Motor 1.2TSI 66KW/90PS (CJZC)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Motor 1.2TSI 66KW/90PS (CJZC)

Príspevok od používateľa dekarbon »

Ahojte,prosím Vás zaujímal by ma váš názor na výmenu vodného čerpadla na tomto motore.Aby ste boli v obraze,ide o motor zo škody rapid.pred nedávnom som menil rozvody a nakolko sa vodné čerpadlo aj s remeňom nachádza na druhej strane motora tak to som nemenil.Ale keď motor bude mať 240 000km nabehaných tak už fakt uvažujem že zároveň s rozvodmi vymením aj tu vodnu pumpu spolu s remeňom a tesnením.Neviem ale či do toho šahať.zatial som tak že som 50/50.Totiž ide o to že exstuju už kusky ako je octavia tretej generacie ktora bola ako taxik a nabehala cez 300 000 bez výmeny rozvodov aj vodnej pumpy a furt to auto išlo.
Výrobca neudáva výmenný interval na remeň.Prečdpisuje len kontrolu pri 240 000km pototm kontrola každých 30 000km
(na remeni čo som menil radšej z preventivnych dovodov hoci má v sebe skleneé vlákna a teflonový povrch po 120 000 km tak mal napisané že "No expiration date" a bola to originálna škodovácka rozvodová sada)

preto predpokladám že aj remeň náhonu od vačky ktorý na opačnej strane motora kde je prevodovka bude vyrobený z tých istých materiálov ako je aj rozvodový remeň. A kvoli tomuto faktu furt rozmýšlam že aj keď som ho tam teraz nehal aj s vodnou pumpou..okej snáď vydrží do ďalšej výmeny rozvodov ale nebude mať potom už fakt dosť?Alebo v dnešenej dobe fakt vyrabaju take remene čo naozaj daju aj cez 300 000 km a netreba sa báť?

A potom zas aj ten fakt..hoci neviem čo bude..Vodné pumpy čo viem sa vždy menili z preventivnych dovodov..a teraz ten fakt budem mať po 2 výmene rozviodov auto cez 240 000km pojdem stym do zahraničia všetko pojde okej a v polke cesty mi prdne remeň na vodnu pumpu napriklad..lebo to sa fakt môže stať..a teraz čo..v zahraničí v prdeli niekde auto sa bude variť teraz zastať počkať na dochaldenie a posuvať sa vždy po 500 metroch ked nemate an odťahovku?lebo v zahraničí je draha jak hovado?

ja som názoru že asi radšej to vymením pri 240 000 km ale podla normálneho rozumu asi hrám vabank..čo myslíte?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Motor 1.2TSI 66KW/90PS (CJZC)

Príspevok od používateľa aacid »

a co by ta vymena stala? zisti kolko penazi by stalo nove cerpadlo a remen a sam si povedz ci ta suma (raz za 240 tisic km) stoji za to riziko alebo nie.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nechapem nad čim špekuluješ, vodna pumpa sa rada sype a už ked to rozoberaš tak to rozober cele a nie že rozobereš 3/4 motora a vodnej pumpy sa ani nedotknes, zvykne mat volu a potom pusta vodu
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

takže vodna pumpa original by vysla na cca 204€ aj s blokom termostatu a remeň original cca 15€ plus naplnenie systemu novou chladiacou kvapalinou len teraz už to budem asi musieť nehať do dalsej vymeny do tych 240 000 km a modlit sa aby sa mi to nerozspyalo..a asi jazdit tu na svk a do zahranicia moc nie
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak ona sa nerozsype zo dna na den, pri vymene rozvodov si ani nepozrel ci nema volu alebo neslzi?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

takže som to mal asi vymeniť ked som robil rozvody ci?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no kazdy normalny clovek ju pri vymene rozvodov aspon pozrie a podla toho sa rozhodne :D
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dobre ale aj v prípade ak vodná pumpa nieje súčasťou rozvodov? Lebo ja mám klasicky na strane spolujazdca rozvodový remeň a na strane vodiča na bloku motora umiestnenú vodnú pumpu.je jasné že ak je vodná pumpa umiestneá na strane spolujazdca a je súčasťou rozvodov tak sa mení ale aj v prípade že je an druhej strane?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Neviem životnosť konkrátnej vodnej pumpy no jej výmena drahá nebude a človek tým moc nepokazí.
Jej krach by zrejme pokazil viac...
Napísať odpoveď