Ahojte,
hladam nazov 2 knih, cital som ich uz velmi davno. Islo o beletriu pre mladych, je mozne ze to bolo nieco a artemis fowl alebo podobne.
1.
Islo o dve postavy (asi chlapec a dievca), nachadzali sa niekde na opustenom ostrove. Na tom ostrove sa nachadzaly nejake ruiny, a oni v nich nieco hladali. Pametam si ze boli hladny, a ze jedna postava sa druhej pytala ci si nemozu vycarovat iluziu jedla. Na to jej druha postava odpovedala ze ano, ale ze by z jedenia iluzii boli len este viac hladny. Este si pametam ze ta jedna postava bol nejaky carodejnik alebo ucen carodejnika, ktory otvoril zakazanu knihu, a preto sa musel vydat na jeho dobrodruzstvo. Myslim ze tiez bol prekrsteny, a v tom svete ked niekto poznal niekoho prave krstne meno tak ho mohol ovladat.
2.
Islo o postavu ktora byvala v dome, do ktoreho sa chceli dostat goblini (alebo nieco podobne), aby mohli zatknut hlavnu postavu. Ta hlavna postava mala aj svojho bodyguarda. Ti zvonku najprv izolovali cely dom v case, a potom chceli vsetkych uspat. Nakoniec, ked si mysleli ze vsetci spia poslali dnu zensku postavu - ale ta zacala vracat kedze hlavna postava nezaspala a mali zakazany vstup. Nakoniec sa hlavna postava spolu s tou zenskou postavou z vonku dali dokopy a riesili nejaku zahadu.
Ak si niekto tie knihy pameta tak by to bolo super, uz dlhsie som myslel ze by som si ich precital nanovo, resp. pokracoval v serii, kedze ma vtedy celkom chytili
Hladam nazov knihy
Re: Hladam nazov knihy
2. nebude náhodou Artemis Fowl?
Čítal som to ako decko, marí sa mi, že to aj sedí, ale zas až tak dobre mi pamäť neslúži.
Asi ano, ta druha bude artemis fowl.
Stale ale neviem co moze byt ta prva...
Stale ale neviem co moze byt ta prva...
-
AllGoneDead
Medium Star
1. Mozno Carodej zememori(Ursula K. Le Guin), pripadne nieco z tej serie
2. 99% artemis, ako bolo spomenute
2. 99% artemis, ako bolo spomenute