Zhanam herny monitor do 350-400e alebo aj menej
Poziadavky su:
minimalne 100hz, najlepsie 144
max 5 ms
rozlisenie minimalne QHD 2560×1440
Dakujem
Rozlisenie splna len Samsung C27JG50. Inak co sa panelov tyka, je VA dobry? Pripadne aky je naj na hry?Ryan Giggs napísal:Pri tychto poziadavkach toho vela rozumneho na vyber nemas. Snad len MSI Optix MAG271CQR alebo Samsung C27JG50.
Aktualne su to obrazovo najlepšie panely.Jose13 napísal:
Rozlisenie splna len Samsung C27JG50. Inak co sa panelov tyka, je VA dobry? Pripadne aky je naj na hry?
To sa neda definovať. Medzi monitorom za 200 a 600€ nejake zasadne rozdiely v kvalite obrazu ako takej nie su, tam je to skôr o širšej podpore technologi (rozlišenie, sync, HDR...). Takže zaleži čo, kto požaduje. V ramci toho ako maš nastavene podmienky ty, maju tie modely dobry pomer cena/hodnota.Jose13 napísal:
Inak ktore monitory su teraz najlepsie v pomere cena vykon? Kludne aj cez moj rozpocet. Vdaka
Ano, ale myslim ze iba niektore, ak to nezmenili, takze si to treba zistit.Michaelo napísal:nVidie uz podporuju aj FreeSync
Oni podporuju snad vsetky, akurat nie vsetky funguju spravne. Niekde na webe budu mat zoznam imi overenych monitorov, ktore zarucene funguju, to ale neznamena ze nebudu fungovat i dalsie. Vacsinou problemy s G-Sync na FreeSync monitore boli blikanie a divne artefakty, ale snad ziadny z monitorov co ma kvalitne spracovany FreeSync, by nemal mat problemy. No samozrejme je lepsie na nete pohladat ci funguje spravne, na YT musi niekde byt nejake video od niekohoDreamer napísal: Ano, ale myslim ze iba niektore, ak to nezmenili, takze si to treba zistit.
Neviem no myslim ze ked uz novy monitor tak nech ma ten freesync. Takze sa rozhodujem medzi 27" MSI Optix MAG271CQR prípadne 31,5" MSI Optix AG32CQ ktorý ale ma adaptive sync (aky tam je rozdiel? To uz asi Nvidia nepodporujeDreamer napísal:V prvom rade si zvaz, ci ti bude vadit to prehnutie a ci by si vyuzil FreeSync, ak nie, tak ten Samsung C27JG50 je co sa tyka pomeru cena/vykon asi bezkonkurencny, VA, 4ms, 144Hz, WQHD, VESA a da sa kupit aj pod 300€, ostatne s podobnymi parametrami su nad 400€ - este je tu otazka, ci v tom nie je nejaky hacik, ale vratit ho mozes do 14 dni, tak nemas co stratit.
Ano, ale myslim ze iba niektore, ak to nezmenili, takze si to treba zistit.
Este k uhlopriecke, 27" vs 31.5", mal som aj aj, takze hlavne ak budes sledovat zo vzdialenosti 40-50 cm ako si pisal, tak to je ostry obraz vs neostry a navyse 31.5" je velka obluda, takze tu by som bol jednoznacne na 27".Michaelo napísal:Oni podporuju snad vsetky, akurat nie vsetky funguju spravne. Niekde na webe budu mat zoznam imi overenych monitorov, ktore zarucene funguju, to ale neznamena ze nebudu fungovat i dalsie. Vacsinou problemy s G-Sync na FreeSync monitore boli blikanie a divne artefakty, ale snad ziadny z monitorov co ma kvalitne spracovany FreeSync, by nemal mat problemy. No samozrejme je lepsie na nete pohladat ci funguje spravne, na YT musi niekde byt nejake video od niekoho