Smart TV samsung - zvuk
Smart TV samsung - zvuk
Zdravím,
mam TV Samsung UE55MU6172 a teraz som si do izby kupil dalsiu Samsung UE55NU7442.
No a rad by som vedel od coho zavisi zvuk, lebo na starsej 6172 ked to dam naplno , tak to hra o dakych 30% silnejsie/hlasnejsie.
Odsledoval som si to aj v tom, ze u 6172 pri beznom pozerani mam TV zvuk na 10-15 a u tej novsej 7442 mam 25-30.
Na porovnavani https://televizor.heureka.sk/srovnani-p ... mclipboard ani nevidim parameter daky zvuk, takze ani neviem co hladat.
Viete mi teda niekto povedat, ake zvukove karty maju a preco je ta novsia TV zvukovo slabsia? Nastavenia mam rovnake, moc sa toho tam neda nastavit len 3 moznosti zvuku ako standard, optimalizovany a zosilneny , obe TV mam na optimalizovany zvuk
mam TV Samsung UE55MU6172 a teraz som si do izby kupil dalsiu Samsung UE55NU7442.
No a rad by som vedel od coho zavisi zvuk, lebo na starsej 6172 ked to dam naplno , tak to hra o dakych 30% silnejsie/hlasnejsie.
Odsledoval som si to aj v tom, ze u 6172 pri beznom pozerani mam TV zvuk na 10-15 a u tej novsej 7442 mam 25-30.
Na porovnavani https://televizor.heureka.sk/srovnani-p ... mclipboard ani nevidim parameter daky zvuk, takze ani neviem co hladat.
Viete mi teda niekto povedat, ake zvukove karty maju a preco je ta novsia TV zvukovo slabsia? Nastavenia mam rovnake, moc sa toho tam neda nastavit len 3 moznosti zvuku ako standard, optimalizovany a zosilneny , obe TV mam na optimalizovany zvuk
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Smart TV samsung - zvuk
Ma to slabši zvuk jednoducho preto, že sa tam vyrobca buď rozhodol dať slabši zvuk /z akeho dôvodu (šetrenie nakladov, marketingova strategia...?), to vie len on sam/, alebo to môže suvisieť s rozdielnou konštrukciou oboch televizorov a audia v nich (ine reproduktory, ine umiestnenie atd.). Zosilovač je tam čo sa vykonu tyka, papierovo rovnaky. To ale nehovori o hlasitosti nič.
To je otazka na vyrobcu, tu ti na to nikto nevie odpovedať.
To je otazka na vyrobcu, tu ti na to nikto nevie odpovedať.
Dakujem za objasnenie. Btw vies mi poradit na tieto modely ako dam do youtube AD blocker? alebo je to vobec mozne ?
-
Ryan Giggs
VIP
Pochybujem že je niečo take dostupne pre aplikaciu na tizene.
hej, uz som si zistoval, ze to musi podporovat ako ten samsung aplikacie. Samozrejme som to skusal, cez chrome, ze to zosynchronizuje s mojim co mam v PC a tam je AD blocker, ale to som bol naivny amater
...
Lebo pocuvat priamo youtube cez TV, to je otras tie reklamy. Jedine sparovat cez PC a tak pocuvat asi
Lebo pocuvat priamo youtube cez TV, to je otras tie reklamy. Jedine sparovat cez PC a tak pocuvat asi
-
Ryan Giggs
VIP
Alebo môžeš zrkadliť či streamovať z mobilu.
Možno cez DNS, našiel som toto, odskúšané to nemám: https://alternate-dns.com/ https://alternate-dns.com/mobile.html
Nastavil by so to priamo na zariadení.
Nastavil by so to priamo na zariadení.
Samsung UE55NU7442 ma aj bluetooth je mozne prepojit moj stolovy PC (kde mam USB bluetooth) s TV aby mi prenasal napriklad film? Alebo je to cez bluetooth nerealne , lebo jedine co mi ide , tak je zvuk, ale obraz neprenesie. Samozrejme cez HDMI kabel to ide a co pozeram aj cez notebook by to malo ist
Dalej preco ten novsi damsung Samsung UE55NU7442 nema v aplikaciach TWICH.TV a stary ma?
Dalej preco ten novsi damsung Samsung UE55NU7442 nema v aplikaciach TWICH.TV a stary ma?
-
Ryan Giggs
VIP
Bluetooth nie je, a nikdy nebolo určene na prehravanie videa. Tak to skušaš zbytočne.
Na to maš wifi ak to chceš prenašať bezdrôtovo (dlna, cast, mirroring...)
Twich zmizol zo Samsungov preto, lebo to nebola oficialna aplikacia. Preto twich požiadal Samsung, aby to stiahli z obehu.
Na to maš wifi ak to chceš prenašať bezdrôtovo (dlna, cast, mirroring...)
Twich zmizol zo Samsungov preto, lebo to nebola oficialna aplikacia. Preto twich požiadal Samsung, aby to stiahli z obehu.
No veď a akým spôsobom prnesiem video z Pc na tv ? Okrem HDMI
-
Ryan Giggs
VIP
Veď to pišem vyššie. Cez DLNA (nejaky DLNA rever typu Plex, Serviio) buď ethernet kabel alebo bezdrôtovo cez wifi. Pripadne cez Cast (Smart view).
Navodov maš na nete milion, aj v češtine či slovenčine. Aj na samotnej stranke Samsungu.
Navodov maš na nete milion, aj v češtine či slovenčine. Aj na samotnej stranke Samsungu.
Dakujem, ako videl som to, len mi to nic nehovori. Dobre ak budem lenivy pripojit HDMI kabel, tak sa pozriem na to
. Diky
Btw skoda toho twichu, debilin tam je az az, ale takuto popularnu vec tam nedaju.
Btw skoda toho twichu, debilin tam je az az, ale takuto popularnu vec tam nedaju.
-
Ryan Giggs
VIP
To sa sťažuj u Twichu prečo nevydaju aplikaciu pre Tizen.