Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Mne to tak pripada, ze japaja toto robi kvoli pozornosti a nie kvoli tomu, ze chce od nas pomoct.
Na aute bolo vymenene:
Zadne priečne ramena 4ks ,
Brzdove lanka od ručnej brzdy k zadným brzdám 2ks ,
zadne brzdove kotuce 2ks,
všetky ložiska 4ks ,
tesnenie veka ventilov 1ks ,
zadne brzdove dosky LPR 4ks ,
TRW zadne tyče stabilizatori 2ks ,
sviečky NGK 4ks ,
MANN vzduchový filter 1ks ,
kabinový filter FIAAM 1ks
zadne naboje ložísk 2ks ,
riadiace jednotky xenonov 2ks ,
nove vybojky osram 2ks ,
ľavý zadný brzdový strmeň 1ks ,
pravý zadný silentblok 1ks ,
ľavý predný abs snimač otačok kolies
- sme pri cca 1K co islo do auta aj s robotou
treba zrobit:
esp RJ behany kus 100e + mozne nakodovanie 80e + robota
central vymenit RJ za univerzalnu 30e
podvozok tam by trebalo sa pozriet na vsetky "kosti" odhad bol kolo 2K aby som este investoval do auta ked chcem mat pokoj na srdci,
ak nie , nech sa nedivim ze nieco klepne pri nerovnosti
servis bol robeny priebezne behom par mesiacov ked sa na aute nieco naslo , nerobilo sa to vsetko naraz (nedal by som naraz 1K na servis)
cize otazka je:
mam pokracovat v servisovani auta ?
alebo
zrobit ESP kvoli stk a nechat vybity podvozok ? (treba ratat s tym ze potom to bude horsie a horsie)
alebo
predam auto aj keby co malo byt a kupim nieco lacnejsie s tym ze vezmem mechanika so sebou ? (ten opel je priamo v mojom meste)
Zadne priečne ramena 4ks ,
Brzdove lanka od ručnej brzdy k zadným brzdám 2ks ,
zadne brzdove kotuce 2ks,
všetky ložiska 4ks ,
tesnenie veka ventilov 1ks ,
zadne brzdove dosky LPR 4ks ,
TRW zadne tyče stabilizatori 2ks ,
sviečky NGK 4ks ,
MANN vzduchový filter 1ks ,
kabinový filter FIAAM 1ks
zadne naboje ložísk 2ks ,
riadiace jednotky xenonov 2ks ,
nove vybojky osram 2ks ,
ľavý zadný brzdový strmeň 1ks ,
pravý zadný silentblok 1ks ,
ľavý predný abs snimač otačok kolies
- sme pri cca 1K co islo do auta aj s robotou
treba zrobit:
esp RJ behany kus 100e + mozne nakodovanie 80e + robota
central vymenit RJ za univerzalnu 30e
podvozok tam by trebalo sa pozriet na vsetky "kosti" odhad bol kolo 2K aby som este investoval do auta ked chcem mat pokoj na srdci,
ak nie , nech sa nedivim ze nieco klepne pri nerovnosti
servis bol robeny priebezne behom par mesiacov ked sa na aute nieco naslo , nerobilo sa to vsetko naraz (nedal by som naraz 1K na servis)
cize otazka je:
mam pokracovat v servisovani auta ?
alebo
zrobit ESP kvoli stk a nechat vybity podvozok ? (treba ratat s tym ze potom to bude horsie a horsie)
alebo
predam auto aj keby co malo byt a kupim nieco lacnejsie s tym ze vezmem mechanika so sebou ? (ten opel je priamo v mojom meste)
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
2k na podvozok? prosimta udrzbu podvozku spravis za par stoviek...co si myslis kto ti to kupi za dobry peniaz ked treba robit ESP? to by si musel mat stastie na rovnakeho mumaka ako si ty sam
nevravim ze presne len podvozok by vysiel na 2K , nemam to spisane co presne by treblao zrobit / bol to len odhad , nezabudaj ze je to viac prvkova naprava jak vpredu tak vzadu , nebudem sa tu s nikim dohadovat a ani slovickarit na tom co presne.. len by som chcel vediet ci by to bolo dobre riesenie prejst na "ekonomickejsie" auto
A myslíš si, že ten (asi podobne starý) Opel na tom bude lepšie? Tiež do toho budeš musieť pchať prachy, ak chceš, aby to relatívne dobre jazdilo.
Staré a bezporuchové auto proste neexistuje...
