BIOS nejak pomohol.

Nestretli ste sa niekto s takýmto problémom? :smt081
fildinko
King
King

Re: Bezdrôtová klávesnica - prepnutie kláves F1 až F12

Príspevok od používateľa fildinko »

A keď stlačíš FN + F5 tak ti nastaví hlasitosť alebo refreshne stránku :?:

Možno by bolo dobré preveriť či nieje chyba v tom FN tlačidle. Či nieje pokazené. Poprípade reklamácia.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nepochopil si ho. Klavesi F1 az F12 mu nefunguju klasicky. Ked chce pouzit Fkovu funkciu tak musi cez FN+F... Samostatne funguje multimedialna funkcia. Toto iste mam na mojej starej klavesnici od MS. Je to ale hadam aj 15r s PS/2 konektorom a nepodarilo sa mi to prehodit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vzdy pomohla zmena nastavenia v biose. Skus bios, tam najdi nastavenia a bude to oznacene nieco ako Action keys, pripadne FN keys, tam to vypni/zapni. Pripadne skus ovladaci panel, najdi si klavesnicu a ak mas nainstalovane drivre od nej, tak by si tam mal mat moznost nastavenia klaves a teda aj FN klavesy. HP poskytuje drivre pre tuto klavesnicu, aspon co som teraz rychlo do Googlu hodil. Lebo standardne bez driverov nebudes vediet nic viac nastavit. Takze ak nemas ovladace, tak ich nainstaluj, pripadne ako to bude len INF subor, tak si das klavesnicu cez ovladaci panel, vlastnosti, tam kliknes na aktualizovat ovladac a vyberes cestu k ovladacu co si stiahol.
peto277
Expert
Expert

hojko napísal:Vzdy pomohla zmena nastavenia v biose. Skus bios, tam najdi nastavenia a bude to oznacene nieco ako Action keys, pripadne FN keys, tam to vypni/zapni. Pripadne skus ovladaci panel, najdi si klavesnicu a ak mas nainstalovane drivre od nej, tak by si tam mal mat moznost nastavenia klaves a teda aj FN klavesy. HP poskytuje drivre pre tuto klavesnicu, aspon co som teraz rychlo do Googlu hodil. Lebo standardne bez driverov nebudes vediet nic viac nastavit. Takze ak nemas ovladace, tak ich nainstaluj, pripadne ako to bude len INF subor, tak si das klavesnicu cez ovladaci panel, vlastnosti, tam kliknes na aktualizovat ovladac a vyberes cestu k ovladacu co si stiahol.
V Biose som to nenašiel .. Ten Asus bios je síce taký pekný user-friendly, ale chýba tam to, čo potrebujem. :D Drivre som skúšal nájsť, ale pre tento konkrétny model mi to nič nenašlo.. aspoň teda čo som hľadal podľa názvu a kódu produktu.
Chcel by som ešte skúsiť priamo HP support, ale čo som zatiaľ pozeral, tak ich kontaktuješ cez ticket ku konkrétnemu produktu, no tá klávesnica tam nikde nie je. :shock:
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Klávesnica na NTB funguje rovnako ?
peto277
Expert
Expert

4040 napísal:Klávesnica na NTB funguje rovnako ?
Na ntb fungujú F-klávesy normálne, teda klasicky F5 = refresh.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ovladace maju na Win7, teoreticky by mohli fungovat aj na novsich Win: https://support.hp.com/sk-en/drivers/se ... kit/448943

Skus prebehnut toto, riesi sa tu podobny problem ako mas ty: https://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-H ... -p/1339229
peto277
Expert
Expert

Dostal som sa k tomu až teraz, keďže klávesnicu mám v práci.

No, drivre som nainštaloval, a síce nebol problém s OS, ale s tým, že mi to nerozpoznalo klávesnicu. :D Takže nič.
A to fórum som prešiel, skúsil, a nič.

Asi som zasa raz narazil na nejaký hlúpy produkt. :/ Pouvažujem nad výmenou asi.. len neviem či sa mi chce zasa to niekam nosiť a ísť si po nové. :D

Každopádne aj tak veľká vďaka za ochotu. :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Este vyskusaj ci to nepojde zmenit programom, neviem aka je sanca, ale ci to funguje zistis za par minut.

Stiahni si HotkeyP, rozbal, spusti a povol vo Windows, daj Pridat novu skratku, klikni napr. Ctrl+F1, potom Ctrl zrus, ako Prikaz daj Makro, Parametre \f1, OK a vyskusaj ci to bude fungovat. Ak ano, mozes takto zmenit vsetky F klavesy a nasledne aj opacnu funkciu, to by mohlo byt komplikovanejsie, niektore veci HotkeyP priamo podporuje (napr. hlasitost), niektore nie (napr. jas).

Je to tak 50%, Fn je HW klavesa na notebookoch a tieto skratky sa cez SW zmenit nedaju, no multimedialne klavesy HotkeyP zmenit dokaze.
peto277
Expert
Expert

Dreamer napísal:Este vyskusaj ci to nepojde zmenit programom, neviem aka je sanca, ale ci to funguje zistis za par minut.

Stiahni si HotkeyP, rozbal, spusti a povol vo Windows, daj Pridat novu skratku, klikni napr. Ctrl+F1, potom Ctrl zrus, ako Prikaz daj Makro, Parametre \f1, OK a vyskusaj ci to bude fungovat. Ak ano, mozes takto zmenit vsetky F klavesy a nasledne aj opacnu funkciu, to by mohlo byt komplikovanejsie, niektore veci HotkeyP priamo podporuje (napr. hlasitost), niektore nie (napr. jas).

Je to tak 50%, Fn je HW klavesa na notebookoch a tieto skratky sa cez SW zmenit nedaju, no multimedialne klavesy HotkeyP zmenit dokaze.
Skúsil som. Neúspešne. :D Vďaka aj tak.
Napísať odpoveď