Router +-80€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Lubosh97
Amateur
Amateur

Router +-80€

Príspevok od používateľa Lubosh97 »

Ahojte,

potrebujem poradiť s výberom wifi routera. Potrebujem ním pokryť 4 izbový byt. V práci mám router ASUS RT-AC1200G+ Som s ním spokojný všetko šlape ako má akurát má už hádam aj 3 roky takže by som chcel poradiť či nie je už nejaký novší model resp. či nie je niečo lepšie aj od inej značky napr TP-LINK Archer C7? Cena +- 80€

Vopred dík za všetky rady
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Router +-80€

Príspevok od používateľa Arkaz »

Cauko. pridam sa do temy. Mal som xiaomi router 4 ktory zdochol po pol roku. Aktualne ma mnejaky stary router a je to katastrofa. Rozhodujem sa medzi tymito tromi. Ocakavam hlavne stabilitu siete prevazne wifi. Ziadne zidelania hardiskov ani print servery ani ziadne dolezite speci nastavenia. Ktory odporucate ?

https://www.alza.sk/synology-rt1900ac-d ... .htm#popis

https://www.alza.sk/asus-rt-ac58u-d4411 ... ?o=3#popis

https://www.alza.sk/d-link-dir-882-d5155093.htm#popis
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

k vyssie spominanej ziadosti este pripajam do suboja mikrotik hap ac2. vdaka za radu :)
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tento AP bude stacit ? Mam na streche antenu ubiquiti cize internet mam bezdrot. a z toho mi ide dole do domu len lan kabel tak teoreticky ked ho pichnem priamo do tohoto ubiquiti AP tak by to malo ist nie ? a preco prave toto AP a nie klasicky router ?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Arkaz napísal:Tento AP bude stacit ? Mam na streche antenu ubiquiti cize internet mam bezdrot. a z toho mi ide dole do domu len lan kabel tak teoreticky ked ho pichnem priamo do tohoto ubiquiti AP tak by to malo ist nie ? a preco prave toto AP a nie klasicky router ?
nemam sice osobnu skusenost ale z rozpravania viem ze ubiquiti nastavis raz a ono si to ide, je to fakt kvalita, ma vsesmerove anteny a hlavne mozes dat hore vysielaci vykon a presvietit to kde by si klasika router neporadil - ale pozor ak to chces takto pouzivat v byte tak neprezen to bo porusis limit, ak ide o dom nie je az taka katastrofa ked das vykon nahor ale vedla hlavy by som to pri spani nechcel mat

- co sa zapojenia tyka, je tam podpora POE, zapoj to tak ze do tej anteny ti pojde iba leden kabel a ides
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

viem ako tie anteny funguju a tiez som pocul velmi dobre referencie na to. no islo mi prave o porovnanie preco by mi mal stacit AP a nie klasicky router
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Arkaz napísal:viem ako tie anteny funguju a tiez som pocul velmi dobre referencie na to. no islo mi prave o porovnanie preco by mi mal stacit AP a nie klasicky router
pisal si ze ocakavas stabilitu wifi siete, ubiq je urcite stabilnejsie ako asus, tplink...a hlavne dosiahnes lepsie pokrytie, samozrejme ze na domace pouzitie staci AP, info o rozdiele AP a routru je kopa
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Arkaz napísal:Tento AP bude stacit ? Mam na streche antenu ubiquiti cize internet mam bezdrot. a z toho mi ide dole do domu len lan kabel
Kde alebo do čoho je zapojený ten lan kábel v dome ?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

aktualne do wifi routra. teoreticky by malo stacit len to AP pretoze ta antena ubiquiti na streche prideluje ip no tym padom ked nedam router skoncil som s menezovanim ip adries a budem musiet nehat default ako nastavili.na co by stacil aj obycajny lacny router no bojim sa toho ze ked na menezovanie LAN neham router a o wifi sa bude starat ta ubiquiti AP tak ci to nebude zbytocne ten smejd router nejako obmedzovat spomalovat alebo ak mu sibne ci pojde net dalej do AP.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Kúp si router s gigabit portami a nemal by byť problém.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no to potrebujem lebo switch mam gigabitovy. ale to je zase ta vec ze kupim router tak chcem aby uz mal slusnu wifi nechcem teraz vyhodit vela za router a este aj za AP. preto som hodil do vyberu tie 4 routre co su hore a z tych som sa snazil vybrat. ten dlink 882 a mikrotik udajne maju velmi slusnu wifi
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

ak chces teda z tych co si pisal tak ten asus, 3.roky zaruka je fajn vec, kludne aj lacnejsi by som bral, tazko sa radi wifi, nik nevie ake tam mas zarusenie, steny..., skus a uvidis, nekupoval by som prilis lacny sunt ani predrazenu vec, zalezi kolko si ochotny dat najviac
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ale vidim to tak ze asi priplatim a kupim ruter ubiquiti edgerouter x a nanho napojim AP ubiquiti UAP NanoHD to by mohla byt obstojna kombinacia.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Keď tak si kúp to AP a router napr. https://datacomp.sk/asus-rt-ac53_d324804.html
Má iba 2x lan.
Ďuri12
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ďuri12 »

Za tú cenu by som dal ubiquiti + nejaký mikrotik bez wifi. Akurát mikrotik treba vedieť nastaviť. https://www.alza.sk/mikrotik-rb750gr3-d4528206.htm Alebo ja osobne pokukujem po synology. Má to dosť dobré hodnotenia a asi sa to nastavuje ľahšie ako mikrotik. https://www.alza.sk/synology-mr2200ac-mesh-d5518524.htm
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Potrebujem poradit nejaky spolhlivejsi gigovy wifi router ktory by dobre fical s OpenWRT.
LAN portov nepotrebujem viac kedze mam aj switch.

Ď
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Len aktualizujem. Kupil som xiaomi ac2350 v alze. 7 anten 7 zosilovacov a prd makovy slabe to bolo. tak som to vratil a kupil mesh Tplink Deco M4 3pack. Mam to asi 2h takze zatial sa nevyjadrujem. no nastavenie intuitivne , apka fajn, hned aktualizovalo fw, a signal lepsi ako na xiaomi vyrazne meral som to cez wifi analyzer po celom dome + zahrada.
Napísať odpoveď