Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mozno ich uz viac nema :D
auris - sterilne auto bez emocie pre mna, chybu asi neurobis
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

v podstate to je pravda, maju rokmi overene technologie, nema sa tam co pokazit, jazdis skoro zadarmo, ziadny starter, ziadne turbo, akurat interier je par rokov pozadu, vzadu sa sedi fádne, a celkovo je to aj v kombiku male auticko zvnutra... auto bez emocii
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ľudia, už som to tu tuším kedysi okrajovo riešil. Hrajem sa s myšlienkou kúpiť Mustang ako primárne auto. Žijem v Nemecku a momentalne mám 4 ročnú ix35 na sk značkách. Keďže do nekonečná na sk značkách jazdiť nesmiem, alebo teda nemal by som keďže som tam na dlhšie, tak pravdepodobne budem auto predávať.

A teraz ideme k jadru veci. Žijem tam s priateľkou. Zatiaľ žiadnu rodinu neplánujeme, takže preto ten nápad, že kúpiť niečo "menej praktické". A kedy to kúpiť keď nie teraz :D Čo by ste si vybrali? Keďže to bude moje primárne auto, tak bude používané na všetko. Najazdím cca 20-30 000km ročne. Jazdím jak diaľnice, tak okresky, veľké mesta, s tým spojené zápchy atď.. Brali by ste tu klasiku, 5 liter a manuál? Alebo 2.3 ecoboost v automate? Aspoň aký taky komfort ten automat prinesie, a hlavne teraz v Nemecku, keďže tých zápch je tu nekonečné veľa na rozdiel od rodného Bardejova :D A čo sa týka motora, určite by som chcel 5 liter, ale to je zase cca 3-4 litre benzínu na viac oproti Ecoboostu, a keďže to bude každodenné auto, tak sa to ročne na cene predsa ukáže. Už teraz mám na ix35 na zimných na diaľnici spotrebu aj nad 9 litrov, no spotreba 15 litrov pri 5 litrovom motore je už na každý deň asi pri veľké sústo. Cenou by som sa chcel zmestiť do 30 000€. Čo si o tom myslite? Viem, do Mustangu Ecoboost nepasuje, ale zas 223kw by nejakú tú dynamiku a zábavu predsa mohlo doniesť. Len tam asi bude chýbať zvuková kulisa motora.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Určite by som bral 5.0 GT, za mňa ale automat (stále si môžeš radiť páčkami pod volantom, v zápche to naopak nechať nech si radí sám). Na diaľniciach/mimo mesta som s nim mal spotrebu okolo 10l, samozrejme záleží na tom, ako veľmi na to dupeš.

Najdôležitejšie je určite skúsiť testovaciu jazdu predtým než niečo kúpiš. Kľudne aj porovnať manuál vs automat alebo ecoboost vs coyote
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a tvoja otazka teda je...?
lukas9206
Addict
Addict

:D Že čo si vybrať? Či je Ecoboost blbosť a ísť len do 5 litra alebo to môže byť kompromis.
Steju
King
King

Jednoznačne testovacia jazda oboch a uvidíš. Rozhodovať o takýchto veciach spoza PC je nezmysel. Coyote má samozrejme väčší výkon a vyššiu spotrebu ale hlavne krásny zvuk. Na druhú stranu niekomu Ecoboost výkonovo stačí, zvuk ho nezaujíma tak prečo neušetriť.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

ja som zase nazoru ze 4valec alebo 6 valec do mustangu nepatri je to smiesne. no zase na ten ecoboost som pocul dobre ohlasi. a ked to chces ako daily car tak asi ten. no ak by to bola vikendovka tak jednoznacne 5.0. svokor ma starsi mustang 2008 tusim 4.6 GT CS a to je paradicka. zvuk nemusim opisovat costa euforia. zda sa mi ze ecoboost ma repraky a tak klame zvukom.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Chcem kúpiť auto

ten ecoboost je fajn motor ale co ja viem... do mustanga? mna by to ani nebavilo soferovat ked viem ze mi pod kapotou mohol bublat 5liter

inak ten mustang na dialnici ani nie je boh vie co tak nad dialnicnymi presunami by som si vyberal nejaku limo, ked stojis v meste v zapche tak je jedno v com sedis
lukas9206
Addict
Addict

Spotreba 10l s osemvalcom? Tomu nejak neverím Steju. Ale máš pravdu určite by to trebalo poskúšať a potom vyberať.

