Jedna sa vpodstate o novu standalone VR konzolu, ku ktorej netreba mat PC ani iny HW. Je to len VR headset s mobilnym procesorom, cize hry budu graficky slabsie ako na PC, ale to podla mna az tak zasadne nevadi, VR clovek vnima aj tak uplne inac ako plochu obrazovku. Zaroven tam tym padom nie je ani ziadny kabel co tiez dost napomaha imerzii. Cena je 450 eur za 64gb verziu co je o dost menej ako PC+VR headset a SETUP je uplne jednoduchy, netreba riesit ziadne externe senzory. Tracking, ktory bude 6DOF ako v pripade klasickeho oculusu/htc vive riesia kamery na headsete. Uz bolo ohlasenych dost vela hier, ktore budu portnute ako napr. beat saber, superhot, robo recall, nova exkluzivna star wars hra vader immortal... Vychadza to 21.5 ale v slovenskych obchodoch dostupny pravdepodobne hned nebude.
Osobne tipujem, ze sa bude jednat o revoluciu vo VR s predajmi na urovni klasickych konzol.
//autoeditácia príspevku (29 Máj 2019, 16:45)
No takze mam to uz skoro tyzden a musim povedat ze na to ze je to mobilny procesor je grafika super. Vader immortal je uplne ako keby som bol priamo v star wars filme. Sem tam dropne FPS ale nie je to nic hrozne. Vyvojari beat saber oznamili ze vydaju patch kde bude podpora custom songov (co napr. na PS4 VR nie je ani nebude). Headset je trochu nepohodlny, ale da sa na to zvyknut po case.
//autoeditácia príspevku (29 Máj 2019, 16:59)
Btw cena na alze 543,90 € a dostupnost 13.6, to su dobri vtipalci. Z amazon.de ma to stalo 468 vratane expedited delivery postovneho. Aj keby som to tam mal posielat na reklamaciu a platit zase postovne do nemecka tak ma to vyjde lacnejsie...
Oculus Quest
-
yoggy
Re: Oculus Quest
Inak ako je to s VR Chat? Je to pravda, ze nevidis avatary ludi co su na pc?
Ak som to spravne pochopil, tak ma tento headset aktivne chladenie? Tzn. ze pri Beat Saber sa nezapotim?
Kupil to este niekto? Ja nad tym velmi uvazujem... (budem to pouzivat na Beat Saber a "VR Box")
Ak som to spravne pochopil, tak ma tento headset aktivne chladenie? Tzn. ze pri Beat Saber sa nezapotim?
Kupil to este niekto? Ja nad tym velmi uvazujem... (budem to pouzivat na Beat Saber a "VR Box")
Re: Oculus Quest
Neviem, vr chat som neskusal.
Chladenie to ma ale na CPU, nie na usera
Potit sa budes.
Beat saber tam je inak uz modnuty, daju sa hrat custom songy.
Chladenie to ma ale na CPU, nie na usera
Beat saber tam je inak uz modnuty, daju sa hrat custom songy.