Staré a bezporuchové auto proste neexistuje...
tak tak, nasetri este 3 tisic a kup si novu daciu. par rokov s minimalnymi investiciami mas istych. na druhu stranu, budes jazdit na najzakladnejsej dacii.
padla tu zmienka ze ako moze takto vela stat dalsi servis auta
len otazne je ci sa musi vymenit uplne vsetko a zrkadlovo alebo je to len o nejakom komponente ale zratal som (dufam teda) cely podvozok
ci sa musi zrobit cely podvozok tak to som uz napisal mail na mechanika ci to tak naozaj je ze je to vazne zle
vid obrazky
+ to abs kolo 200e ako som pisal vyssie
aacid ano je pravda ze nove auto ale dat za daciu nekrestankych povedzme 7-8K ako nove auto a mat tam kosacku vpredu tak dakujem pekne a fakt ze tam nic nie je v tom auto je tiez na zvazenie
v tej sume by som hladal nieco behane vo vybave a nie nove
len otazne je ci sa musi vymenit uplne vsetko a zrkadlovo alebo je to len o nejakom komponente ale zratal som (dufam teda) cely podvozok
ci sa musi zrobit cely podvozok tak to som uz napisal mail na mechanika ci to tak naozaj je ze je to vazne zle
vid obrazky
+ to abs kolo 200e ako som pisal vyssie
aacid ano je pravda ze nove auto ale dat za daciu nekrestankych povedzme 7-8K ako nove auto a mat tam kosacku vpredu tak dakujem pekne a fakt ze tam nic nie je v tom auto je tiez na zvazenie
v tej sume by som hladal nieco behane vo vybave a nie nove
zial ale nemozes mat vsetko, nemozes mat lacne, vykonne, vybavene auto co bude vyzadovat minimalny servis. treba sa proste zmierit s tym ze akekolvek 5+ rokov stare auto bude vyzadovat naklady za servis.
a hlavne ked chces auto za 3 tisic, ktore nebude sunka, tak logicky musis nieco ine obetovat, to ine bude vek. a s vekom stupaju naklady na udrzbu.
a hlavne ked chces auto za 3 tisic, ktore nebude sunka, tak logicky musis nieco ine obetovat, to ine bude vek. a s vekom stupaju naklady na udrzbu.
jasne rozumiem tomu , len chcem spravit spravne rozhodnutie s tymto autom co mam a nechcem sa uponahlat a urobit chybu a neskor by som to akurat zas a znova olutoval
Ja tam vidím tvoje možnosti úplne jasne:
1. Necháš si toto auto/vymeníš za podobne staré, ale musíš počítať s tým, že pri týchto starých autách tam proste budeš musieť každý rok utopiť niekoľko stoviek eur na servis.
2. Kúpiš si nové auto/v záruke a len budeš jazdiť a meniť olej. Samozrejme nadobúdacia cena bude aspoň 2 - 3-krát vyššia ako cena tvojej Mazdy/Oplu.
Treba si uvedomiť, že auto je pre fyzickú osobu len náklad. Tie peniaze, ktoré doň natlačíš, sa ti nikdy nevrátia naspäť. Ak je tento fakt pre teba neakceptovateľný, tak ho predaj a jazdi mastnou tyčou...
1. Necháš si toto auto/vymeníš za podobne staré, ale musíš počítať s tým, že pri týchto starých autách tam proste budeš musieť každý rok utopiť niekoľko stoviek eur na servis.
2. Kúpiš si nové auto/v záruke a len budeš jazdiť a meniť olej. Samozrejme nadobúdacia cena bude aspoň 2 - 3-krát vyššia ako cena tvojej Mazdy/Oplu.
Treba si uvedomiť, že auto je pre fyzickú osobu len náklad. Tie peniaze, ktoré doň natlačíš, sa ti nikdy nevrátia naspäť. Ak je tento fakt pre teba neakceptovateľný, tak ho predaj a jazdi mastnou tyčou...
-
guess.whoo
Redeemer
ved a musis to vsetko menit teraz naraz? je vsetko vlastne zle?
zvazoval som este variantu ze auto predam kupim si nieco lacnejsie , co ma nebude boliet pri srdci a cast z penazi si dam na firmu ked mi bude treba nieco platit (urcite bude nieco treba) lebo tak ako to tu pisete auto je len vydaj pokial na seba nezaraba realnou pracou. A mozno neskor by som si kupil nieco lepsie a drahsie ak bude na to realne rozpocet , co takato varianta ?
-
guess.whoo
Redeemer
a kolko si z neho akoze usetris? predas ho v tomto stave za kolko? 2500? a kupis si nejaku feldu alebo thaliu za 500-1000e ktora ti bude viac stat pred domom pokazena ako jazdit?
no v AAA mi vraveli kolo 3300 - 3800 ale v piatok sa tam mam ukazat tak uvidim
cize po celom dni ti vecer povedia 1300 na ruku
-
guess.whoo
Redeemer
tvoja naivita nepozna medze
aka naivita ? este som tam nebol neviem posudit co bude, v zivote som tam s nikym ani nebol
Pogugli ako prebieha nákup vozidiel ackami
Presne toto som chcel napisat aj ja, ale vidim, ze mi presne citas myslienkyCheZteR napísal:cize po celom dni ti vecer povedia 1300 na ruku