Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
aky lepsie vybaveny kombik poznas?
kedže vybavenosť je veľmi subjektívna vec
kedže vybavenosť je veľmi subjektívna vec
Tiež ma nenapadá nič "lepšie" čo sa týka možnej výbavy v tej cene, ked si napriklad na mobile.de zadáš parametre sedan/combi, koža, odvetravanie sedadiel, head up displej, tak ti v podstate najde len passat mimo premiovky...
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
insignia, mazda6, c200/250 (ked ozelies head-up), v60 pripadne levorg
ja som skor myslel ze posles nejake konkretne inzeraty kde si to budeme vediet porovnat
-
guess.whoo
Redeemer
sorac, uz som to pozatvaral, na mobile.de si to najdes v pripade potreby cez filtre
tak na mobile.de 
nie každý má chuť dovážať auto z nemecka
aktuálne sa dá kúpiť b8 s virtual cockpitom, dsg prevodovkou, full led svetlometmi, ergoactive masážnym sedadlom a s panoramou za 15 tisic, niektoré kusy majú aj webasto, ale to skôr okolo 17 tisic
nevravím že ich je plno, ale kedže passat je jedna zo značiek kde hodnota na trhu klesá každým mesiacom tak sa dajú nájsť
pekná b7 s natáčacími bixenónmi do zákrut, dsg, 4x4 s komplet asistentmi, samoparkovaním, s webastom a s panoramou sa dá kúpiť za 13 tisic
pred 2 rokmi som predával krásnu b7 ale v podstate bez výbavy, iba s natáčacími bixenónmi a dsg za 14 tisíc
nie každý má chuť dovážať auto z nemecka
aktuálne sa dá kúpiť b8 s virtual cockpitom, dsg prevodovkou, full led svetlometmi, ergoactive masážnym sedadlom a s panoramou za 15 tisic, niektoré kusy majú aj webasto, ale to skôr okolo 17 tisic
nevravím že ich je plno, ale kedže passat je jedna zo značiek kde hodnota na trhu klesá každým mesiacom tak sa dajú nájsť
pekná b7 s natáčacími bixenónmi do zákrut, dsg, 4x4 s komplet asistentmi, samoparkovaním, s webastom a s panoramou sa dá kúpiť za 13 tisic
pred 2 rokmi som predával krásnu b7 ale v podstate bez výbavy, iba s natáčacími bixenónmi a dsg za 14 tisíc
Dakujem pani ze sa tu rozprudila diskusia.
Ide o to ze zijem v Rakusku, kde technicku kontrolu s autom starsim ako 6 rokov treba robit kazdy rok a je to celkom prisne (z STK na Slovensku to porovnat neviem ale v porovnani s Nemeckym TÜVom je to tu este horsie).
Mne golf staci bohate len rozmyslam ci by nebol teraz vhodny okamih na predaj kym to este nie je tak stare auto, ma menej ako 200k a momentalne si ani nevyzaduje ziadne opravy.
Auto som uz raz dovazal zo Slovenska do Rakuska a je to na strasne dlhe lakte, treba doplacat enviromentalnu dan a vo vacsine pripadov to nestoji zato. Clovek usetri 500 EUR ale musi si zobrat tyzden dovolenky na vybavovanie, ked tak kupim priamo tu hoci drahsie.
Ten Passat co som spominal bol okolo 17k, snazil som sa najst ale uz je asi predany.
Co sa tyka vybavy tak potrebujem klimu, bluetooth, laktovu opierku a dobry audiosystem taktiez nenahneva. Co sa tyka vybavy ze co by som chcel ale v pohode ozeliem je automaticka prevodovka a adaptativny tempomat.
Narychlo som pozrel konkretny inzerat:
https://www.autoscout24.at/angebote/vol ... ?cldtidx=1
Samozrejme sa nebranim ani inej znacke, co sa mi na VW najviac paci je servisny interval 30k km a pomerne finacne nenarocny servis. Co sa tyka u ostatnych automobiliek nemam skusenosti, a moc tie rezijne naklady neviem tym padom posuidt.
Cize suma sumarom su otazky dve:
1)nechat si golfa a na ako dlho alebo predat ho
2)v pripade predaja co kupit
Diki moc
Ide o to ze zijem v Rakusku, kde technicku kontrolu s autom starsim ako 6 rokov treba robit kazdy rok a je to celkom prisne (z STK na Slovensku to porovnat neviem ale v porovnani s Nemeckym TÜVom je to tu este horsie).
