Software na zistenie nelegalneho softwaru

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Software na zistenie nelegalneho softwaru

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

dreamer, a ako mu pomoze znefunkcnit registre? ved sam si napisal, ze data sa zachovaju, takze aj tak pojdu nasledne analyzovat. a tym ze vymaze body obnovenia v system restore, tak akurat moze zahladit stopy po pravom softverovom kriminalnikovi.

ja by som v jeho pripade nerobil nic. ak ma rad svoju firmu, tak ju moze varovat, ze nieco take hrozi aj na jeho PC, nech mu ho precistia. ziadny univerzalny SW na zistenie nelegalneho SW nemoze, zialbohu, ale niekedy aj chvalabohu, existovat.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Windows sa da pokazit lahko - pomazat cast suborov z adresaru Windowsu, pomazat cast z registrov, moznosti je vela. Len ci potom spravca nepristupi len k preinstalovaniu. Tu treba spravit tvrdy format a je pokoj. Alebo vybrat disk, zabalit ho do mikiny ci uteraku a par krat s nim buchnut o zem. A bude novy disk. Disk za 60 eur je stale lacnejsi ako mastna pokuta za nelegalny software. Navyse mi nejde do hlavy preco sa problem riesi tu na fore a nie priamo vo firme, ved firma ma dakeho toho konatela, riaditela, veduceho, spravcu IT .
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Duressae »

Nie niesom to ja :D už keby som to bol ja tak sa nepytam lebo by mi to bolo zbytočné
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Hm.. tak ja povazujem format pri preinstalovani za beznu vec, ale je pravda ze to nemusia formatovat, no ak sa nainstaluje Windows nanovo, neprepisu sa registre, ci sa vytvoria nove a stare budu stale dohladatelne?

Riesi to tu na fore, pretoze je mozne ze to co naznacil HERO moze byt pravda, nemusi, ale prave preto ze to riesi tu a nie vo firme, hlavne ak im hrozi tak velka pokuta a ma podozrenie, je dost zvlastne, ved ak to tak skutocne je, tak sef mu este podakuje a pochvali ho, nie?

//autoeditácia príspevku (13 Apr 2019, 15:37)
Duressae napísal:Nie niesom to ja :D už keby som to bol ja tak sa nepytam lebo by mi to bolo zbytočné
Ako zbytocne, ved pokial by si to bol ty, tak ta pokuta hrozi tiez, nie?

Ak je to teda pravda, tak chod za sefom, ako som napisal, podla mna ta este pochvali a jeden reinstal, ci aj viac na viac PC sa stale oplati viac, ako riskovat tak vysoku pokutu.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Len pozor na to, že čom tam aktuálne je - myslím dokumenty, ktoré môžu byť treba neskôr.
Potom mailové kontá, tak isto tam môže byť nejaký oficiálne kúpený softvér, napr. nejaký servisný alebo voľačo podobné, závisí to od čoho na čo sa to používalo, ako Winbox, niečo rozrobené v nejakom softe.

Formátovať sa dá raz-dva ale lepšie najprv zistiť čo tam je a spraviť export z čoho treba a sa dá.

Dáš tam len oficiálne čo dá firma, čo majú kúpené a ostatné len free soft a tak nie je žiadne riziko.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak zaloha pred formatom je samozrejmost, ale je dobre to pripomenut. Mozno by som spravil zalohu na jeden externy disk, aj z viac PC ak ich je viac, mozno aj cele priecinky Users, je to rychlejsie ako pomaly triedit co treba a co nie - a potom postupne a v klude kopirovat potrebne subory. V pripade kontroly ten externy disk niekde schovat, prip. pred pouzitim zasifrovat, ale to uz je asi zbytocne.

Myslim ze nechat to tak a zit dlhodobo v strese je ta najhorsia moznost, aj zo zdravotnych, aj z financnych dovodov.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Pýtať reinstalaciu je momentálne problém :) Vo firme dal výpoveď ITckar pred viac ako mesiacom a nového nemôžu zohnať čo sa ani nevidim keďže zarábajú u nás len o kúsok lepšie ako je minimálna mzda.

Takže keby som odinstaloval soft vymazal priecinky na C
Program data a registre podľa toho videa tak by som ajtak nepochodil? Čiže jediná šanca je fakt formatovanie a reinstalacia?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Podla mna by si si mal skor zacat hladat novu robotu. Firmou s minimalnami mzdami venujucou sa niecomu v oblasti IT (co uz je samo o sebe dost divne) , co akurat dostala 10000 eur pokutu (a to len za jedneho, ktovie kolko dalsich ludi neprejde) to moze trochu otriast.

Na druhu stranu sa zas nemusis tolko bat o to, ze by ti znizili vyplatu, keby ti v PC nieco nasli, ked to uz o moc nejde.

A ano reinstalacia a format je asi najspolahlivejsie riesenie. To by sa malo robit vzdy pri predavani PC. Na co ste tam toho IT technika vlastne mali?
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

IT technik spravoval sieť, mailovy server, spravoval nejake systemi ako napríklad dochadzkovy systém.

Servisol PC kupoval nové zariadenia,tonery proste všetko staral sa o ERP systém aj databazu. A staral sa aj o web stránku firmy.

Odišiel lebo sa nedohodol na lepších podmienkach.
Keby u nás bol určite by vedel toto poriešiť.
heker
Redeemer
Redeemer

Stale sa tocis na tom istom mieste. Bud to naformatujes a spravis si tu cistu instalaciu sam, no alebo potom znasaj nasledky za to co sa ti teraz v PC nachadza.

Dreamer - Pri preinstalovani ostavaju registre zachovane. Ak by islo o inu verziu typu upgradu ked sa vytvara adresar Windows.OLD, aj tak sa pouziju stare registre, ktore sa aktualizuju a este sa aj tie stare registre zalohuju.
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Tu reinstalaciu Windowsu snad zvladnes aj sam, internet je plny navodov. V skratke: ak je to Win10 tak si stiahni MediaCreationTool, vytvor instalacny USB kluc, nabootuj, sformatuj disk a urob cistu instalaciu. Nasledne doinstaluj ovladace, ak si ich Win10 nenainstaluje sam... A predtym samozrejme zalohovat potrebne data.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

neda sa nahodou Win10 preinstalovat aj bez nejakych media creation toolov rovno cez menu??
heker
Redeemer
Redeemer

Pokial ma recovery menu, tak da. Ale na staru verzii od vyroby. Idealne je stiahnut najnovsiu verziu a tu nahodit, pretoze odpada dlhodobe upgradovanie a aktualizacie systemu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Human. napísal:Tu reinstalaciu Windowsu snad zvladnes aj sam, internet je plny navodov. V skratke: ak je to Win10 tak si stiahni MediaCreationTool, vytvor instalacny USB kluc, nabootuj, sformatuj disk a urob cistu instalaciu. Nasledne doinstaluj ovladace, ak si ich Win10 nenainstaluje sam... A predtym samozrejme zalohovat potrebne data.
Preinstalovanie firemneho pocitaca nemusi byt take jednoduche. Ked uz nic, tak tam hra rolu domena, ale aj licencie na antivirus, office, atd. To bez pristupu k dokumentom z IT nenastavis.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

heker napísal:Pokial ma recovery menu, tak da. Ale na staru verzii od vyroby. Idealne je stiahnut najnovsiu verziu a tu nahodit, pretoze odpada dlhodobe upgradovanie a aktualizacie systemu.
windows 10 ma normalne factory reset, tak ako to funguje na telefonoch. netreba ziadna reinstalacia z imageu ani recovery particiu.
Napísať odpoveď