Aky zalozny zdroj?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
René
Medium Star
Medium Star

Aky zalozny zdroj?

Príspevok od používateľa René »

Ahojte,
potrebujem celkom akutne kupit zalozny zdroj, ktory budem pouzivat doma. Rozhodujem sa medzi APC Back-UPS ES 700 a medzi nejakym Fortronom.

Potrebujem aspon na par minut podrzat:
MacBook Pro 13" 2017
Synology DS216play
Mikrotik RB9UiGS

Synology by sa malo nejak inteligentne vypnut samo ked zisti, ze ide z UPS. Takze mi vlastne staci vypnut len macbook.

Do prepatovych zasuvok by som dal Apple TV, audio system atd.

Ak mam kupit APC, neviem aky je rozdiel medzi tymito dvoma:
https://www.alza.sk/apc-back-ups-es-700-d506314.htm
https://www.gigastore.sk/domaci-a-kance ... ck-ups-es/

Viete mi poradit co mam kupit? Bude ten APC v pohode?
Vdaka

//autoeditácia príspevku (13 Jún 2018, 18:12)
nikto nic?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aky zalozny zdroj?

Príspevok od používateľa hojko »

Rozhodujes sa medzi APC a Fortronom, ale link si sem dal 2x na APC. Tie co si linkol su rovnake, len Gigastore ma nizsiu cenu a zrejme len zakonnu lehotu 2 roky, pricom na Alze je o 10 eur drahsi ale s trojrocnou zarukou. V pohode postaci, volil by som 700VA verziu. To ti zvladne udrzat 20 minut to co opisujes. Ak ti staci udrzat Macbook, NAS a router na 5 minut, tak ti postaci aj 400VA verzia.
René
Medium Star
Medium Star

Otvaram tuto temu opat, akosi som to min. rok nedoriesil, resp. som zabudol a na tento topic som tiez zabudol, kedze som nemal zapnute upozornenia...

Takze som sa snazil vypocitat aky odber mam teraz na vsetkych zariadeniach, ktore potrebujem odzalohovat.
Presiel som si oficialne datasheety, priblizny odber mam 640W. V buducnosti urcite pribudne nieco dalsie.

Otazka, na ktoru popravde neviem odpoved znie:

Ak kupim UPS, ktora bude mat 4 vystupy. Mozem do jedneho vystupu pripojit predlzovak povedzme s 5 vystupmi a tam zapojit dalsie zariadenia? Bude to mat efekt alebo je to nezmysel?

Vdaka
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To je aj dost a pochybujem, ze ti tolko zerie pc, nas, displej a router. Treba porozmyslat co skutocne treba mat zapojene. Zariadenia s nizsim odberom mozes dat kludne na predlzovacku. Ale pocitaj, ze ti treba aj rezervu. Kupit mozes napriklad nieco taketo - https://www.alza.sk/cyberpower-ut1500e-fr-d4685109.htm
René
Medium Star
Medium Star

Dik heker.
Tiez sa mi to nezda, ale je to z datasheetov ako max. consumption, takze radsej som si poznacil viac ako menej.

Ten CyberPower som pozeral na alze dnes aj ja, len som tam nenasiel nahradnu bateriu. Resp. na nete som nasiel, ze tam ide nejaky pack RBP0089, ale neviem ci je to spravna info.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ano, bateria RBP0089. Ak sa toho bojis, tak si najdi aspon 700W Fortron so 4 zasuvkami alebo APC, tam baterie predava tusim aj Alza. Fortron mava dve baterie, APC vari len jednu. Tie baterie vydrzia dlho, pretoze sa bateria zapina v momente vypadku prudu, takze nebezi stale ako tomu bolo pred davnymi rokmi. Len si pozri popos zariadenia, lebo niekedy su len 2 zasuvky zalohovane a tie zvysne 2 su len ako prepatova ochrana.
René
Medium Star
Medium Star

Zrejme ho objednam, ale asi som blby, no nikde son nenasiel cenu nahradnych baterii..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak si kup APC na ktore dokazes kupit origo baterie.
Napísať odpoveď