Eurovolby 2019

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu by ste volili v Eurovoľbách, ktoré sa budú konať 25.5.2019?

Hlasovanie ukončené 25 máj 2019, 16:20

Smer
0
Žiadne hlasovania
SaS
11
33%
OĽaNO
1
3%
ĽSNS
2
6%
Sme rodina
1
3%
PS/Spolu
14
42%
KDH
0
Žiadne hlasovania
SNS
0
Žiadne hlasovania
Doprava
0
Žiadne hlasovania
Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
Inú stranu
1
3%
Nepôjdem/nemôzem voliť
3
9%

Celkom hlasov: 33

eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Eurovolby 2019

Príspevok od používateľa eMPiko »

Nemusia oslnovat programom, ale dokazu oproti SaS omnoho lepsie spajat viacere zaujimave skupiny a tym pritiahnut viac volicov. Tym ziskali na svoju stranu viacero aktivistov, ktorych tak uz vytiahli do prezidentskeho palaca alebo do EP. Naproti tomu Sulik kazdeho nalavo oznaci za marxistu a v strane si zela iba vyhranenych ekonomickych liberalov. Je to korektny postoj, ale percenta to brzdi.

Kiska podla mna bude cielit na ineho volica - viac konzervativneho, viac vidieckeho. On bude podla mna najviac hrozba pre OLANO a KDH, kde su tiez na cele poriadne zadrapcivi chlapici. Zmierliva Kiskova strana by mohla ludi zaujat. Mozno skrz jeho povod aj na Vychode, kde PS/Spolu silni nie su.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ano, pre marxistu je nevolitelny clovek, ktory daval 5 rokov prezidentsky plat tym, ktori to potrebuju. A este horsie: kapitalista rohaty zalozil charitu!!!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ja naopak oceňujem ich snahu sa spájať a hladať spoločnú reč s inými politickými subjektmi, pretože po voľbách by to aj tak museli robiť. Prajem im, aby im to fungovalo, pretože Slovensko naozaj potrebuje reformnú vládu. Viac ako desaťročie sa tu v podstate nič nerobilo, okrem toho, že sa niekoľko politikov a oligarchov stalo ešte viac bohatšími než boli. Uvidíme, ako to bude ale fungovať v praxi, pretože keď príde na lámanie chleba a bude treba v parlamente mačkať tlačítka o kontroverznejších zákonoch, akými sú napríklad práva pre páry rovnakého pohlavia, finančné vyrovnanie s cirkvami, legalizácia konope na medicínske účely, totálny zákaz fajčenia vo všetkých prevádzkach, reforma dôchodkového systému, výraznejšie skrty štátneho aparátu aby mohli znížiť dane a pod., tak sa môže tá úžasná široká spolupráca zrazu veľmi rýchlo rozpadnúť.

Kiska mi do toho moc nezapadá, pretože v PS je mnoho odborníkov na rôzne oblasti, ktorí sú často noví v politike. Kiska je na čo odborník? Ktoré ministerstvo by chcel prípadne viesť a aké reformy chce pripraviť? Nevieme. Prípadne by chcel byť lídrom a spájať odborníkov bez skúseností s politikou? Lebo ako premiéra alebo predsedu parlamentu si ho neviem veľmi predstaviť...najprv treba doriešiť to s tými daňami, či naozaj došlo k trestnému činu alebo naopak došlo k trestnému činu zneužitie právomoci verejného činiteľa a Fico zneužil skorumpovaných úradníkov a policajtov na politický boj voči Kiskovi.

Máš pravdu v tom, že PS prišlo v pravú chvíľu. Keď pred rokom aj niečo padala vláda, tak som tu písal o tom, že aj keby boli predčasné voľby, tak veľká časť môjho okolia nevie, koho by volila...pretože Kollár je Kotleba pre ženy a do parlamentu doviedol ten najväčší ľudský odpad, Matovič má okolo seba ľudí, ktorí by odhlasovali aj zrušenie práva voliť pre ženy, keby sa o tom hlasovalo v NRSR a Sulík je už dlhé roky nejaký nemastný neslaný, pričom SaS vždy rada obetuje svoju "kontroverznejšiu" časť programu hned pár dní po voľbách a ľudia ich volia práve kvôli tým kontroverznejším bodom v programe.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kiska je umelý panák, mediálna bublina, ktorá si ešte drží istý potenciál, ale čím ďalej tým viac klesá. Nemá čo priniesť týmto dvom stranám. Ako bolo spomenuté - odbornosť nulová. Schopnosti žiadne. Jeho jedinou úlohou nakoniec ešte bude robiť užitočného idiota pre SMER, lebo rozdrobí, prípadne rozbije pravicu.
jackb
Redeemer
Redeemer

