Eurovolby 2019

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu by ste volili v Eurovoľbách, ktoré sa budú konať 25.5.2019?

Hlasovanie ukončené 25 máj 2019, 16:20

Smer
0
Žiadne hlasovania
SaS
11
33%
OĽaNO
1
3%
ĽSNS
2
6%
Sme rodina
1
3%
PS/Spolu
14
42%
KDH
0
Žiadne hlasovania
SNS
0
Žiadne hlasovania
Doprava
0
Žiadne hlasovania
Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
Inú stranu
1
3%
Nepôjdem/nemôzem voliť
3
9%

Celkom hlasov: 33

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Eurovolby 2019

Príspevok od používateľa Dreamer »

.pod lampou: Voľby, ktoré vyzlečú Európu

EDIT: Este som si ukradol z inej temy, sem sa to hodi viac...
guess.whoo napísal:Gordulic to tiez zhrnul slusne

https://video.azet.sk/embed/3004098/
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Pozerám kandidátky, či vôbec ísť voliť, stále nie som rozhodnutý či ísť alebo sa vykašlať ale čo mi vadí, že na zvoliteľných miestach sú vo veľkej väčšine dôchodcovia.

Potom sa čudujú, že mladí idú voliť takých Kotlebov, aký dvadaťročný by chcel aby ho zastupoval niekto čo má už vysoko nad 60 rokov? Ako môže mať taký starec čo už aj len slabú predstavu o tom, čo si myslia dnešní mladí? Aký mladý by chcel, a či je reálne, aby jeho názory zastupoval nejaký starec?

A čo ma prekvapuje ešte viac, že to robia aj strany ako SAS, vraj reformní, moderní a na prvých miestach dvaja dôchodcovia. Nimi sú osloviť skupinu voličov okolo 20?

Budú nás zastupovať komunisti, fašisti a klub dôcodcov, paráda.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Cesar, volit chod, lebo kotleby urcite volit pojdu. Ked nevies, koho si presne vybrat, hod iba listok a nic nekruzkuj - ja som to riesil tak.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ja by som odporúčal niekoho zakrúžkovať, bez krúžku sa asi hlasi pripočítajú automaticky tým prvým na kandidátke, či? Kotleba má mladých ludí na prvých miestach, lebo stavia hlavne na tom, že voličská základňa je u nich mladá, dôchodci u nich moc nebodujú, naopak u mladých do 18 rokov vedie.

Ja som nevoli nikoho kto je nad pedesiat a vedel som si v pohode vybrať, takže neviem, cesar chceš ísť vôbec voliť alebo ani nie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Podľa mňa to o tom veku je veľmi primitívne rozmýšlanie. Napriek tomu, že mám skoro 30, tak pravidelne vždy keď o politike a o situácii v štáte hovorím so staršími, tak keď nemajú argumenty, začnú s tým, že som sprostý sopliak a nech nechám rozhodovať dospelých. A naopak mladý človek je Miňko Mazurek, ale hlas mu asi nikto z nás nedá, lebo Miňko je proste debil. Ja radšej pôjdem voliť dedka/babku, ako debila Miňa. Treba si o kandidátoch zistiť aj niečo viacej, ako je číslo ich veku napísané na volebnom lístku...a až potom voliť.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Presne tak, ale v prvom rade niekoho zakrúžkovať, lebo ak sa hodí iba lístok tak sa hlasy automaticky pripočítajú tým prvým na kandidátke, škoda, že takéto pravidlo vôbec existuje, takto sa tam dostanú aj ludia, ktorý by sa nemuseli, najväčšiu váhu má hlas asi, keď sa zakrúžkuje iba jeden kandidát, ja som dal dvoch,,,
Cesar
Addict
Addict

Vraj výsledky budú o 23:00 ale na topky.sk sú nejaké tie predbežné výsledky: https://www.topky.sk/gl/588719/2409921/ ... trany-Smer

Smer-S&D 19% (-5)
PS/S-ALDE/EPP: 18% (+18)
ĽSNS-NI: 13% (+11)
KDH-EPP: 11% (-2)
SaS-ECR: 10 % (+3)
OĽaNO-ECR: 8% (+1)
SR-ENF: 5% (+5)

Je to na prd ale pozitívne hodnotím, že Bugár a Danko sú pod 5%, aspoň niečo. :D Dúfam, že vypadnú aj z NRSR.
Prílohy
euvolby.jpg
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Na fortune bol kurz 3.0 ze lsns bude mat viacej percent ako sas. Taku chut som mal podat ah ah.
Cesar
Addict
Addict

https://www.aktuality.sk/clanok/694936/ ... 19-online/
07:03 – SLOVENSKO: Podľa neoficiálnych predbežných výsledkov získali koalícia Progresívneho Slovenska so Spolu (18,4%) a vládny Smer (15,8%) po 3 mandáty v europarlamente.

S dvomi mandátmi môžu predbežne počítať ĽSNS (12,4%) a KDH (9,6%). SaS so ziskom 9,3% by sa mal ujsť jeden mandát s tým, že po brexite by získala druhý.