Presne Arkaz, ja som tiež toho názoru že Mustang len z osemvalcom. Keby som to bral ako sekundárne auto, tak určite neváham. Ale daily, tak si uplne istý nesom.

Tak jasne že to nebude auto na všetko Chezter. Asi ani parkovanie vo veľkých mestách nebude sranda, keďže auto to je trochu väčšie. Ale asi žiadnu inú takúto "ikonu" by som do 30 000€ nezohnal. Takže neviem čo máš na mysli tou limuzínou.
Steju
King
King

Taká je realita, 24 celá niečo MPG, kombinácia mesto a diaľnice - je to priemer niekoľkých tisíc km. Palubný počítač mám odfotený, ale teraz sa nedostanem k príslušnému disku.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

CheZteR napísal:v podstate to je pravda, maju rokmi overene technologie, nema sa tam co pokazit, jazdis skoro zadarmo, ziadny starter, ziadne turbo, akurat interier je par rokov pozadu, vzadu sa sedi fádne, a celkovo je to aj v kombiku male auticko zvnutra... auto bez emocii
Takže pre dôchodcov do kauflandu ideálne. Dik
CheZteR
Redeemer
Redeemer

preco?
ja by som skor povedal ze to je pre mladych ludi ktorych bavia technologie a bavi ich hrat sa s plynom
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Ja som to myslel v dobrom. Zháňal som pre rodičov niečo "bezudrzbove" a toto mi vyšlo.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Chcem kúpiť auto

tak ja suhlasim, pripadne aj verzia bez hybridu alebo corolla
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

lukas9206 napísal:Spotreba 10l s osemvalcom? Tomu nejak neverím Steju.
samozrejme ze spravis 10l s osemvalcom, ked mas lahku nohu a jazdis setrne... otazka je potom ale na co si si kupoval osemvalec... :D

pokial chce niekto riesit spotrebu, nekupi si 5 litrovy motor, naopak pokial chce niekto 5 litrovy osemvalec, nebude riesit spotrebu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

No... ako obecny konsenzus asi suhlasim ale v klasickom slovenskom preklade kup si 15 rocny 5 liter s LPG a si miestny king :lol:
lukas9206
Addict
Addict

Veď to, ja by som auto nešetril. A hlavne s osemvalcom by som si to užíval. A tam by ta spotreba bola pravdepodobne nad 15 litrov si myslím nie? A keďže to bude daily auto, tak preto mi osobne dáva väčší zmysel ecoboost ako 5 liter. Aj keď mi to je proti srsti nemať 5 liter v mustangu. Inak, nepoznáte nejaké sk/cz Mustang klub, alebo fórum? Našiel som nejake fórum, ale je úplne mŕtve :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

na FB najdes toho viac. fordklub sk je prakticky mrtvy, cesky o nieco menej...15 mat nebudes, skor okolo 11-13
a chces silou mocou novsi mustang? v nemecku najdes dost HEMI motorov a pod.
toto je tiez riadna chutovecka
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 1c692d890a
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Mám taký pocit, že 56-ročné auto by nezvládlo najazdiť 30 000 km ročne, ak by teda väčšiu časť roka nestálo v servise :D

Ak najazdíš toľko kilometrov a chceš riešiť spotrebu, tak máš podľa mňa 2 možnosti:
1. Kúpiť Mustang s ecoBoostom.
2. Nechať si ix35, kúpiť Mustang s V8 a používať ho ako víkendovku.

Možnosť 2 sa mi páči osobne viac...
Napísať odpoveď