Europska únia

Diskusie na politické témy...

Odkial viete informácie o EU

Hlasovanie ukončené 30 nov 2009, 10:21

Z vlastného úsilia kedže ma to zaujíma
5
23%
Vo všeobecnosti z TV, časopisov, atd
13
59%
vobec ma EU nezaujima
4
18%

Celkom hlasov: 22

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Europska únia

Príspevok od používateľa beardie »

-AA- napísal:Ja ho tam principiálne nevidím, rovnaký sentiment, iné miesto.
na Slavíne sa chodí vzdávať vďaka sovietskym vojakom, na Červené námestie sa chodí za účelom strkania sa do zadku Putinovi

To je rozdiel
Rumuni, ktorý pred prevratom bojovali na opačnej strane? Tým takisto šlo o to byť na konci na (víťaznej) "správnej strane", skôr ako o osud slovenských dedín a miest - predĺžená ruka sovietskej armády.
principiálne nevidím rozdiel medzi Sovietom a Rumunom, ak padol za naše oslobodenie, ale nebudem si selektívne vyberať práve jednoho z nich

Btw, nebol si ešte donedávna privrzenec národného socializmu, proti ktorému to tvoje aktuálne obľúbené Rusko so spojencami bojovalo? :)

LSNS sa v tebe nezaprie, iba vyberanie hrozienok, pritom Rusaci sa na nich smejú ;-)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Ďakovať sovietskym vojakom a strkať sa do zadku Putinovi je skoro to isté. Môžeš mať ale odlišný názor, ťažko by sa to inak dalo racionalizovať.

S tým "obľúbeným Ruskom" si sa nechal asi trochu uniesť, rusofilstvo zdieľajú práve tí čo plačú za osloboditeľmi z Červernej armády.

To čo robí Rusko zdanlivo lepšou alternatívou pre národne orientované strany je len menej okatý príklon k spoločensky rozkladným vplyvom a zmenám známym zo Západu.
beardie
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:Ďakovať sovietskym vojakom a strkať sa do zadku Putinovi je skoro to isté
nie je to to iste ani omylom, naozaj v tom nevidíš rozdiel?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie. Sovietski vojaci svojim "oslobodzovaním" rozširovali sféru sovietskeho vplyvu a moci v Európe, takisto ako je dnes obviňovaný Putin, prostredníctvom tzv. hybridnej vojny.
beardie
Redeemer
Redeemer

Oni oslobodzovali národy počas vojny(1) s nacistickým(2) Nemeckom, zdá sa ti, ze by boli nejaké európske krajiny v súčasnosti pod jarmom nacizmu(2) a v nejakej vojne(1)?

Vidíš tam tie 2 podmienky?
jackb
Redeemer
Redeemer

Europska únia

Príspevok od používateľa jackb »

-AA- napísal:Pre mňa je komické, že sa tu straší pred tým istým "Ruskom", ktorému sa zároveň donekonečna ďakuje za "oslobodenie". :lol:

Clown world.
Ano. Preto su na severe pomniky Svodovcom a na dalsej trerine uzemia Rumunom. To len pani Stara Blazova vypla spolu s kotlebami dejepis a uctieva niekoho, kto by zbrani a ludskych obeti od Afriky cez Siciliu po Normandiu vyhral certa stareho, alebo o vela rokov neskor.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:Oni oslobodzovali národy počas vojny(1) s nacistickým(2) Nemeckom, zdá sa ti, ze by boli nejaké európske krajiny v súčasnosti pod jarmom nacizmu(2) a v nejakej vojne(1)?

Vidíš tam tie 2 podmienky?
Sovietom bolo jedno či je krajina "pod jarmom" nacizmu, alebo nie. Tak ako obsadili baltské krajiny pred vojnou s nacizmom, tak sa o to môžu (podľa tvojej logiky) snažiť aj dnes.

