Kúpa nového procesora
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
Kúpa nového procesora
Ahojte,
chcel by som kúpiť nový procesor, i7-7700K, len by som predtým rád vedel, či mi zbytok HW s ním bude spolupracovať. Matičná by mala byť OK, podľa ich webovky s najnovším biosom by to malo fungovať. Hlavne ma zaujímajú RAMky a chladič, či je postačujúci.
MB: ASUS B150M PRO GAMING
CPU: i5-6500 Skylake @ 3.20GHz --> i7-7700K @ 4.20GHz
Chladič: Cooler Master Hyper TX3i
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB GDDR5
RAM: Kingston 16 GB DDR4 SDRAM 2133 MHz CL14 HyperX Fury Black Series
Zdroj: Fortron Hyper S 500
chcel by som kúpiť nový procesor, i7-7700K, len by som predtým rád vedel, či mi zbytok HW s ním bude spolupracovať. Matičná by mala byť OK, podľa ich webovky s najnovším biosom by to malo fungovať. Hlavne ma zaujímajú RAMky a chladič, či je postačujúci.
MB: ASUS B150M PRO GAMING
CPU: i5-6500 Skylake @ 3.20GHz --> i7-7700K @ 4.20GHz
Chladič: Cooler Master Hyper TX3i
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB GDDR5
RAM: Kingston 16 GB DDR4 SDRAM 2133 MHz CL14 HyperX Fury Black Series
Zdroj: Fortron Hyper S 500
-
hojko
Site Admin
Re: Kúpa nového procesora
ja_som: Ako sam pises, s najnovsim biosom to pojde. Cize si sprav aktualizaciu este kym tam mas stary procesor. Ja by som 7700K nekupoval, kedze o 80 eur lacnejsi 6700K ma vykon mozno o 5 percent nizsi, ale mas usetrenych 80 eur. Skus si schvalne prebehnut toto: https://www.svethardware.cz/core-i7-770 ... ware/43522
-
ja_som
Star
Ďakujem, pôjdem teda do toho 6700K, 80€ k dobru poteší.
Už len nájsť v BB servis, predajňu, kde by mi ho vymenili, necítim sa veľmi na domácu výmenu.
Už len nájsť v BB servis, predajňu, kde by mi ho vymenili, necítim sa veľmi na domácu výmenu.
Pri vymene nie je co pokazit. Najskor si flashnes bios, to je automatika, tam nemas co pokazit. A potom ked menis p4ocesor, tak najskor 4x pootocis plastovu skrutku chladica, das ho dole. Kovovym zacvakavatkom uvolnic procesor, otvoris to a vyberies. Potom das novy procesor, pekne zapadne, je na nom v jednom rohu sipka. Jednoducho ho nejde zle nasadit. Zacvaknes spat to kovove zacvakavatko. A potom ocistis chladic od pasty, nanesies trosku nove pasty, polozis na procesor a zacvakbes 4x plastove skrutky chladica. Hotovo.
-
ja_som
Star
Pozeral som videá na YT, nevyzerá to zložito, len sa skôr bojím toho aby som nedal veľa/málo pasty, aby som niečo nepohnojil. Vymieňal som už grafiky, ramky, disky, mechaniky, aj celok z jednej bedni do druhej, ale procesor som ešte nemenil.
ak sa to bojis sam robit tak mi kludne napis ja som z BB ti s tym pomozem zadarmo, zbytocne to budes davat do servisu nejakeho
-
ja_som
Star
OK, vďaka. Ozvem sa keď to bude aktuálne.
-
Bad.boy
Medium Professional
Pokial si schopny povolit 4 skrutky a pohnut packou hore a dole tak nie je co riesit
Pekne si to vyskusaj sam, nie je co pokazit (za beznych okolnosti).
Odoslané z Mi MIX 2S pomocou Tapatalku
Odoslané z Mi MIX 2S pomocou Tapatalku
-
ja_som
Star
Veď hej, no. Ako som písal nevyzerá to zložito, len sa tak trochu toho bojím, nie som ľavý, len, len...
Vďaka všetkým za pomoc, hlavne hojkovi, že mi odporučil 6700K, ušetrím oveľa viac ako 80E, keďže 7700K som našiel v "normálnych" shopoch, v ktorých by som nakupoval, za 400-430E. A 6700K kúpim v Alze za 296E, po použití kódu.
A ešte drobnosť, odporučte mi, prosím, pastu
Vďaka všetkým za pomoc, hlavne hojkovi, že mi odporučil 6700K, ušetrím oveľa viac ako 80E, keďže 7700K som našiel v "normálnych" shopoch, v ktorých by som nakupoval, za 400-430E. A 6700K kúpim v Alze za 296E, po použití kódu.
A ešte drobnosť, odporučte mi, prosím, pastu
arctic mx-4 netreba ani roztierat staci dat do stredu trochu a nasadit chladic... zaroven nie je vodiva takze aj keby si tam aj z nejakeho dovodu dal toho vela a vytiekla by tak sa nic nestane. ale lepsie je dat menej ako viac lebo nemusi byt pokryta cela plocha hlavne musi byt pokryty stred kde sa nachadza samotny chip a cim tensia vrstva tam je tym lepsia tepelna vodivost. a vydrzi dlho.
Najlepsia je metoda "one point":
Najlepsia je metoda "one point":
-
ja_som
Star
Vďaka, objednané.
Kupovat 4 rocny cpu za cenu ako ked vysiel a este si mysliet, ze som usetril. Hlavne ked idu v bazaroch i7 7700K po 200-250e, vskutku steal.
-
ja_som
Star
Pravdupovediac, už dlhé roky z bazárov nič nekupujem. Nejak ma takéto šetrenie neoslovuje, kokrétne s procesoromi, ak niekto predáva štvorročný kus, ktorý on síce vlastní "len" dva roky, môže mať nabehané kvantum hodín, môže sa stať, že mi odíde po týždni, mesiaci, roku a potom ho môžem hodiť do koša. Takto, aj keď je síce štvorročný, ale je nepoužívaný a mám naň dva roky záruku. Prebehol som bazoš a 6700K tam je za 200 a 230 (môže byť, že inde je ešte lacnejší), takže necelých 300E za "nový" kus nie je až tak hrozné.
Ale som rád, že ľudia nakupujú cez bazoš, aspoň sa viem zbaviť starších vecí, a budem predávať aj svoj "dvojročný" i5 6500
Ale som rád, že ľudia nakupujú cez bazoš, aspoň sa viem zbaviť starších vecí, a budem predávať aj svoj "dvojročný" i5 6500
Veru, CPU jedine so zarukou. Myslim, ze kazdy z fora uz reklamoval minimalne kazdy druhy CPU co vlastnil.
Ale no. Nikdy som este nereklamoval procesor a to mi preslo uz dost pc cez ruku. Ak sa nieco najviac kazi, tak je to ram, potom zdroj a disk.
-
ja_som
Star
Predpokladám, že jeho príspevok bol sarkastický 
-
ja_som
Star
Procesor úspešne vymenený, vďaka za rady.
Tému môžete zamknúť.
Tému môžete zamknúť.