Bremená
Re: Bremená
Odporúčam absolvovať Google školenie - vyhľadávanie
2 sekundy na googli a máš tam rovno linky na zákony (to je asi problém čo, čítať), alebo kalkulačku
https://bozp-skolenia.sk/bozp-dvihanie-bremien/
2 sekundy na googli a máš tam rovno linky na zákony (to je asi problém čo, čítať), alebo kalkulačku
https://bozp-skolenia.sk/bozp-dvihanie-bremien/
Inak to je pekný blud, napr. sťahovacie spoločnosti by nemohli existovať.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
a co vzpieranie? to je pre sportovcov vlastne tiez zamestnanie ... takze je to fejk a vsetci maju cinky max tak po 60kg?
a kto ta zamestnava ked si vzpierac?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
co ja viem, nejaky klub alebo tak?
treba sa spytat nejakeho vzpieraca, podla mna ma nich nejake bozp a praca s bremenami neplatia kedze je to podstata ich vykonu “prace” zrejme to budu mat nejako prisposobene svojim potrebam
Ako to je zaujímavý postreh tiež, ale ako v rámci športu by sa dala pochopiť nejaký výnimka vzhľadom na špecifický charakter, ale človek, ktorý pracuje pre sťahovaciu firmu je úplne "normálny" zamestnanec, ale charakter jeho práce spočíva práve v nosení ťažkých vecí. Čiže...?
Podľa mňa oni papierovo na všetko musia využívať techniku. Tj. paleťák, z paleťáku to naložiť na také tie vozíky, čo sa vedia vydriapať po schodoch a podobne. Že tam papierovo nikdy nedôjde k priamemu dvíhaniu bremena. Prípadne, neviem či sa tá váha aj sčítava, alebo nie (napríklad ak je limit 50kg a sú dvaja, či sa to maximum sčíta).
Samozrejme to v realite funguje inak, tak ako aj v každej inej oblasti práce.
Šport je podľa mňa úplná výnimka, neviem či to je aj priamo definované v zákone.
Samozrejme to v realite funguje inak, tak ako aj v každej inej oblasti práce.
Šport je podľa mňa úplná výnimka, neviem či to je aj priamo definované v zákone.
Aj trezor a klavír/krídlo naložíš na špeciálny vozík a driapeš sa po schodoch, áno?
Viem, ako si to myslel, ale ako príde mi to ako v Olympii kulturistike, kde sú tiež zakázané anaboliká, ale všetkým je jasné, že sa sype o sto 6.
ak su dvaja tak sa vaha scitava
Tam môže byť váha aj do 300 kg a nosia to dvaja.
Uz vidim boha, ako ides zdvihat na rukach 150 kil..
Dane vahy sa beru normalne ked to drzis na rukach.. Ti co stahuju maju vacsinou popruhy na velmi tazke veci a vaha sa na telo rozlozi inak.. Zober si rozdiel, ked zdvihas 50kg zo zeme s vystretymi nohami, ako ti to posobi na chrbticu, a aky je rozdiel, ked to zdvihnes z kluku.
-
yoggy
Mali by to obmedzit na 25kg, tym by kazdy robos nosil len po jednom baleni - 25kg cementu. (namiesto dvoch)
A hned by klesla nezamestnanost na vychode
A hned by klesla nezamestnanost na vychode
Popruhy som zabudol spomenúť. Berie sa to ako bremeno? Lebo 50kg s popruhmi je ako prechádzka na zmrzlinu.
Inak, nie je to tak, že tie limity na bremená sa môžu prekročiť, ale len s vlastným súhlasom, alebo tak?
Inak, nie je to tak, že tie limity na bremená sa môžu prekročiť, ale len s vlastným súhlasom, alebo tak?
v UK to je tusim 25kg a pravidelne prednasky ako sa zohnut a podobne. ked si clovek pokazi chrbat, tak zamestnavatel moze argumentovat tym, ze si bral viac a zle sa zohybal.