Ako obyčajne ti ušla pointa, hovorím o nadradení obchodných záujmov ESETu, aspoň v prípade malého slovenského trhu. Aj tak veľkú časť zisku musia ľudia platiť aj nedobrovoľne, vo forme štátnych zákazok..harrison314 napísal: Dalsi odbornik na cenotvorbu a marketing softverovych produktov...
HOJKO-Fašistické Forum ?
Re: HOJKO-Fašistické Forum ?
aka firma chces aby vyhravala statne zakazky?
Navyse ESET ma statne zakazky za 734 174,- EUR, co je smiesna suma v porovnani s vyse 20M ktore zaplati na daniach.
Navyse ESET ma statne zakazky za 734 174,- EUR, co je smiesna suma v porovnani s vyse 20M ktore zaplati na daniach.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nemusia, kludne sa mozu odstahovat do Ruska.-AA- napísal:Ako obyčajne ti ušla pointa, hovorím o nadradení obchodných záujmov ESETu, aspoň v prípade malého slovenského trhu. Aj tak veľkú časť zisku musia ľudia platiť aj nedobrovoľne, vo forme štátnych zákazok..
Kritzujes statne zakazka a ich ceny a ani nevies co vsteko ESET dodava, lebo na vyslednej cene sa podiela mnozstvo licencii, podpora, SLA, HW a milion inych veci.
Vďaka za radu, možno sa ti tiež bude raz hodiť.harrison314 napísal:Nemusia, kludne sa mozu odstahovat do Ruska.
Ano. Statne zakazky na tie 486 na obecnych uradoch, ktore su zapadane prachom, lebo “Ďoďo nezna pisac na pocitacu”
Teta Anka, Ficova fitneska, klinika Kostka, batoh plný prachov "po babičke" na povale, alobalobranie v baniach v Novákoch...to je iba hŕska korupčných káuz SMERu a Roberta Fica, ktorá ale ďaleko prevyšuje sumu štátnej zákazky ESETu. A ESET hlavne pre štát aj reálne služby dodal...z gélových nechtov Ficovej fitnesky mali Slováci čo? Veľké H.
Ale bežným Slovákom lacnejší produkt aj tak neponúkol. Toľko patriotizmu, asi by ich to pri tých ziskoch vo svete položilo. 
Všimol som si, že si sa už vo viacerých príspevkoch sťažoval na to, že ESET nedáva zľavu pre Slovákov. Teba akože zaujímajú ich produkty? Čo čakáš na NOD32 v.1488?
-
harrison314
Hardcore addict
Tak sem daj link na ich stranku, kde maju cennik, kde su vyssie ceny pre Slovakov.-AA- napísal:Ale bežným Slovákom lacnejší produkt aj tak neponúkol. Toľko patriotizmu, asi by ich to pri tých ziskoch vo svete položilo.
Stačí takto?
"Zákazníci tak „doplácajú“ na zázemie, ktoré si ESET v priebehu rokov u nás vytvoril, hoci by mnohí skôr uvítali férovú politiku, ktorá by priniesla aj k nám rovnaké ceny ako v zahraničí."
https://fontech.startitup.sk/eset-ceny- ... orovnanie/
Mimochodom kritiku na cenotvorbu esetu registrujem už minimálne 15 rokov, kedy prišli prvé články.... To myslím chalani ešte o politike ani nesnívali....
Viď napríklad tu z roku 2006 plus diskusiu pod článkom
https://m.zive.cz/antivirove-kukatko-st ... 2/a-122528
"Zákazníci tak „doplácajú“ na zázemie, ktoré si ESET v priebehu rokov u nás vytvoril, hoci by mnohí skôr uvítali férovú politiku, ktorá by priniesla aj k nám rovnaké ceny ako v zahraničí."
Mimochodom kritiku na cenotvorbu esetu registrujem už minimálne 15 rokov, kedy prišli prvé články.... To myslím chalani ešte o politike ani nesnívali....
Neviem co je na tom take zvlastne, cenotvorba sa odvija od ponuky a dopytu na danom trhu.
Ak potrebuju v nemecku bojovat s tamojsou konkurenciou, jedna z ich najlepsich moznosti je cena.
Aky je dovod znizovat cenu na Slovensku, kde je ESET siroko daleko najoblubenejsi produkt a ich postavenie neohrozuje momentalne ziaden konkurent.
Nechapem co od ESETu ocakavate, ze len tak zlacnia a pripravia sa o statisice ci miliony eur? Kto zdravy by takto uvazoval.
Ak potrebuju v nemecku bojovat s tamojsou konkurenciou, jedna z ich najlepsich moznosti je cena.
Aky je dovod znizovat cenu na Slovensku, kde je ESET siroko daleko najoblubenejsi produkt a ich postavenie neohrozuje momentalne ziaden konkurent.
Nechapem co od ESETu ocakavate, ze len tak zlacnia a pripravia sa o statisice ci miliony eur? Kto zdravy by takto uvazoval.
https://www.nadaciaeset.sk/-AA- napísal:Ale bežným Slovákom lacnejší produkt aj tak neponúkol. Toľko patriotizmu, asi by ich to pri tých ziskoch vo svete položilo.
Toľko k patriotizmu.
Tak ESET odvádza dane na Slovensku, nič by im nebránilo presťahovať sídlo do nejakého daňového raju.
-
harrison314
Hardcore addict
startitup je novy cas s IT tematikou, ja som dufal v oficialne cenniky.baldorex napísal:Stačí takto?
