okno - zaseknuté

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

okno - zaseknuté

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravím, vedel by mi prosím niekto poradiť ako vyriešiť tento na pohlad banalny problem?

Ide o obyčajne plastove okno, ktore sa ale zrazu neda otvoriť, iba vyklopit zhora na vetračku.
Ked chcem ho normalne otvorit, tak rucka ma do polohy na otvorenie bezproblemov pusti,necitit ziaden odpor, ale samotny ram okna zostava v mieste dolu ktore je oznacene cervenym kruzkom stale uzamknute. Skusal som trhnut pomerne velkou silou ale to nepomaha a znicit mechanizmus by som velm i nerad.
Co sa moholo stat a existuje riesenie ktore zvladne aj laik?

dakujem :plus:
Prílohy
okno.jpg
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: okno - zaseknuté

Príspevok od používateľa CheZteR »

a hore to otvori?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ked to otvoris na vetracku a zatvoris, potom to tiez nejde? Pozicia rucky pri zatvorenom a pri vetracke je spravna?

Na jednom okne ked sa to zaseklo, stacilo otvorit a zatvorit parkrat. Ked to bude otvorene na vetracku, tak sa skus pohrat s tym cudlikom v strede, potiahnut k sebe a otacat ruckou, pri otvorenom okne sa da takto zmenit poloha, mozno to je problem.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zrejme je tam zacvakavaci bod okna a na prevodovke sa mohlo nieco stat, tak to nechce uvolnit. Treba skusat kluckou alebo ako sa pise, dat dole klucku a nastavovat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

CheZteR napísal:a hore to otvori?
-hore ano, zablokovane je to iba dolu.

heker
-praveze v tej samotnej klucke sa nezda byt problem, otaca sa s nou normalne.

Uz minule som sa stym dost dlho babral,skusal vsetkomozne a teraz znovu a naozaj netusim co je tam za problem.

Dreamer
aky cudlik v strede? je tam taka akoby zapadka, ale ta sa zaklapne automaticky akosa zavrie okno- aj som sa s tym pohral a zda sa ze normalne funguje, takze tam problem asi nebude.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu je to dobre vidiet, je to pri tej klucke:

V tomto je iny problem a tiez ten "cudlik" / poistka vyzera inak, ale mozno to pomoze:

Najskor ale vyskusaj len otacat kluckou celkom ako sa da, opakovane, mne toto na jednom okne fungovalo, ak to nepojde, tak skusat tie navody, prip. mozno najdes aj presne ten isty problem a riesenie na youtube.
gogo956
Redeemer
Redeemer

tak nakoniec sa to podarilo. Stacilo ram okna dole kde to stale drzalo akoby mierne nadvihnut a silnejsie potiahnut. Zaujimave ale je,ze teraz ked som to skusal opakovane otvorit-zatvorit tak funguje zrazu bez problemov. Dakujem vsetkym za rady.
veronika.ovšáková
Novice
Novice

Príspevok od používateľa veronika.ovšáková »

Dobrý deň chcem sa opýtať máme plastové okná dneska mi syn otváral okno na vetračku a cele sa to seklo nedalo sa zatvoriť...keď sa mi to nakoniec podarilo,tak teraz zase nejde otočiť kľučkou dohora na vetračku.Vie niekto poradiť ďakujem....
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

veronika.ovšáková - Tipy a videa vyssie nepomohli?
Napísať odpoveď