AK by bola ukrajina zaujimava pre investorov,uz tam davno su. Reci ruskych vojenskych predstavitelov, ze mozu byt v Kyjeve do par dni ich bude odradzat este dobrych 10 rokov, aby tam presunuli fabriky zo stredu europy na ukrajinu.gogo956 napísal:Son-Goku
Portugalsko sa podla teba rychlo dostalo z ekonomickych problemov, ako konkretne? Struktura jeho priemyslu je stale malo konkurencieschopna a narodny dlh je zavratnych 122percent aj ked je pravda ze mierne klesa,bude to ale boj na dlhe desatrocia.
Zivotna uroven v Kyjeve je vyrazne vyssia ako na zbytku Ukrajiny ale to je vsade na svete v hlavnom meste. Ceny nehnutelnosti oproti Svk nizke, cena pôdy a stav. pozemkov tiez. Nizka prijmova hladina na Ukrajine je naopak obrovskou vyhodou pre buducich investorov zo Zapadu. Je iba otazkou casu, kedy tento boom nastane a bude to mat pre Svk negativne nasledky.
Tamojsia korupcia je obrovsky problem, ale to sme uz spominali, je ale snaha o zmenu.
Akonahle skonci vojna na vychodnej Ukrajine, tak aj vojenske vydaje klesnu a budu sa moct vyuzit efektivnejsie v ramci statneho rozpoctu. Apropo, otazka toho kedy a ci vobec Ukrajina plne ovladne povstalecke uzemia, nie je z hladiska ekonomickeho rastu az tak podstatna. Moze sa stat, ze konflikt zamrzne, o co aj Rusku ide, pretoze si tak tvori naraznikove pasmo.
Z hladiska kriminality som nezaznamenal ziadne problemy/byval som v uplne normalnej stvrti medzi beznymi ludi,nie v hotely/, jedina vynimka je doprava, to si kazdy jazdi kade chce a ako rychlo chce.. Urcite ze kriminalita tam existuje, ale ta je vsade na svete, ano je tam bordel v mnohych veciach ale to bol aj na Slovensku pred 25 rokmi..
Videl som dokument, nemecka fabrika postavila zavod v Moldavsku. Ked tam pred brany dosli domaci , ze pozemok patri im a teda aj fabrika. Statny uradnik nic neriesil, malo to taky nasledok, ze nemecky vladni cinitelia a urady sa do toho obuli a zachranili co sa dalo. Zavod tam samozrejme neotvorili. Europa ukrajinu nepotrebuje, polsko si ich nabralo uz 2 miliony. V cz je tiez pocetna komunita. A neviem co sa z toho tesis , ze by sa presuvali fabriky na ukrajinu.