Game of Thrones - Seriál
Game of Thrones - Seriál
inak tu dyku dal aryi prave bran, a dal jej ju presne na tom istom mieste
je toho otvorene este strasne vela a na 4 epizody to ukoncit dostojne nemozu stihnut
je toho otvorene este strasne vela a na 4 epizody to ukoncit dostojne nemozu stihnut
Re: Game of Thrones - Seriál
tak bran vidi vsetko, minulost, pritomnost aj buducnost, takze on presne vedel ze nemusi robit nic, staci len sediet na tom mieste kde ma, ze nikto dolezity nezomrie a vsetko bude ok 
Budúcnosť nevidí.
Alebo?
Alebo?
celkom dobre zhrnutie
Nuž aj s Aryou je to celé odveci. Je to obľúbená postava mnohých fanúšikov, ale nedáva žiadny zmysel. Aj fantasy svet by mal mať svoju logiku a zákonitosti, ktorými sa riadi, ale Arya ich všetky porušuje. Decko sa učilo nejaký krátky čas šermovať v KL, potom sa ako zajatec a tulák pretĺkalo, dostalo sa za more a tam ju akože ide spolok zabijakov školiť. To je všetko ok, ale to "školenie" podľa seriálu prebiehalo tak, že pravidelne bola bitá klackom a viac sme z jej tréningu vlastne ani nevideli a ako dlho sa vlastne mohla učiť? Rok, dva, tri? Stačí to na to, aby bola zrazu majstrom zabijakom, majstrom šermu, boja, menenia tvárí, zakrádania sa, skokov na NK? Dá sa nejakému zabijackemu umeniu naučiť tak, že vás bijú klackom? Bez toho, aby jej vôbec vysvetľovali techniky boja?
Proste totálne fanmade postava, ktorej príbeh spísali tak, ako si fanúšikovia želali, aby ju spravili "badass". Ono celé faceless men mali byť nikým nepozorovaní zabijaci, ktorí vraždili bez toho, žeby boli odhalení, prevažne jedom a "nehodami", nie že tĺkli ľudí klackom, seriál to poňal celkom zle. Plus ak Arya čo tam dostala tréning typu rýchlovýcuc dokáže zabiť NK, prečo sa strachovať vôbec o nejakého NK, však normálne trénovaný faceless man by ho zabil pohľadom, stačilo aby si jedného westeros najal a je to hotové.
K bohom - Faceless God je akože element smrti z každého jedného náboženstva, tí faceless men boli k náboženstvám flexibilní a verili, že v každom z nich má zastúpenie ich boh smrti (preto aj má akože toľko tvárí).
K bohom - Faceless God je akože element smrti z každého jedného náboženstva, tí faceless men boli k náboženstvám flexibilní a verili, že v každom z nich má zastúpenie ich boh smrti (preto aj má akože toľko tvárí).
rozpravame sa o fantasy. viditelne faceless god vie dat aj specialne schopnosti svojim prisluhovacom. mozno zvladaju aj amatera naucit byt zabijakom za 3 roky.
rovnako sme toho vela nevideli o aryi. pokial si dobre pamatam tak v tych seriach kde sa ucila nebola nejak velmi casto na obrazovke, urcite sa toho naucila viac nez sme videli.
my sme totiz ani poriadne zatial nevideli moc toho co arya vie, par krat zmenila tvar ale to je tak vsetko, rovnako ako Jaqen vedel zmiznut ako sa mu zachcelo.
arya asi vie tiez byt "neviditelna", to bolo vidiet v tej scene, zaber na random white walkera, zrazu akoby vietor vo vlasoch, otoci sa, nasledne sa otoci NK (nejak su prepojeni asi) a to uz na neho skace arya.
rovnako sme toho vela nevideli o aryi. pokial si dobre pamatam tak v tych seriach kde sa ucila nebola nejak velmi casto na obrazovke, urcite sa toho naucila viac nez sme videli.
my sme totiz ani poriadne zatial nevideli moc toho co arya vie, par krat zmenila tvar ale to je tak vsetko, rovnako ako Jaqen vedel zmiznut ako sa mu zachcelo.
arya asi vie tiez byt "neviditelna", to bolo vidiet v tej scene, zaber na random white walkera, zrazu akoby vietor vo vlasoch, otoci sa, nasledne sa otoci NK (nejak su prepojeni asi) a to uz na neho skace arya.
