Aky mate nazor na homosexualov?
Re: Aky mate nazor na homosexualov?
Strany, ktore by reg. partnerstva mozno zaviedli (PS/Sp, SaS, Most?) maju teraz v prieskumoch dokopy tak 30%. Ani zdaleka na to vytlak nemaju.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak dobre viem, strana Spolu su konzervativci, a ak bude v buducej vlade KDH, tak goodbye dovidenia Slovensko...
Množstvo slovenských politikov si svoju kariéru posledné roky stavia výlučne na šírení nenávisti voči svojich vlastným spoluobčanom s inou sexuálnou orientáciou. A už sa to odráža v celej našej spoločnosti. Je len otázka času, kedy niekto od vyhrážok prejde k násiliu.
Ja osobne som strašne znechutený z toho, akým smerom sa za posledné roky začala uberať naša krajina. Ľudia si zjavne vôbec neuvedomujú, že nenávisť k jednej skupine spoluobčanov, sa môže veľmi ľahko presunúť aj na iné skupiny obyvateľov...a vždy sú v ohrození hlavne tie slabšie skupiny - ľudia s hendikepom, seniori, deti, ženy.
Ja osobne som strašne znechutený z toho, akým smerom sa za posledné roky začala uberať naša krajina. Ľudia si zjavne vôbec neuvedomujú, že nenávisť k jednej skupine spoluobčanov, sa môže veľmi ľahko presunúť aj na iné skupiny obyvateľov...a vždy sú v ohrození hlavne tie slabšie skupiny - ľudia s hendikepom, seniori, deti, ženy.
-
starysomar
Hardcore addict
Je to smutné.
Viac to, že sa vzhľadom k mnohým reakciám človek začína hanbiť za svoj národ...
Viac to, že sa vzhľadom k mnohým reakciám človek začína hanbiť za svoj národ...
-
Mek
Addict
Ak myslis tymi "reakciami" to, co ludia napisu na internet, tak mas uplnu pravdu. Ja uz v ramci zachovania akeho-takeho zdraveho rozumu radsej komentare nimandov na internete k takymto clankom ani necitam, iba by ma to zbytocne rozhorcilo.
Z internetovych diskusii vidno, ze ludia sa na verejnosti tvaria ako su v pohode a cool, a potom sa na internete uchylia k osobnym invektivam, nadavkam a vyzyvaniu k vrazde. To su vsetko veci, co by nikomu do oci nikdy nepovedali, ale do pocitaca to napisu, ved tam sa to strati, a vobec si neuvedomuju, ze na druhej strane sedi takisto len clovek, a nie stroj. Toto len dokazuje, ze vacsina ludi je proste zla od kosti.
Z internetovych diskusii vidno, ze ludia sa na verejnosti tvaria ako su v pohode a cool, a potom sa na internete uchylia k osobnym invektivam, nadavkam a vyzyvaniu k vrazde. To su vsetko veci, co by nikomu do oci nikdy nepovedali, ale do pocitaca to napisu, ved tam sa to strati, a vobec si neuvedomuju, ze na druhej strane sedi takisto len clovek, a nie stroj. Toto len dokazuje, ze vacsina ludi je proste zla od kosti.
Je pravda, že v prírode sa dejú aj desivejšie veci..
Dneska začína duhovy týžden
a vyvrcholí v sobotu pochodom na duhovom Pride
kto sa chystá?
vídíme sa
sláva rovnoprávnosti, láske, mieru a slobode
smrť predsudkom, stereotypom, nenávisti, vojnám, neznašanlivosti ale najma homofóbií

Turing na bankovke
http://dsl.sk/article.php?article=22707
http://dsl.sk/article.php?article=22707
A článok o tom, aké je to byť rodičom LGBT dieťaťa tu:Všetci rodičia chceme pre naše deti to najlepšie a neustále sa obávame, či majú naozaj všetko, čo potrebujú. Som si istá, že to tak má každá mama a otec. Asi preto ma dávnejšie veľmi zaujala otázka, ktorá ma prinútila zamyslieť sa.: ”Ak by sa tvoja dcéra zamilovala do inej ženy, v akej krajine by si chcela, aby sa to stalo?”
Veľmi sa mi žiada povedať Slovensko. Samozrejme, je to hypotetická otázka, ale podnetná na uvažovanie. Pre svojich blízkych chcem len to najlepšie, a preto chcem, aby sa za akýchkoľvek okolností mali dobre a žili v otvorenej a férovej spoločnosti. Takej, kde majú všetci rovnakú šancu na spokojný život bez ohľadne na ich národnosť, vieru, pohlavie, sexuálnu orientáciu, či inú príslušnosť.
Preto chápem túžbu ľudí, ktorých city smerujú k osobám rovnakého pohlavia, aby sme žili v spoločnosti, ktorá sa k nim bude správať férovo. S rešpektom k ich právam im dopraje možnosť žiť si svoj život slobodne tak, aby boli šťastní a spokojní.
