Chernobyl (2019)

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Chernobyl (2019)

Príspevok od používateľa begbeee »

Najlepší TV séria ever si zaslúži vlastnú tému.

Na rozprúdenie diskusie pridávam pikošku, že scenár písal týpek, čo písal Scary Movie 3 a 4 :)
Filip87
Medium Star
Medium Star

Re: Chernobyl (2019)

Príspevok od používateľa Filip87 »

Tak veľmi kvalitné herecké výkony, človeka to vtiahne do deja až tak že to prežíva s nimi. Škoda len že 5 častí.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Tento serial som zachytil este ked bli uputavky na HBO ze bude a hned v den vysielania som pozrel prvy diel teda este predtym nez z toho bol taky hype. Chernobyl ako taky ma vzdy fascinoval v 2017 som bol v kyjeve a bol v plane aj vylet do chernobylu no bohuzial to nevyslo tak sa tam chystam tento rok. No ako pisem chernobyl ma vzdy fascinoval no nikdy som si to nejako neuvedomoval co to celkovo znamenalo pre ludstvo co sa tam vlastne stalo akych velkych rozmerov ta katastrofa bola resp mohla byt. Tento serial tiez povazujem za top produkciu za posledne roky hlavne co sa tyka spracovania, hereckych vykonov, scenaru a vsetkych detailov ktore tam su. Veru skoda ze len 5 dielov no ajtak na objasnenie toho co sa tam v skutocnosti stalo pre siroku verejnost to staci. Bravo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak dávno som nezachytil taký hype okolo seriálu, ešte navyše aj v podstate "historickom dokumente," musí to byť fakt pecka. Že len 5 dielov, to mi vyhovuje. :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak 4. diel mierne poľavil v tempe, ale venoval sa iným udalostiam. Na to ako exponovali postavu Ľudmily ignatenko, mohli jej koncovku zdramatizovať oveľa viac.

Likvidátori na streche úplne top
Reálna scéna
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

5 dielov staci aj tak najlepsia bola 2. cast.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Jednou z kvalít seriálu je aj fakt, že sa nebude dojiť. A tiež, že je tam reálna snaha o zachytenie udalostí tak, ako sa odohrali. Celý svet môže teraz vidieť, aká propaganda bola okolo výbuchu. Najlepšie to asi popisuje situácia zo 4. časti, keď
Spoiler
im doviezli toho robota z Nemecka. To už je pokročilý debilizmus zo strany komunistických vodcov, ktorí si očividne neuvedomovali vážnosť celej katastrofy.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja tam este vidim dost materialu na "druhu seriu". vela ludi vraj odmietlo odist a zilo tam roky po nehode. obrovske opustene mesto bol raj pre rabovacov, to by sa tiez dalo pekne zdramatizovat. no a v neposlednej rade sarkofag (ktory budu pravdepodobne stavat v poslednej casti) mal obmedzenu zivotnost a museli ho nahradit (aj ked pomerne nedavno, stale by sa o tom dalo natacat).

nehovorim ze to potrebujem, serial je ako celok perfektny a ziadne pokracovanie nepotrebuje, ale tak trochu mi je luto ze je to iba 5 dielov :)
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Pozerate to niekto normalne ked sa to vysiela na hbo ? Davaju to tam vtedy s titulkami alebo dabingom ? Lebo na hbo go je dabing zatial len na prvych dvoch castiach.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

na hbo vysielaju s titulkami
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Cize asi je to lepsie pozerat na go. Jednak to tam vychadza trochu skor a oneskorene tam vychadza aj dabing.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to neviem ja to pozeram na kodi kde je to skorej ako na hbo.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Mega serial. Zimomriavky skoro stale. Som ani nevedel ze bolo tolko moznych scenarov s ovela horsimi nasledkami.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nj je to top serial, pozreal som tie video co natocili na tej streche a naozaj sa stym vyhrali, lebo ci uz oblecenie alebo sceny, vyzeralo to dost podobne. Skoda, ze len 5 casti.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Tak posledna cast pekne vsetko vysvetlila
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

niekde bol koment ked bola prva cast ze naozaj pecka serial len skoda ze to nezacalo tak ze ako to vybucho no a tato 5 cast posledna vybuchla ! ale mne HLAVA ! total mega pecka ! zimomriavky vsade ! este aj ked skoncili titulky soom pozeral na ciernu TV ze wau ... ( a hned ma napadlo ze mohol aj foter dostat tu rakovinu proste tolko veci ... ) kks rok nato som sa narodil ja fas. !
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

fantasticky serial, uzasna miniseria, nemam co dodat, fakt ze wau...
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ako, práve som to dopozeral a musím povedať, že wau, konečne si túto udalosť niekto uctil filmovým počinom ako sa naozaj patrí, videl som predtým ešte iné dokumenty o černobyle, no žiaden to takto dopodrobna nevysvetlil.

Teraz ešte nech u nás natočia nejaký doku o skutočných dopadoch černobylu na našu populáciu, či to predsa len nemalo väčší dopad ako sa hovorí.
Aspoň z tejto animácie vidno, že sa tu radioaktívny mrak vyskytoval min. 2x, škoda, že tam nie je časový priebeh.

Naši spomínali, že rakúšania v ten rok zaorávali všetku úrodu, my na to sme ju veselo papali...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

cokolada Milka sa robila z ineho ako alpskeho mlieka, lebo na naveternej strane padalo cezium...
no a v Karpatskej kotline mame epidemiu chorob stitnej zlazy a to aj u osob, ktore v case havarie nezili a narodili sa az ovela neskor.

\\a rusofilny Ed Presidente Chmelar videl asi iny serial, lebo podla neho to nie je kritika sovietskeho rezimu ale prave oda na sovietskeho cloveka. hugo sa urcite rad podeli o jeho slohovu pracu na tuto temu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

retkvic - nasi nejedli nic zo zahrady, len foliovnik. Teda hned ako to priznali.
Napísať odpoveď