Windows 10

Informácie o software, ankety...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa heker »

Phising a malware, tusim to zaviedli od Visty ako filter na ochranu pri surfovani. V moznostiach siete Internet sa to da nastavit, tusim aj deaktivovat.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mam disk v ktorom mam 162gb nevyhradeneho miesta, pouzivam ho ako externy, chcel by som disk o tuto velkost rozsirit, ak idem cez spravcu diskov a vyklikam to, vyskoci na mna toto upozornenie, mozem to odkliknut?
na disku nemam ziadny operacny system, ak to rozsirim, nepridem o veci na disku?
Prílohy
Bez názvu.png
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Oddiel 1,71GB ide odstrániť ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ano, dynamicky disk z toho mozes vytvorit bez rizika straty udajov a nasledne tu particiu rozsiris. Idealne by bolo najprv zmazat tu 1.71 GB particiu a vsetko spojit do jednej, ale pojde ti to aj bez toho. Zaujimave je preco ti ju vytvorilo na externom disku, je to particia na obnovu systemu, ktoru Windows vytvara napriklad po vacsom update. Ja by som ju zmazal a nasledne pre istotu vytvoril aspon bod obnovy systemu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

kedysi davno to bol interny disk, ktory som nahradil ssdckom, tento disk som napojil do ramceka a pouzivam ako externy, disk mal Cecko a Decko, na Cecku bol windows a na Decku hluposti, windows som nainstaloval nanovo na SSD a cele stare Cecko sformatoval - teraz je to prave ako nevyhradene miesto, to stare povodne Decko pouzivam dodnes ako “EXTER”, chcel by som to rozsirit do jednej casti ale vybehla mi takato hlaska
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak to je v pohode, vymaz najprv tu malu 1.7 GB particiu a skus ci ti to povoli zvacsit. Ak nie, tak to prehod na dynamicky disk a zvacsi.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

hm
vymazat ten maly oddiel mi nejde, otvori sa mi iba pomocnik, neda sa s tym nic urobit
a ked odklikam rozsirenie zvazku, teda ked potvrdim ano na tej hlaske, vyskoci mi chyba
Prílohy
1.png
1.png (9.99 KiB) 1834 zobrazení
2.png
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Tak tak, toto musíš cez partíšinjr, osobne obľubujem Minitool Partition Wizard, tam vieš s tým robiť, čo chceš, potom potvrdíš reštart PC, spraví to a hotovo.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

podarilo sa, dakujem :) :plus:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ako pozerám už vydali novú verziu Windows 10 - 1903. Zatiaľ som to nenahodil, keby niekto potreboval stianhuť iso tak tu sú linky vygenerované cez prehliadač od Microsoftu 64 aj 32 bit Sk:

https://software-download.microsoft.com ... 2b77caae1f

https://software-download.microsoft.com ... 1b678dfe98
Prepojenia sú platné 24 hodín od vytvorenia.
Inštalčné USB sa dá vytvoriť z iso súborov napr. cez Universal USB Installer (keď je systém bez UEFI) alebo Rufus (počítač s UEFI).
heker
Redeemer
Redeemer

Mne to este Win Update neponukol, ale co som cital, tak to ma postupne nabiehat k dispozicii.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

V strede týždňa vypustili túto aktualizáciu.Ako obyčajne stiahol som ISO cez nástroj a aktualizoval.
https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows10
heker
Redeemer
Redeemer

Nahodil som to cez Windows Updater ci ako sa vola ta 6MB aplikacia na updatovanie. Na notebooku mi to stiahlo, samotna instalacia trvala asi pol hodinu, zatial vsetko funkcne. Nepaci sa mi to rychle vyhladavanie co pridali dole do listy, ale tak pocitam, ze to pojde vypnut. Po instalacii su nasledne k dispozicii 2 updaty a to na .Net a Flash player.

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2019, 23:47)
Tak som chvilu robil s notebookom a co mi udrelo do oci, teda aspon mi to pripada. Tak to je zosilnenie jasnu, takze som si ho daval na slabsie. Mam ho len na 20 percent. A dalsia vec je prilis tenke pismo, ako keby doslo k zmene nastavenia ClearType/Blurry. Ak by mal niekto podobny problem, tak si dajte vyhladat "cleartype" a vyberte tu moznost upravy z ovladacieho paneli, je to moznost to nastavit a pohrat sa s tym.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

na 1903 bežím už vyše mesiaca, je super :)

čo myslíš tým "rychle vyhladavanie co pridali dole do listy"?
heker
Redeemer
Redeemer

Toto na obrazku, ten je ilustracny z netu. Vlavo dole vyhladavanie vedla tlacitka start.
Prílohy
img_5c47a0330d524.png
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

aha, ja to mám úplne vypnuté...
Prílohy
search.jpg
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

veď to "rýchle vyhľadávanie" je v 10tke už dlho, ak nie rovno od začiatku, len sa to dá vypnúť/nastaviť na ikonu lupy/alebo taký box
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Na ebay ponúkajú windows 10 (ale aj w7) za 4-5 dolárov, tie sú vraj len jednorázové použitie a na jednorázovú aktiváciu, podľa predajcov tých kľúčov. Sú to tipu "Multiple Activation Key", takže sú na viacnásobnú aktiváciu len s obmedzeným počtom aktivácií, nie sú na neobmedzený počet aktivácií, takže nevyzerajú byť jednorázové. Skúšali ste s týmito kľúčmi preinštalovať windows po nejakom čase a dalo sa?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Su to OEM licencie - mozes ich pouzit iba na jednom PC. Po preinstalovani na tom istom PC bez zmeny HW by sa mal dat Windows znovu aktivovat aj bez pouzitia kluca. Ale pri tej cene to je jedno, teraz idu uz po 2-3 $.
Napísať odpoveď