Chápem aj obavy ľudí o stav našich rodín. Som za ochranu rodiny pred tým, čo ju ohrozuje. A to sú hlavne zlé sociálne a ekonomické podmienky, nízke mzdy alebo rodiny, ktoré sú nevyhnutnou prácou rodičov v zahraničí rozdelené. Až príliš často neľahká životná situácia v rodine vyústi v jej rozpad. Preto musíme rodiny chrániť.
Chápem aj strach o rodinu v rovine hodnôt, ktoré ju chránia. Chcem však povedať, pomáhajme rodinám a nebojme sa o ich hodnoty. Aj homosexuálne orientovaní ľudia majú matky a otcov, dedkov a babky - rodinu, na ktorej im záleží, rovnako ako nám všetkým.
Chápem obavy mnohých z vás z inakosti, no verím, že láska k blížnym je to, čo nás dokáže spájať. Všetci predsa tvoríme jednu veľkú rodinu a nesmieme sa nechať rozdeľovať a polarizovať. Želám si, aby sme sa vedeli navzájom počúvať a našli pre druhého viac znášanlivosti a ohladuplnosti. Nezostaneme potom zaseknutí v sporoch, ale budeme môcť s otvorenou mysľou pozerať na riešenia problémov, ktoré nás na Slovensku najviac trápia.
Ako som hovorila aj pred nástupom do úradu, v sobotu sa nezúčastním ani na Dúhovom pride, ani na pochode Hrdí na rodinu. Rešpektujem však právo oboch komunít uplatniť svoju slobodu prejavu. Považujem ale za potrebné nezostať ticho a rovnako naliehavo upozorniť na potrebu zlepšenia situácie práv ľudí hlásiacich sa k LGBTI komunite, ako aj na potrebu zlepšenia podmienok pre podporu a ochranu všetkych rodín na Slovensku.
https://www.facebook.com/zcaputova/phot ... 431013206/
https://www.aktuality.sk/clanok/695867/ ... -reportaz/
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2019, 9:43)
Kollár na pochode "Hrdí na rodinu".
https://dennikn.sk/1532758/na-duhovy-pr ... -kollarom/
Ako inak?ephramko napísal:Podľa mňa tak ešte nikdy nevznikla žiadna rodina, že chlap zvládol roztiahnuť nohy žene...
Lebo napríklad Kollár to zvládol urobiť minimálne 10krát deviatim rôznym ženám (ak nerátam tie jeho pedofilné eskapády) a napriek tomu nemá žiadnu rodinu. Pretože rodina je o tom, že so svojimi najbližšími tráviš čas, zaujímaš sa o nich, staráš sa o nich, vychovávaš deti, hráš sa s nimi a pod.
-
harrison314
Hardcore addict
Tak kazdy ma inu predsavu o tradicnej rodine, napriklad ta krestanka: zena, nevidelny insminator, neplodny manzel a dieta.
-
starysomar
Hardcore addict
Žial u nás to bola až príliš často rodina s ožratým násilným otcom a v nejednej nejaký ten strýko, dedo sexuálne napadol dievča, chlapca... O také "tradície" nestojím...
Treba poďakovať .týždňu za toto krásne video, plné krásnych ľudí a krásneho čítania z papieru.
Bol by si radšej ak by to prebehlo tak ako v Poľsku?
Radšej by som bol keby to neprebehlo.
ano, snad sa raz dockame takej tolerantej spolocnosi v ktorej LGBTI ludia nebudu musiet robit pochody aby upozornili na problemy s ktorymi sa kazdodenne stretavaju
poslala niekoho aj KSLS? oni tiez maju radi oblecky, gumene masky a na rozdiel od zucastnenych dokonca omameni detom slovnikom pohonicov vysvetluju s kym a s cim maju suloz najradsej.
Dneska som počúval podcast Nahlas od aktualít a bol tam rozhovor s Chromíkom.
Jeho vyjadrovanie nemá logiku, nedokáže zargumentovať ako reg. par. ohrozí ... koho vlastne? Za to v každej vete cielene opakuje, vyslovene nasilu naratív, že "deti potrebujú mamu a otca" - čo je veľmi lacné citové vydieranie.
Ďalej doporučujem rohovor od Zuzany Kovačič Hanzelovej so slovenkou, ktorá sa musela vzdať občianstva aby sa mohla s partnerkou zosobášiť a mať dieťa. Ale žijú už dlho na SK a celkovo zaujímavý rozhovor.
Jeho vyjadrovanie nemá logiku, nedokáže zargumentovať ako reg. par. ohrozí ... koho vlastne? Za to v každej vete cielene opakuje, vyslovene nasilu naratív, že "deti potrebujú mamu a otca" - čo je veľmi lacné citové vydieranie.
Ďalej doporučujem rohovor od Zuzany Kovačič Hanzelovej so slovenkou, ktorá sa musela vzdať občianstva aby sa mohla s partnerkou zosobášiť a mať dieťa. Ale žijú už dlho na SK a celkovo zaujímavý rozhovor.