Tattoo- grafik

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tattoo- grafik

Príspevok od používateľa WiZard »

Našiel by sa niekto, kto by mi nakreslil návrh na tetovanie? Nejakú predstavu mám, no potreboval by som to dotvoriť... vďaka :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Tattoo- grafik

Príspevok od používateľa aacid »

a kto ta bude tetovat? ten ti to nevie nakreslit?

ja som bol tak ze som sa s chalanom najprv stretol, pokecal, on spravil navrh, znova sme to presli, trochu ho upravil a potom mi to vytetoval.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Nie, ten mi to nenakreslí. A ideálne by bolo mať viac návrhov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

otazne je ci clovek co neni schopny ti nakreslit navrh bude schopny ti nieco kvalitne vytetovat na kozu...
tetovanie je nieco co budes mat na tele cely zivot (alebo ak nie tetovanie tak jazdu po odstranovani) a preto by som radsej nasiel niekoho kto to robi poriadne, nie cloveka co vie len prekreslovat hotove veci na ruku.

ale pokial na tom trvas (hladat a platit dvom ludom za robotu co vie spravit jeden clovek), tak staci dat do googlu "hladam grafika"...
napriklad: https://www.jaspravim.sk/sluzby/grafika ... ba-portret
DEVZYO1G
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

WiZard napísal:Nie, ten mi to nenakreslí. A ideálne by bolo mať viac návrhov.
Tak k nemu ani nechod.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Pridávam sa: zmeň tatéra.

aacid: jaspravim v žiadnom prípade...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

co je na tom zle?
akoze ja to vobec nepoznam, to len prve co som nasiel na googli. existuje nieco podobne slovenske co by si doporucil?
Hensym
VIP
VIP

Cez jaspravim mám skúsenosti s grafikom, s programátorom (resp. web developerom) a s prekladateľom SK->EN. VO všetkých troch prípadoch totálne amatérska robota. Fundovaný človek sa nebude predávať za pár korún na Jaspravim, ale bude normálne zarábať.

V skratke: Joby, kde sa ceny za určitý projekt pohybujú dajme tomu za 400 € na jaspravim nájdeš za 25 €.

Som členom viacerých skupín na FB (napr. Dizajnéri, Web Developeri, WordPress Slovensko, WooCommerce CZ-SK) a PRAVIDELNE tam sú príspevky typu "Objednal som si toto a toto na Jaspravím, zaplatil som XX € (30x menšia suma oproti reálnej cene) a nefunguje to/chlap sa neozýva/nevie to dokončiť/nie je to podľa predstáv).

Veľa mojich kolegov si prešlo štádiom, že mali profily na Jaspravím, každý ale potom pochopil, že ak si trochu váži robotu, ktorú robí, tak si tam profil nezaloží. Tí ľudia tam nie len že kazia trh, ale ešte aj dehonestujú samých seba.

Keď k nám do agentúry chodia klienti, a naceníme im nejaký komplexnejší web napr. na 3500 €, tak nie raz sa nám stane, že sa odvolá na Jaspravím, že tam to spravia za 150. Kedysi sme sa im snažili vstúpiť do duše, aby samých seba neobrali o prachy, už sa o to ale nepokúšame, lebo nervy máme iba jedny.

PS: Všetci klienti, čo to spravili takto aj tak v konečnom dôsledku prišli za nami a hasili sme do*ebané veci po iných a potom to robili na novo, keď napr. zistili že starý web im prinášal väčšie tržby, ako nový od odborníka z Jaspravim. Takže vždy tí klienti nakoniec zaplatili ešte viac. Vždy.

Páčil sa mi zahraničný Microlancer (neviem, či ešte funguje) - kde priamo prevádzkovatelia webu "banovali" inzeráty s podhodnotenými cenami, ktoré kazili trh. Neviem, ako je na tom teraz Upwork, ale verím, že ceny sú tam reálne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no hej, ale ked chcem niekoho lokalneho?
ja chapem ze ak chcem komplexnejsi web tak si za to zaplatim, ale nakreslit navrh na tetovanie, na to nepojdem do profesionalnej dizajnerskej firmy.
znova, nemam s tym skusenosti ziadne, ale to je miesto kam by som isiel keby hladam niekoho na spravenie loga, jedalenskeho listku do mensej restauracie alebo podobne.
ak je nieco lepsie na to, rad si odlozim link do buducnosti.
Hensym
VIP
VIP

OK, návrh na tetovanie beriem - lebo to sa ti musí páčiť a tým to hasne.
Ale zrovna to logo by som z Jaspravim nebral. Logo je vec, ktorá má zarábať prachy spolu s celou identitou, a to logo za 40€ z Jaspravim robiť nebude.

Čo sa týka rady, aby si si odložil do budúcnosti. Určite ak potrebuješ grafiku, tak si vygoogliť lokálneho grafika. Tí kvalitnejší budú mať web/behance/drible alebo FB/IG a skontaktuješ sa s nimi (či už agentúra, alebo freelancer). Len naozaj v 9.9/10 prípadov platí, že Jaspravim sú vyhodené prachy.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

hensym ale nemozes porovnavat komplexny web alebo eshop s kresbou na papieri...
Hensym
VIP
VIP

Môžem, pretože sám mám odkreslených XYZ hodín a viem koľko to trvá. A ak si niekto za (často naozaj dobre vyzerajúci) portrét vypýta 15 €, tak je to šialenec, čo svoju prácu a telent hodnotí lacnejšie, ako upratovačky v Kauflande na part time a navyše kazí trh.

Druhá vec, na Jaspravim sa predávajú aj tie spomínané weby, firemné identity či programátorské práce.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

no ja som to pochopil tak ze chalan potrebuje urobit nacrt a tater mu to potom dorobi, ze prave ten nacrt sa taterovi robit nechce [emoji2369] vtedy by to mohlo byt ok pretoze sa tam rata s “dorabkou”
Hensym
VIP
VIP

Jasné, v tom prípade súhlasím. :) A prajem mu aby bol spokojný. Druhá vec je ako písali aj nadomnou, ak tatér nie je schopný spraviť ten obrázok (či už sa mu nechce, alebo nevie), tak by som si od neho nedal doživotne na kožu nič.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tatér je schopný to nakresliť ale nemá čas...Ja mám určitú predstavu ale potreboval by som to dotvoriť, preto hľadám grafika...
Napísať odpoveď