Mne golf staci bohate len rozmyslam ci by nebol teraz vhodny okamih na predaj kym to este nie je tak stare auto, ma menej ako 200k a momentalne si ani nevyzaduje ziadne opravy.
Auto som uz raz dovazal zo Slovenska do Rakuska a je to na strasne dlhe lakte, treba doplacat enviromentalnu dan a vo vacsine pripadov to nestoji zato. Clovek usetri 500 EUR ale musi si zobrat tyzden dovolenky na vybavovanie, ked tak kupim priamo tu hoci drahsie.
Ten Passat co som spominal bol okolo 17k, snazil som sa najst ale uz je asi predany.
Co sa tyka vybavy tak potrebujem klimu, bluetooth, laktovu opierku a dobry audiosystem taktiez nenahneva. Co sa tyka vybavy ze co by som chcel ale v pohode ozeliem je automaticka prevodovka a adaptativny tempomat.
Samozrejme sa nebranim ani inej znacke, co sa mi na VW najviac paci je servisny interval 30k km a pomerne finacne nenarocny servis. Co sa tyka u ostatnych automobiliek nemam skusenosti, a moc tie rezijne naklady neviem tym padom posuidt.
Diki moc
-
guess.whoo
Redeemer
fu chlape ten interier ti je sympaticky? za mna najhorsia varianta v tej cene a triede 
https://www.autoscout24.at/angebote/maz ... ?cldtidx=7
https://www.autoscout24.at/angebote/for ... ?cldtidx=9
hlavne ked za cenu passatu mozes mat bmw:
https://www.autoscout24.at/angebote/bmw ... cldtidx=19
servisne naklady su zhruba rovnake, nekupujes si jaguar
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2019, 14:29)
a k otazke kupy - je to na tebe. golfa predas stale relativne dobre kvoli manii okolo koncernu. pokial to auto nepotrebujes tak si ho nekupuj. pokial chces nove auto a mozes si to dovolit tak si ho kup. tuto otazku ti nezodpovie relevantnejsie nikto iny ako ty sam
https://www.autoscout24.at/angebote/maz ... ?cldtidx=7
https://www.autoscout24.at/angebote/for ... ?cldtidx=9
hlavne ked za cenu passatu mozes mat bmw:
https://www.autoscout24.at/angebote/bmw ... cldtidx=19
servisne naklady su zhruba rovnake, nekupujes si jaguar
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2019, 14:29)
a k otazke kupy - je to na tebe. golfa predas stale relativne dobre kvoli manii okolo koncernu. pokial to auto nepotrebujes tak si ho nekupuj. pokial chces nove auto a mozes si to dovolit tak si ho kup. tuto otazku ti nezodpovie relevantnejsie nikto iny ako ty sam
asi by som mal este dodat rozpocet v pripade predaja: optimalne do 15-17 max 20 (ale to uz by ozaj muselo stat zato)
a este taky fun fact: v rakusku sa plati auto dan od vykonu motoru (cize optimalne do 150koni, maximalne 190)
//guess.whoo - to mas pravdu to najzasadnejsie rozhodnutie ci predat alebo nie musim spravit sam.
a este taky fun fact: v rakusku sa plati auto dan od vykonu motoru (cize optimalne do 150koni, maximalne 190)
//guess.whoo - to mas pravdu to najzasadnejsie rozhodnutie ci predat alebo nie musim spravit sam.
Michi ten passat je strasny, holy bosy..no strasny
kupit passat za 20k je odvaha
v tej cene by som pozeral bmw
ked ta svrbia peniaze vo vrecku tak vymen
kupit passat za 20k je odvaha
v tej cene by som pozeral bmw
ked ta svrbia peniaze vo vrecku tak vymen
-
awtt
Medium Professional
Koho v tom BMW napadlo dat manualnu rucnu brzdu do auta v roku 2017? To sa mi rozum zastavuje zakazdym ked to vidim.
Uff, tak to si ma nepotesil, chcel som tiez svoju Aurisku dostat teraz na AT znacky, ale rozmyslal som, ze ci to ma zmysel...Michi napísal:Dakujem pani ze sa tu rozprudila diskusia.
