Reinštalácia Win

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ab021
Medium Star
Medium Star

Re: Reinštalácia Win

Príspevok od používateľa ab021 »

Áno zlepšilo sa vypínanie, ale PC sa teraz spúšťa oveľa pomalšie.
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Sú dve možnosti:

1. Nenainštaloval si všetky ovládače k hardvéru, ktoré sú k Windows10? Treba stiahnuť zo stránky výrobcu a nainštalovať všetky, nestačia tie, ktoré ti stiahne Windows, keď je nejaký problém ako to zamrznutie.

2. Keď nie sú ovládače k Windows10 tak to zamrznutie nie je žiadna rarita. Mám počítač, kde sa to stáva od verzie 1709 (predtým to bolo ok) a neexistuje na to žiadne riešenie, jedine tam dať Windows7 alebo Linux, na tých nezamrzne nikdy. Mne nepomôže ani nainštalovať ovládače ktoré sú na Windows7 "na silu" na Windows10, celé je to potom ešte horšie a zamrzne tak isto. Vyskúšať to môžeš, za pokus to stojí a keby nie tak to preinštaluješ znova a znova. Potom ako posledné riešenie dať naspäť Windows7.

Skúšal som už všetko, zmeniť aj systém oddielov z MBR na GPT, iný harddisk (že by bol nejako vadný), rôzne nastavenia spúšťania cez ovládací panel, registre, aktualizáciu biosu, no u mňa nič nepomohlo. Treba skúsiť a uvidíš.
ab021
Medium Star
Medium Star

Mal som Windows7 a upgradoval som ho na Windows 10 spolu s ovládačmi W7. Zatiaľ funguje všetko, ako má, keď som vypol rýchle spustenie, až na to, že teraz štart Win ide pomalšie.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Skús , nainštaluj si ten program https://www.drivereasy.com a spusti sken.Ak ponúkne novší ovládač IME, tak si ho aktualizuj.Potom skús zapnúť rýchle spustenie,ako sa vypne.Pozri ,akú máš verziu teraz.
ab021
Medium Star
Medium Star

Neponúklo novší ovládač IME.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Až teraz som pozrel na dosku a máš AMD, tak preto.
Teraz , ak si zapneš rýchle spustenie, tak sa vypne už správne? Ak nie tak niekedy stačí vypnúť tak ,že klikneš na Štart-Napájanie, stlačíš a podržíš ľavý Shift a Vypnúť.Ak stále rovnako, tak môžeš nechať zapnuté to Rýchle spustenie a vypínať cez toho zástupcu, čo si stiahol, ak sa takto vypína správne.Máš OS na SSD alebo klasika HDD ?Čo ponúkol ten program.
ab021
Medium Star
Medium Star

Mám klasický HDD, ale uvažujem nad kúpou SSD, možno sa rýchlosť OS zväčší. Nemám s tým skúsenosti.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Aj keď doska ponúka iba SATA 3Gb, bude to zmena k lepšiemu a zbadáš to.
ab021
Medium Star
Medium Star

Ďakujem
Napísať odpoveď