Paradoxne ak nechcete byť vo väčšom meradle znova "oslobodení" od Rusov, mali by ste robiť všetko preto aby žiadna reálna vojna nebola, nie opak.
beardie
Redeemer
Redeemer

Sovieti v prvom rade oslobodzovali svoje územie, až následne šli aj ďalej za svoje pôvodné hranice

Sféry vplyvu sa začali tvoriť až počas Jaltskej konferencie na konci vojny, keď už bolo v podstate o všetkom rozhodnuté

Bežný vojak teda oslobodzoval, politika sa do toho začala miešať až následne

Naopak, Rusko je v súčasnosti jasným agresorom, viz môj post vyššie o inváziach do okolitých krajín a hybridnej vojne
To je zásluha práve Putina

Bolo by vhodné keby si ho prestal ospravedlňovat
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:Bolo by vhodné keby si ho prestal ospravedlňovat
Nápodobne ty, Sovietov.

Sovietsky Zväz bol expanzívny za svoje hranice pred Hitlerom aj po ňom.

Neospravedlňujem súčasné Rusko, chcem len vyváženejší pohľad. To prečo sa isté spektrum ľudí k nemu prikláňa som už vyjadril.
beardie
Redeemer
Redeemer

Kde ich ospravedlňujem?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

v prvom rade oslobodzovali svoje územie, až následne šli aj ďalej za svoje pôvodné hranice
beardie
Redeemer
Redeemer

To nie je pravda? :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Nieje. :)

Oslobodzoval SZ svoje územie, keď pred vojnou s Nemeckom napadol Fínsko, alebo obsadil baltské štáty?
beardie
Redeemer
Redeemer

Nie

Oslobodzoval SZ svoje územie na západ od Moskvy a Stalingradu?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Áno v momente keď bol sovietsky režim zatlačený za svoje hranice, musel najprv prejsť cez ne, než sa dostal ďalej, aj keď ja osobne by som to oslobodzovaním nenazval.

Ostávam pri tom, že SZ nepotreboval zámienku obrannej vojny, aby sa rozpínal, tak ako to dnes vidia mnohí v Rusku.
beardie
Redeemer
Redeemer

Vôbec ma neprekvapuje, že to nenazyvas oslobodenim, keďže zničili tebou preferovany režim
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

beardie napísal:Gruzínsko 2008, Ukrajina 2014, pokazený puč v Čiernej Hore prednedávnom, hybridná vojna v celej Európe v posledných 10 rokoch, sprava SIS z roku 2019
Ked som uviedol tieto argumenty vyssie, tak to hughito nazval historiou...
hughito napísal:Aha, vytiahni ešte nejaký príklad za cára a bude to už aj naozaj na úrovni bio-genetickej nenávisti.
...
...že si vytiahol historický argument a dokonca si z neho odvodil, že by dnes chcelo tiež.
Lenze vlada sa v Rusku nezmenila od tych udalosti v "davnej historii", tak preco mame verit ze sa odo dneska nieco zmeni?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:Vôbec ma neprekvapuje, že to nenazyvas oslobodenim, keďže zničili tebou preferovany režim
Myslím, že viacerí majú so slovom "oslobodenie" trochu problém, napr. v spomínaných baltských krajinách.. :P Ale tak nájdu sa aj tí, čo si 40 rokov pod komunistami pochvaľujú.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ruske vojenske zasahovanie v Gruzinsku 2008 ma stale presah do pritomnosti
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/poli ... lanky-home
https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.co ... index.html
Rusko je v Gruzinsku stale zivo vnimane ako okupant, podobne ako k nam prisli 1968 a najblizsie desatrocia si tu zili ako doma.. Takze 2008 je pre hughita uz neaktualna historia? Pritom nedavno tu v ramci argumentacie vytiahol priclenenie Texasu do Usa ktore bolo v 19.st. niet co dodat..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Problém je, že ty, ako si sa tu kdesi vyjadril v zmysle "my ostatní, čo vieme." Len problém je, že nevieš(te). Ty si to len myslíš, pričom fakticky veľakrát si mimo. To isté platí aj pre celú problematiku Gruzínska - ty máš jasno. To platí pre veľa ľudí aj v problematike Kosova. Či rôznych historických záležitostiach. Majú jasno, vedia. A potom sa oháňajú s aureolou "vedenia."

Mimochodom, tá grafika, čo som poslal a označil si ich za ruských trollov či čo, má nasledovný zdroj:

International Institute for Strategic Studies

https://www.iiss.org/

Sám sa niekedy správaš ako troll.
Napísať odpoveď