Čistenie tenisiek

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DENNY
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Čistenie tenisiek

Príspevok od používateľa DENNY »

Ahojte,

nenašiel som nejakú vhodnú, už existujúcu, tému, kde by sa niečo takéto riešilo, tak zakladám novú. Ak nejaká taká existuje tak sa ospravedlňujem a poprosím link :)

K téme - mám viacero tenisiek s látkovým zvrškom, momentálne mi do botníka pribudli Adidas Deerupt S v bielo-sivej farbe. Počítal som s tým už pri objednávke a asi všetci si viete predstaviť, ako môže po čase vyzerať snehovo biela látka na teniskách... Chcem sa preto opýtať, ako vy čistíte takéto tenisky - predpokladám, že práčka to vyrieši - len tu nastávajú ďalšie otázky, na akom programe ich prať a či sa viacerými praniami nerozlepí guma, prípadne inak nezničí podrážka / zvršok...

Doteraz som mal také tenisky len v čiernej / tmavej farbe, tak toto riešila klasická kefa a boli ako nové. Lenže s bielou farbou to tak jednoducho asi nevyriešim.

Budem vďačný za každú radu, snáď sa tu nájdu ľudia aj s takýmito skúsenosťami :)
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Re: Čistenie tenisiek

Príspevok od používateľa androidak »

Raz som pral tenisky v práčke a odlepili sa mi vložky. Takže ak sa ti dajú vybrať, vyber ich pred praním. Inak boli tenisky čisté a nerozliepalo sa nič. Ale práčku som skúšal len raz, odvtedy radšej čistím ručne.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Včera som ešte trochu googlil a dostal som sa k celkom zaujímavej veci, týpek vo videu čistil biele látkové tenisky nejakou "kašičkou" vytvorenou z teplej vody, jedlej sódy a octu. Natrel to na topánku zubnou kefkou, asi 15 min nechal stáť na slnku a potom opláchol v studenej vode :D Ale tak to bolo nejaké americké video, ja by som skôr potreboval reálne skúsenosti alebo ešte lepšie nejakú overenú metódu :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja som tu kasicku skusal na biele conversy, pomohlo to
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tu máš celkom podrobný návod. Istejšie je tenisky nedávať do práčky a vyčistiť ich ručne...

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

hmm inak diky za tip :D ja som pouzival cif a tiez to celkom vytiahne spinu, ale nie az takto
Napísať odpoveď