Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Najlepšie slúchadlá do 100€ na domáce použitie (hry, hudba, filmy)? Skôr asi zatvorené. Ale ak majú otvorené/polootvorené väčšie výhody, nechám si poradiť. Čo sa týka vyváženia zvuku, mám radšej basovejšie. Zvukovku mám integrovanú (MSI B450 GAMING PRO CARBON - Realtek ALC1220). Vďaka za tipy.
-
Ryan Giggs
VIP
Otvorene sluchadla hraju aj smerom von a neizoluju smerom dnu. Maju ale zväčša vzdušnejši prejav a lepšie podanie priestoru.
100€ je trošku nešťastny rozpočet, kedže za 110-120€ su už o "stupeň" lepšie sluchadla.
Pokiaľ nepotrebuješ izolovať, tak aktualne su za super cenu AKG K240 Mk II. Alebo Omnitronic SHP-600. Z uzavretych Takstar PRO 82.
Každopadne ako som spominal za 10-20€ nad limit su už sluchadla lepšej kategorie. Tak by možno bolo fajn pouvažovať. Za 118€ su napr. aktualne na audigu Audio-Technica ATH-A550Z, čo je super cena. Takisto v tejto kategorii už maš napr. Beyerdynamic DT770 Pro, Shure SRH840, Sony MDR-7506...
Všetky tu menovane sluchadla (aj tie lacnejšie) ocenia niečo lepšie ako integrovanu zvukovku. Zvuk sa ešte posunie.
100€ je trošku nešťastny rozpočet, kedže za 110-120€ su už o "stupeň" lepšie sluchadla.
Pokiaľ nepotrebuješ izolovať, tak aktualne su za super cenu AKG K240 Mk II. Alebo Omnitronic SHP-600. Z uzavretych Takstar PRO 82.
Každopadne ako som spominal za 10-20€ nad limit su už sluchadla lepšej kategorie. Tak by možno bolo fajn pouvažovať. Za 118€ su napr. aktualne na audigu Audio-Technica ATH-A550Z, čo je super cena. Takisto v tejto kategorii už maš napr. Beyerdynamic DT770 Pro, Shure SRH840, Sony MDR-7506...
Všetky tu menovane sluchadla (aj tie lacnejšie) ocenia niečo lepšie ako integrovanu zvukovku. Zvuk sa ešte posunie.
Tých 20€ navyše môžem dať. Pozerám, že na audigu majú ATH-A550Z za 118€ a Beyerdynamic DT 770 PRO za 119€ (80 ohmov aj 250 ohmov - aký je v tomto rozdiel)?
Osobne, ktoré z týchto dvoch slúchadiel by si si vybral ty?
Osobne, ktoré z týchto dvoch slúchadiel by si si vybral ty?
-
Ryan Giggs
VIP
Veľmi jednodušene povedane, čim nižšia impedancia, tym menej su sluchadla naročne na zdroj. Takže ak to planuješ prevadzkovať na tej integrovanej zvukovke, tak uvažuj skôr o 80 ohm.
DT770 su stara študiova klasika s "nezničiteľnym" spracovanim a veľmi detailnym zvukom (v ramci kategorie), hlavne na vyškach. Maju zvuk do V, takže zvyraznene spodne a vrchne pasma (basy a vyšky). 550Z maju menej detailny, ale zato relaxovanejši zvuk.
DT770 su stara študiova klasika s "nezničiteľnym" spracovanim a veľmi detailnym zvukom (v ramci kategorie), hlavne na vyškach. Maju zvuk do V, takže zvyraznene spodne a vrchne pasma (basy a vyšky). 550Z maju menej detailny, ale zato relaxovanejši zvuk.
Nejaké slúchadlá s ANC? Mal som Sony WH-1000XM3, no ja tr*ko som ich zanechal na letisku v Barcelone. Cena do tých 250€.
Hm, škoda. Design ma veľmi netrápi, ale veľmi sa mi páči ich plynulé ovládanie hlasitosti a ANC...Ryan Giggs napísal:Skusenost nemam, ale podla relevantnych recenzii (tym nemyslim nahodne videa na youtube) je to pekny, dobre spracovany modny doplnok. Ale mizerne sluchadla. A to vidno aj z merani, ze je to celkom bieda. Uz len absencia nejakeho lepsieho kodeku je za take prachy tazky fail.
-
Ryan Giggs
VIP
Predpokladam, ze musia byt aj BT.deszka3 napísal:Nejaké slúchadlá s ANC? Mal som Sony WH-1000XM3, no ja tr*ko som ich zanechal na letisku v Barcelone. Cena do tých 250€.
Tak snad jedine Audio-Technica ATH-ANC700BT.
Za tie prachy mas lepsie sluchadla. Aj s ANC.Steju napísal: Hm, škoda. Design ma veľmi netrápi, ale veľmi sa mi páči ich plynulé ovládanie hlasitosti a ANC...