Prečo ale Arya "nezmizla", keď jej išlo o život a šaškovala tam pomedzi regále v knižnici?
Ako, to čo hovoríš dáva zmysel a ja súhlasím, že to že to Arya zvládla ma neprekvapuje, lebo o jej schopnostiach som presvedčený a pár krát ukázala, čo dokáže. Mne skôr vadia tie brutálne veľké nelogické diery okolo.
Ako, to čo hovoríš dáva zmysel a ja súhlasím, že to že to Arya zvládla ma neprekvapuje, lebo o jej schopnostiach som presvedčený a pár krát ukázala, čo dokáže. Mne skôr vadia tie brutálne veľké nelogické diery okolo.
Však rozprávame sa o fantasy, ako som písal, aj fantasy svet by mal mať svoju logiku a pravidlá, inak tam celý čas nastáva deus ex machina. Zasa sa musím oprieť o knihy, ale tam ani Arya ani Faceless men nie sú žiadne nadprirodzené bytosti, len majú tréning, ale nemyslím, že sú za tým čary bohov atď. a aj ten tréning je o čomsi inom, nie že sa ide faceles man trieskať na meče s najlepšími bojovníkmi westerosu, to by zrejme rýchlo žral hlinu (viď Arya vs Briene z minulej sezóny). Lebo veď byť úkladný vrah a šermiar (čo celý čas trénuje len šerm a boj = je v tom dobrý) je trochu rozdiel (trochu dosť).
Ale tak rozumiem zas, že ľuďom sa to páči, seriál proste postupne preorientoval cieľovú skupinu na causal fanúšikov. Paradoxom je, že zrejme keby to celé začalo takto (plot armor, všade deus ex machina, Mery Sue Arya atď.), tak to takú popularitu nikdy nezíska (lebo tú prv priniesli fanúšikovia kníh a causal sa nabalili až časom).
Ale tak rozumiem zas, že ľuďom sa to páči, seriál proste postupne preorientoval cieľovú skupinu na causal fanúšikov. Paradoxom je, že zrejme keby to celé začalo takto (plot armor, všade deus ex machina, Mery Sue Arya atď.), tak to takú popularitu nikdy nezíska (lebo tú prv priniesli fanúšikovia kníh a causal sa nabalili až časom).
no ale treningom nedosiahnes zmenu tvare... to je proste magia. to bolo aj v knihe.
.
.
Game of Thrones - Seriál
musi to byt magia lebo zmenou tvare nezmenis svoju postavu, vahu a ani vysku a ona to uz vela krat urobila
napr ak by si dala tvar tyriona zrejme by ju nemala na tele so svojou vyskou ale z jeho (asi[emoji3])
napr ak by si dala tvar tyriona zrejme by ju nemala na tele so svojou vyskou ale z jeho (asi[emoji3])
Tak pridám asi trochu po funuse aj môj komentár.
Mne sa to páči, ja si to užívam!
Mne sa to páči, ja si to užívam!
Nebolo.aacid napísal:no ale treningom nedosiahnes zmenu tvare... to je proste magia. to bolo aj v knihe.
.
https://gameofthrones.fandom.com/wiki/Faceless_MenFaceless Men are not complete shapeshifters, they cannot grow drastically taller or shorter, though they can dramatically change their appearance within their own physical limitations. It is debatable whether the abilities of the Faceless Men could be considered "magic": They use a variety of tools, potions, and special training to shapeshift, rather than outright incantations and spells.