Ale dobre, a este raz, preco by mal byt ich produkt lacnejsi na mensom trho ako na vetsom? Hlavne ked u nas sa licencie k nemu rozadavaju ako na beziadom pase (priklad sa dostava k niektorym internetovym pripojeniam).
Preco vobec ockavate, ze by mali byt ich produkty pre vas lacnejsie len preto, ze ste sa tu narodili? Ja nechapem na co to bolo vobec dobre, odvadzat diskusiu tymto smerom.
možno by niektorým stačilo nakúpiť nie lacnejšie, ale rovnako draho ako v zahraničíharrison314 napísal:
Preco vobec ockavate, ze by mali byt ich produkty pre vas lacnejsie len preto, ze ste sa tu narodili? Ja nechapem na co to bolo vobec dobre, odvadzat diskusiu tymto smerom.
Natíska sa otázka, prečo má taký rakúšan nižšiu cenu ako slovák, len preto že sa narodil kúsok vedľa.... Či tu už tvoja logika neplatí?
Btw čo sa týka mňa osobne, cenotvorba súkromnej spoločnosti je jej vec, ja ako zákazník si zase vyberiem čo kúpim, takže som mal kúpený iný antivírus....
A oficiálny cenník s tabuľkou na porovnanie ti eset samozrejme servírovať nebude, môžeš si ale údaje z článku overiť ak im neveríš....
to je ten slavny trhovy system, dopyt ponuka.baldorex napísal:Natíska sa otázka, prečo má taký rakúšan nižšiu cenu ako slovák, len preto že sa narodil kúsok vedľa.... Či tu už tvoja logika neplatí?
ale hlavne nechapem preco sa to tu vobec porovnava... mas produkt, ten ma cenu, stoji ti za tu sumu alebo nie? pokial nestoji, nekup si ho.
ja som ziadny software od esetu nikdy nekupil (ani nepouzival), lebo to nepotrebujem, ale napriek tomu tu firmu respektujem. vytiahli na svetoznamu uroven a miesto toho aby zdrhli niekam na zapad kde by im bolo ovela lepsie ako firme, tak ostavaju tu, zamestnavaju slovakov, podporuju slovenske produkty a slovensku komunitu. a ano, zabrdaju aj do politiky, lebo keby ja mam taku firmu, take peniaze a zaujem zlepsit slovensko, tak aj ja pre to nieco zacnem robit. ale hejslovakovi sa to nepaci, lebo eset nepodporuje toho politika ktoreho podporuje on, tak zrazu cely eset je zlo, slnieckarska firma, bla bla bla.
kazdeho hejslovaka sa pytam, co si ty spravil pre slovensko? a nie, to ze mas vytetovany slovensky znak a ze si minule zmlatil turistu, to sa nerata.
Ja s tebou súhlasím.
Len sa pýtam harrisona na jeho logiku, keďže mu nevadí lokálna cena pre Rakúsko, ale lokálna nižšia cena pre Slováka mu vadí...
Naschvál som sem dal aj článok z roku 2006, české živé (keďže Slovenský it bulvár je fuj fuj), ktoré s aktuálnou vlnou kopania do esetu nič nemá. Už vtedy sa nad tou cenotvorbou pozastavovali, čo je legitímne, rovnako je legitímne kritizovať to samotnými zákazníkmi.
Len sa pýtam harrisona na jeho logiku, keďže mu nevadí lokálna cena pre Rakúsko, ale lokálna nižšia cena pre Slováka mu vadí...
Naschvál som sem dal aj článok z roku 2006, české živé (keďže Slovenský it bulvár je fuj fuj), ktoré s aktuálnou vlnou kopania do esetu nič nemá. Už vtedy sa nad tou cenotvorbou pozastavovali, čo je legitímne, rovnako je legitímne kritizovať to samotnými zákazníkmi.
-
harrison314
Hardcore addict
Zeby pre to, ze rakusko je iny trh ako slovensko? Zeby je v cene zahrnuta lokalizacia a globalizacia, maketing pre dany trh, dane,...?baldorex napísal:Natíska sa otázka, prečo má taký rakúšan nižšiu cenu ako slovák, len preto že sa narodil kúsok vedľa.... Či tu už tvoja logika neplatí?
Potom by v USA musela stáť licencia 1 cent, však? Keďže je tam trh mnohonásobne väčší a lokalizácia je pre celý svet... Hmm?
Pozri, sam odpoved poznas, lebo si si sam odpovedal - akurat tuto otazku aplikujes globalne, na cele slovensko a mas.
Garantujem ti, ze ak bude viac takych, ako ty a konkurencny produkt bude mat na Slovenskom trhu vacsi share tak ESET sa bude zapodievat cenotvorbou.
Ak je pri aktualnych cenach dominantny na slovenskom trhu, este raz, preco by zlacnel? Bez ohladu na to ze v USA to predavaju za 1 cent, ci zadarmo.
Garantujem ti, ze ak bude viac takych, ako ty a konkurencny produkt bude mat na Slovenskom trhu vacsi share tak ESET sa bude zapodievat cenotvorbou.
Ak je pri aktualnych cenach dominantny na slovenskom trhu, este raz, preco by zlacnel? Bez ohladu na to ze v USA to predavaju za 1 cent, ci zadarmo.
baldorex napísal: Btw čo sa týka mňa osobne, cenotvorba súkromnej spoločnosti je jej vec, ja ako zákazník si zase vyberiem čo kúpim, takže som mal kúpený iný antivírus.