Áno, najlepšie BT. Diky za tip, zajtra si ich pôjdem vyskúšať. Dúfam, že nebudú o moc horšie ako MX3-ky, tie mali ANC priam neprekonateľné.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak ono su to horsie sluchadla. Ale to ostatne musis cakat, kedze mas o dost mensi rozpocet. 150€ nepusti.
WM1000 su kazdopadne vyborne sluchadla (v ramci kategorie), skoda toho mizerneho spracovania.
WM1000 su kazdopadne vyborne sluchadla (v ramci kategorie), skoda toho mizerneho spracovania.
Akurát som našiel obchod v ktorom majú tie Sony za 306€. Tých 60€ by som asi aj bol ochotný priplatiť. Uvidím zajtra teda. Inak ja som bol s konštrukciou maximálne spokojný, jedine čo mi vadilo pri mrazoch nefungovalo dotykové ovládanie na mušliach.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak si mal zatial stastie. Tam sa lame uchytenie hlavoveho mosta. To uz od 1. verzie. Uz je 3. Sony o tomto probleme vie a aj tak to neopravili. A reklamacie neuznavaju.
Ked uz si ochotny ist na 300€, ak bude moznost, tak si vyskusaj aj Bowers & Wilkins PX.
Ked uz si ochotny ist na 300€, ak bude moznost, tak si vyskusaj aj Bowers & Wilkins PX.
Myslel som hlavne na plynulú reguláciu ANC až do "mínusu"... anyways, existuje nejaká schopná alternatíva okrem QC 35 II ?Ryan Giggs napísal:Za tie prachy mas lepsie sluchadla. Aj s ANC.
-
Ryan Giggs
VIP
Vyssie spominane Sony WM-1000XM3 (krehkejsia konstrukcia) a tie Bowersy.
Aj Beoplay H9.
Aj Beoplay H9.
Na akej cene začínajú BT sluchadlá (štuple) aby mali "fajn" kvalitu?
Nie som náročný, pre mňa "fajn" boli aj Sony MH750, ktoré som mal predtým.
Nie som náročný, pre mňa "fajn" boli aj Sony MH750, ktoré som mal predtým.
-
Ryan Giggs
VIP
Viacmenej ktorekoľvek KZ s odpojiteľnym kablom, a BT kabel k tomu. Kabel stoji cca 10€, najlacnejšie dobre ZS su od cca 8€.
Potrebujem poradiť s výberom slúchadiel.
Nie je treba žiadny extra zvuk a podobne, ale je tam jedna špecifická záležitosť a to že budú určené pre osobu, ktorá počuje len na jedno ucho.
musia byť true wireless
rozpočtovo to vidím tak do 70 € cca.
Ideálne keby to neboli štuple
by bolo fajn, keby sa dali zapnúť samostatne a keď sa napr. jedno pokazí, mohla by tá osoba používať druhé.
Existuje vôbec také čosi?
Nie je treba žiadny extra zvuk a podobne, ale je tam jedna špecifická záležitosť a to že budú určené pre osobu, ktorá počuje len na jedno ucho.
musia byť true wireless
rozpočtovo to vidím tak do 70 € cca.
Ideálne keby to neboli štuple
by bolo fajn, keby sa dali zapnúť samostatne a keď sa napr. jedno pokazí, mohla by tá osoba používať druhé.
Existuje vôbec také čosi?
na co priplacat peniaze za true wireless ked bude aj tak pouzivat len jedno sluchadlo? ved to zvladne akekolvek handsfree sluchadlo...
https://www.techradar.com/news/the-best ... h-headsets
pokial by mal vadit ten trciaci mikrofon tak nieco taketo ci taketo
https://www.techradar.com/news/the-best ... h-headsets
pokial by mal vadit ten trciaci mikrofon tak nieco taketo ci taketo
Hej, také čosi by aj stačilo, ale tá osoba nemá rada špunty, ale skôr také to klasické slúchadlo (neviem ako sa to volá). Lenže také nikde neviem nájsť, aby to zároveň bolo aj bez káblu.
ani zdaleka nepoznam vsetky sluchadla na trhu ale pokial viem, tak to robi jedine apple so svojimi airpodmi. mozno by si nasiel niekde na aliexpresse nejake slusnejsie fejky. nieco taketo ale aka bude kvalita... a samozrejme nebudu zamenitelne lave z pravym. obavam sa mas az moc specificke poziadavky.
Caute,
nema niekto skusenosti so Sudio Regent ? https://www.alza.sk/sudio-regent-cierne-d5530842.htm
Cena a design super, akurat by ma zaujimal zvuk ak ich niekto ma. Momentalne pouzivam HD681 Evo kde som velmi spokojny so zvukom ale to asi nemozem ocavakat od tychto
Diky.
nema niekto skusenosti so Sudio Regent ? https://www.alza.sk/sudio-regent-cierne-d5530842.htm
Cena a design super, akurat by ma zaujimal zvuk ak ich niekto ma. Momentalne pouzivam HD681 Evo kde som velmi spokojny so zvukom ale to asi nemozem ocavakat od tychto
Diky.