A ake schopnosti ma nemenovatelny poslanec Smeru? A aku ma odbornost? Ved je to len produkt reklamky.
Kiska by mohol mat rezort zahranicia. Ponaju ho, hanbu nerobil. Nie je proti EU ani NATO...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

eMPiko: Pravda, Sulik to proste nerobi dobre, vcera som bol na jeho fb a skoro som sa zhrozil, ze kam som sa to dostal, pritom ked je v tv, tak hovori normalne, tak neviem preco sa na internete opusta a postuje take hovadiny. Potom si ho v sme podaju ako to oni lubia a ma vymalovane. Pritom ked som cital program PS tak napr. ohladom migracie je to to iste co sas. Mali by si v sas najat poriadnu PR firmu a sulikovy zakazat facebook. Akoze co sa tyka tych kontroverznych tem ako lgbt a podobne, tie sas uz asi uplne vypustilo, ak by bol navrh asi zahlasuju, ale riesit to nebudu. Ale osobne su pre mna tieto temy nie dolezite.

Kiska to podla mna premrhal, keby robil stranu pred rokom, ked to tu bolo bujare, protestovalo sa, bol suboj kiska vs. fico tak vtedy by to islo. Teraz uz je proste v uzadi, jeho potencialny volici presli k PS a zvysoku nema co ponuknut.

Osobne mi na PS vadi ten celok nejako, strasne sa vidia ako vladcovia, aj po prezidenstkych volbach ti dvaja pajaci ked vysli na podium, no sedlacina. Caputovu som volil, ale PS asi nie. V diskusiach su slaby. Ked ste tu hovorili o tom spajani, spajat sa je pekne, len co potom ked maju rozdielne nazory. Ako ked bol truban v tv a protirecil vlastnemu programu.

Matovic je dobry rak v opozicii, inak nazorovo to je tragedia a prilis extremny konzervatizmus.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ked sa protestovalo, nemohol nic zakladat, lebo by si nackovia a smeraci vyvrestali hlasivky o tancovani na hroboch. To robia existujucej opozicii za to, ze si ziadali volby.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Pascalwb napísal:Potom si ho v sme podaju ako to oni lubia a ma vymalovane
Ja som sa dnes zasmial na tom, ako Kepplova poucovala Sulika o tom, ze ma extremny slovnik a ze zbytocne hroti komunikaciu. Pani z dennika, ktory ho oznacil za fasistu, horsieho ako Kotlebu a Fica a tri roky mu robia intenzivnu antikampan. To ani nehovorim, ze na SaS si spomenuli zasa len pred EU volbami a zacali im tam hned z fleku nakladat dva-tri clanky za den, ako to cele zle robia.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

jackb napísal:Ano, pre marxistu je nevolitelny clovek, ktory daval 5 rokov prezidentsky plat tym, ktori to potrebuju. A este horsie: kapitalista rohaty zalozil charitu!!!
Obyčajne PR užernika a podvodnika na ktore skočia slaboduchych jak ty...
hughito napísal:Ono práve otázka klimatickej zmeny a jej obrovské dôležitosti som sa rozhodol ísť voliť a voliť práve týchto ľudí, ktorí budú tlačiť tieto témy v rámci EP - to dokonca, ako sa vyjadril Wiezik, aj v oponentúre voči vlastným EP stranám/frakciám
Očakavam že podobne ako aspergerom trpiaca hviezda lavice Greta Thunbergová budu tlačiť najmä na najekologickejšich z celeho sveta a to Europanov... Povedať si pravdu, že najväčší bordel robí Nigeria s celým blizkym a ďalekým vychodom už neni až tak progresivne...
Prílohy
chartoftheday_4887_the_20_worst_cities_worldwide_for_air_pollution_n.jpg
980x.png
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

1. hughito - zdieľam Tvoje názory.
2. Ad.) Sulík - má rozum no s chybou - kult osobnosti.
3. Ad.) Kiska - fandím mu a uznávam ho.
...
A(d) my? Môžeme a mali by sme každý, komu to nieje jedno aspoň v malých krokoch vlastným správaním a konaním prispievať k lepšej občianskej spoločnosti :)
jackb
Redeemer
Redeemer

ty mas, kali, co pisat o slaboduchych - holocaust nikdy nebol, a ked bol, tak v taboroch boli ludia ziveni lepsie ako Nemci a Eisnhower sam velil lagrom na genocidu Nemcov hned po vojne :D
plus okrem urazok nie si schopny napisat ani slovo ku eurovolbam.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Asi tak...
Aj gramatiku by bolo doštudovať no niektorým to stačí (aby sa prejavili) - osočovanie, urážky - a oni sa "prejavia" :(
hughito
Redeemer
Redeemer

aspergerom trpiaca hviezda lavice Greta Thunbergová

Však jasné kali, sociálny program nacistov by spočíval v obnovení programu T-4, Gretu zabiť a vybavené, že? Takí podľudia predsa nebudú kráčať po svete.