TV Show ide vždy tou ľahšou cestou, pre prehypovaných nenáročných divákov je omnoho viac kúl , keď sa Arya magicky zmení na Waldera Freya, než keď musia pohnúť rozumom ako to šikovne zaonačiť iným spôsobom.
O takýchto divákoch vravím
podla mna to moc hrotis proste, nemozes (a podla mna ani nechces) ocakavat ze serial bude 100% kopirovat knihu. to sa proste neda, niektore veci funguju lepsie v texte ako na obrazovke a naopak.
toto je cisto len rypanie, lebo proste ked mas svet kde su draci, ludia su po smrti oziveni, trojoka vrana vidi buducnost, carodejnice vedia vycarovat prizraky a na severe je obrovska armada zombies, tak fakt je taky problem ze dievca sa za par rokov naucilo premienat sa na inych ludi a byt viac menej neviditelna?
toto je cisto len rypanie, lebo proste ked mas svet kde su draci, ludia su po smrti oziveni, trojoka vrana vidi buducnost, carodejnice vedia vycarovat prizraky a na severe je obrovska armada zombies, tak fakt je taky problem ze dievca sa za par rokov naucilo premienat sa na inych ludi a byt viac menej neviditelna?
Nehrotím to, práveže to neberiem vôbec vážne, len o tom diskutujem. A jasné, že vo svete drakov atď. zmena tváre nie je nič extra. Však ako sa vravím, "veď je to fantasy", tam je všetko možné. No zas aj keby scenáristi dali tejto poslednej časti oživeného Neda Starka lietajúceho na aladinovom koberci a strieľajúceho zemiaky zo zadku, stále by to bola fantasy, akurát že už by asi všetci súhlasili, že je to celkom mimo. Mne to pripadá teraz vlastne rovnako, ako sa ten seriál vyvinul, len v menšej miere teda. Len je to sklamanie, lebo mali na to rozpočet, z veľkej časti aj predlohu, boli veľmi dobre rozbehnutí a potom také zakončenie, za mňa škoda. Ale však dopozerám to už zo zotrvačnosti, už sú náznaky, že šiesta kniha by naozaj mohla zanedlho prísť, tak si napravím dojmy 
Game of Thrones - Seriál
ono este sa kludne moze stat ze posledna epizoda skonci ze sa Bran prebudi v posteli po tom, ako ho Jamie vyhodil z okna a to vsetko iba predvidal, tak budme radi ze je to tak ako to je [emoji3]
Snad to nenapisali tak ako kedysi Dallas, v ktorom sa seriu ci dve J. R.-ovi len snivalo
čítal som si nejake fanúšikovské teoriea v jednej bolo že ked sa john postavil žoči voči drakovy tak kričal go! go! na aryu akože nech sa ponáhla, ale ako by mohol vedieť čo sa chysta urobiť...
ked som to pozeral prvý krát, tak som si myslel že len tak ziape na toho draka, ale pozrel som si to znovu a počujem to tam... možno je môj sluch len ovplyvnený tou teoriou
ked som to pozeral prvý krát, tak som si myslel že len tak ziape na toho draka, ale pozrel som si to znovu a počujem to tam... možno je môj sluch len ovplyvnený tou teoriou
Vzhľadom na to, že asi každé takéto ziapanie by mohlo znieť ako "go", tak to tam kľudne môžeš počuť. Otázne skôr je, načo by to robil, a na základe čoho by boli prepojení, a na základe čoho by mal Jon o tom prepojení vedieť.
Teórií je teraz asi viac ako kedykoľvek pred tým ale niektoré iba varia z vody. 
Toto varenie z vody internetových chytrolínov ma nikdy nebavilo a nezaujímalo. Treba si počkať na knihu, seriál je "ľahšia" verzia.
youtube algoritmus niekedy odporučí zaujimave veci, treba uznať že je to premakané a harry potter part je dokonalý