Po jednom mandáte by sa malo ujsť hnutiu OĽaNO (5,5%) a SMK (5,4%).
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

To ešte nie sú ani oficiálne výsledky? Čo celú noc robili? :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

oni majú spočítané, ale oficiálne ich môžu dať vonku až dnes po 23:00, ked sa v taliansku, ako v poslednej krajine EU, zavrú volebné miestnosti
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Tu v UK sa volilo vo stvrtok a vysledky este nie su. Takze vsetci spolu v noci na zajtra
Cesar
Addict
Addict

Tí, čo realizujú voľby a politici kašlú na zákony, že by sa to nemalo zverejniť. Ryba smrdí od hlavy, čo čakať, kde tí, čo by mali najviac dbať na dodržiavanie zákonov zákony ignorujú.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No to zas dopadlo. Jedine pozitivum, ze Danko a Kollar su out. LSNS je smutne, ale tak ich kampan funguje na ludi co v zivote nevysli mimo svojho okresu. PS stale nechapem. Ludia im skocili na ten marketing, ale realne nerobia nic. Aj ich predseda ked bol v tv tak sa nevedel vykoktat, ze preco chcu vyuzsie dane, a ze ich program vlastne uz neplati. Oni budu este nebezpecny a je smutne, ze ludia im to zeru.

Cesar: Nikde sa nepise, ze sa nemozu zverejnovat priebezne neofic. vysledky. Moratorium skoncilo. Tak ci tak je toto dost divne, ze sa caka na poslednu krajinu, vsak kazdy stat ma vlastnych kandidatov tak ci tak.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ja mam podozrenie, ze v UK ma demisia premierky nieco do cinenia prave s vysledkami. Uvidime
Cesar
Addict
Addict

Či to nebude len nová "Sieť" nejaký jednorázový trójsky kôň akým bol Procházka. Aj ten mal dosť veľkú podporu, potom si to pokazil rôznymi hlúposťami ale to už je história. A aj tak ľudia sa už nebudú pamätať čo bolo pred 4 rokmi, je to príliš dávno. :D

Je to na ľuďoch, čo si zvolia to dostanú a to im aj treba, čo si zvolia nech si to majú.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tie výsledky z Topiek sa dosť líšia z inými odhadmi, asi bude treba počkať na večer. Ale už je isté, že vyhral PS/Spolu, druhý SMER a tretie ĽSNS. Potom zbytok si to tam rozdelí po jednom mandáte.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Pascalwb napísal:No to zas dopadlo. Jedine pozitivum, ze Danko a Kollar su out. LSNS je smutne, ale tak ich kampan funguje na ludi co v zivote nevysli mimo svojho okresu. PS stale nechapem. Ludia im skocili na ten marketing, ale realne nerobia nic. Aj ich predseda ked bol v tv tak sa nevedel vykoktat, ze preco chcu vyuzsie dane, a ze ich program vlastne uz neplati. Oni budu este nebezpecny a je smutne, ze ludia im to zeru.
to je zasa take generalizovanie ako ked povies, ze vsetci volici kotlebu su tupci z humna. ja som si pozrel kandidatku kazdej relevantnej strany a nikto sa ani len nedotahoval na kvalitu ludi z ps+spolu. ako som tu uz pisal, vacsinou to odbavili jednou znamou tvarou+ regionalnym zastupenim, oni tam postavili zaujmavych ludi s praxou, ktori sa tam nestratia. volebny program pre svk je druha vec, ale ta sa v tychto volbach nerisiela, ak si nestihol postrehnut, ty kozmopolita :D

inac s predbeznymi vysledkami celkom spokojnost, hlavne u kotlebu som cakal okolo tych 20%, takze ten ich "neuspech" ma celkom tesi.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ja som volil tiež PS+SPOLU a asi prvykrát som volil veriaceho človeka, Ondreja Prostredníka, ktorý je za sekulárny štát a bojuje za všetky typy rodín. Akurát by podľa mňa mal zostať na Slovensku a za túto agendu zabojovať tu. Plus som volil Simonu Petrík, pretože Slovensko potrebuje viac inteligentných a vzdelaných žien.

Ale na stránke, kam chodia diskutovať najmä smerácki trollovia a kotlebovci som si samozrejme prečítal presne toto, že ľudia sú sprostí, keď volia PS, lebo o nich nikto nič nevie. Takže:
1. Ruku na srdce? Kto z týchto ľudí si naozaj pozrel kandidátov a kandidátky za PS+SPOLU a niečo si o nich pozisťoval? Však to sú ľudia, ktorí to hodia Ficovi, lebo im dal 50€ na Vianoce alebo to hodia Kotlebovi, lebo sa na Slovensko valia imaginárni imigranti a on ich zastaví...často vedia žalostne málo aj o kandidátoch strán, ktoré volia.
2. Niekedy na úspech vo voľbách stačí aj to, že veľkej časti Slovenska už konečne došlo, čo sú zač osôbky ako Fico, Danko, Bugár a Kotleba.

Dúfam, že za LSNS sa do europarlamentu dostane Uhrik a Mazurek. Aspoň na Slovensku bude od nich pokoj. Obaja videli len plat europoslanca, pritom si neuvedomili, že si pochovávajú politickú kariéru, lebo z Bruselu asi ťažko budú v kontakte so svojimi voličmi, ktorí často majú rozhľad o svete maximálne po najbližšie okresné mesto.

A dosť pochybujem, že Miňko prežije v Bruseli, keď je tam všade jedno gheto na druhom. Skôr to vidím tak, že sa Miňko ráno podpíše v europarlamente, zhrabne diéty a plat na celý týždeň a šup domov prvým lietadlom. To bude fajn materiál pre novinárov.
:wink:
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ten výlet dvoch mantákov do Mekky všetkého co tak zo srdca neznášajú by mali riadne dokumentovať, bol by z toho skvelý celovečerný film. S možným happyendingom kde sa dvom náckom zapáči žiť v multikulti metropole, toľko kebabov, píz, dobré pivá, nové technológie. To bude challenge, ale aspoň s počítačmi vedia robiť, asi.
Napísať odpoveď