Ohľadom toho Kisku... som naozaj zvedavý, koho tam ešte natiahne, podľa mňa to už vôbec nie je príťažlivá značka. Liberáli sú v PS, viac pravicoví liberáli v Spolu, neoliberáli v SaS a potom rôzni kresťanskí konzervatívci majú celú plejádu strán, detto ešte maďarská menšina. To bude brutálna kanibalizácia na pravom spektre a len to všetkých oslabí.

starysomar: To mi nejak nesedí, ja teda Kisku neuznávam ani mu nefandím.
jackb
Redeemer
Redeemer

esteze faskov moze pozrat sla-bi-ku-ju-ci :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Však jasné kali, sociálny program nacistov by spočíval v obnovení programu T-4, Gretu zabiť a vybavené, že? Takí podľudia predsa nebudú kráčať po svete.
Opať tvoje konštrukcie a domienky založené na povojnovej propagande. Za podčloveka sa považuje niekto kto je duševne, moralne a charaktoerovo nižšie, nietzscheanska filozofia má nato presný opis. Skôr sem zaradiť ľudi typu Alex vortex, DJ B complex ale aj takých ako Boris Kollar a Dan Bilzerian alebo aj Juraj Hossu (aby sme to mali vyvažene) a podobne ktorých hodnotový rebriček dosahuje svoj vrchol na urovni živočišniych potrieb.

Dôvod prečo som spomenul jej poruchu bol hlavne ten, že v otazkach tykajucich sa aj všeobecnej ľudskej bezpečnosti vratane klimitackych zmien asi nebude vhodné počuvať niekoho komu by spoločnosť nezverila do vychovy ani psa. A to nehovoriac o jej veku... Ale hlavne, že tú podstatu mojho postu si veselo odignoroval...
jackb
Redeemer
Redeemer

Preto je super mat za zakonodarcu a pokusit sa ho poslat aj do Bruselu osobu, ktora ma nielen nedostacujuci vek, ziadne vzdelanie ale dokonca veri, ze opakovane sulozi s Bohom a ozrata ako diva zver to musi vrestat na turistov :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Alebo takeho, co si mysli, ze nackovia z inych krajin budu v Europadlamente pretlacat Slovenske zaujimy https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Opať tvoje konštrukcie a domienky založené na povojnovej propagande. Za podčloveka sa považuje niekto kto je duševne, moralne a charaktoerovo nižšie, nietzscheanska filozofia má nato presný opis. Skôr sem zaradiť ľudi typu Alex vortex, DJ B complex ale aj takých ako Boris Kollar a Dan Bilzerian alebo aj Juraj Hossu (aby sme to mali vyvažene) a podobne ktorých hodnotový rebriček dosahuje svoj vrchol na urovni živočišniych potrieb.

Dôvod prečo som spomenul jej poruchu bol hlavne ten, že v otazkach tykajucich sa aj všeobecnej ľudskej bezpečnosti vratane klimitackych zmien asi nebude vhodné počuvať niekoho komu by spoločnosť nezverila do vychovy ani psa. A to nehovoriac o jej veku... Ale hlavne, že tú podstatu mojho postu si veselo odignoroval...
Môj príspevok nemal byť historicky exaktný v zmysle definície "podčloveka" a pod. Išlo o reakciu na teba a tvoj kontext tu na fóre. Pokiaľ ide o klimatickú zmenu, vie sa o nej roky, ja som tu tiež roky na tieto veci upozorňoval, určite nikto nečaká na 16-ročnú školáčku.

Pokiaľ ide o "podstatu" tvojho postu, ja som nikde nezachytil, že by sa mala riešiť len Európa, alebo niečo v tomto zmysle? Čiže si si len vytvoril slamených panákov. Maslo na hlave majú viacerí, ale tak je evidentné, že pokiaľ ide o tvorenie emisií, jednoznačne vedie USA, potom samozrejme Čína a ďalšie industriálne krajiny. Zvaľovať vinu na chudobné africké krajiny, je také... nacistické. Alebo kotlebovské?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... _emissions
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

harrison314 napísal:Alebo takeho, co si mysli, ze nackovia z inych krajin budu v Europadlamente pretlacat Slovenske zaujimy https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
To je politický génius, asi ako Ibi Maiga, čierny imigrant z Afriky, ktorý začné nadávať na takých ako je on a myslí si, že ho fašoidná časť slovenskej verejnosti pôjde voliť.
:lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Kaliho s Aryan Angelom by asi nepresvedčil. :D To je asi tak, keď chcú niektoré "štandardné" strany parazitovať na Kotlebovi. No ľudia zvolia autenticitu. Preto by napr. SMER mal robiť ľavicovú politiku a nehrať sa na konzervatívnych katolíkov.
Napísať odpoveď