Diki moc
Zas ono je to menej namahy a nakladov ako ked ta zastavia policajti a zacnu sa sparat v tom preco si na SK Tabulach, ked si preklepnu na socialnej poistovni a na Meldeamte, zavolaju Asfinag kvoli pohybu auta a daju podnet na trestne stihanie kvoli krateniu dani. Nechcem ta strasit ale poznam zopar ludi co mali auto takto na SK tabulach a doplatili nato. Ak nestudujes mas pobyt v rakusku (staci aj prechodny) a pracujes viac ako part-time tak by si mal prehlasit. Ak mas k tomuto nejake otazky kludne sa pytaj, alebo mi napis sukromnu spravu rad ti poradim.Uff, tak to si ma nepotesil, chcel som tiez svoju Aurisku dostat teraz na AT znacky, ale rozmyslal som, ze ci to ma zmysel...
Netuším, ako to chodí, ale nestačilo by v takom prípade auto prepísať napr. na svojho tatka na Slovensku a potom pri kontrole tvrdiť, že ho máš len požičané?
Či potom tam funguje fotenie a bonzovanie od domácich?
Nestačilo a presne tak, bonzovanie funguje.
A keď nie to, tak ani na hranici nie sú hlúpi. Známy tak jazdil do švajčiarska na otcovom aute, až ho raz zastavili colníci... Samozrejme hneď tvrdil, že auto je otcovo a má ho iba požičané, lebo vlastné na pokazené v servise...
Na to mu ukázali fotografie, že už má asi rok pokazené auto....
Takže to dopadlo tak, že "otcovo" skútri predal a kúpil švajčiarsku jazdenku.
A keď nie to, tak ani na hranici nie sú hlúpi. Známy tak jazdil do švajčiarska na otcovom aute, až ho raz zastavili colníci... Samozrejme hneď tvrdil, že auto je otcovo a má ho iba požičané, lebo vlastné na pokazené v servise...
Na to mu ukázali fotografie, že už má asi rok pokazené auto....
Takže to dopadlo tak, že "otcovo" skútri predal a kúpil švajčiarsku jazdenku.
-
starysomar
Hardcore addict
No...mal som objektívne pokazené auto (trčalo u známeho v dielni bez mesiaca tri roky než ho konečne vyvaril) a moja pani má objektívne vyše roka odstavené auto skrz problém s brzdami.
Ja viem - "im" to nevysvetlíš (že nemáme štandardné európske platy...)
Ja viem - "im" to nevysvetlíš (že nemáme štandardné európske platy...)
Dakujem za radu, ale ja na tom aute nejazdim, mam ho zagarazovane presne kvoli tomu, len nemam cas to zatial riesit. Na nete som nenasiel, kolko je ta dan na moj model/vybavu/rocnik, cize budem musiet skocit sa aspon spytat, ci uz naozaj nebude lepsie (financne + casovo), tam poriesit rovno ine auto.Michi napísal:
Zas ono je to menej namahy a nakladov ako ked ta zastavia policajti a zacnu sa sparat v tom preco si na SK Tabulach, ked si preklepnu na socialnej poistovni a na Meldeamte, zavolaju Asfinag kvoli pohybu auta a daju podnet na trestne stihanie kvoli krateniu dani. Nechcem ta strasit ale poznam zopar ludi co mali auto takto na SK tabulach a doplatili nato. Ak nestudujes mas pobyt v rakusku (staci aj prechodny) a pracujes viac ako part-time tak by si mal prehlasit. Ak mas k tomuto nejake otazky kludne sa pytaj, alebo mi napis sukromnu spravu rad ti poradim.
Chcel by som v blizkej dobe kupit auto. Momentalne mam Fabiu II bez klimy, bez elektrickych okien. Inak mi take auto celkom postacuje, len ma uz seru tie okna a hlavne klima. Kufor trosku vacsi by tiez neurazil.
Cize, auto pouzivam hlavne po meste + obcas nejake dlhsie jazdy mimo, do 100km. Cize asi skor benzin.
Kufor cim vacsi tym lepsie, nebranim sa ani combi, kedze budeme planovat dieta, zide sa.
Nepotrebujem ziadne extra vychytavky ani velky displej v aute.
Staci mi bezny standard dnesnej doby.
Ake co najspolahlivejsie auto viem kupit malo jazdene do nejakych 9k ? Dik.
Cize, auto pouzivam hlavne po meste + obcas nejake dlhsie jazdy mimo, do 100km. Cize asi skor benzin.
Kufor cim vacsi tym lepsie, nebranim sa ani combi, kedze budeme planovat dieta, zide sa.
Nepotrebujem ziadne extra vychytavky ani velky displej v aute.
Staci mi bezny standard dnesnej doby.
Ake co najspolahlivejsie auto viem kupit malo jazdene do nejakych 9k ? Dik.
M4rek - za tu sumu mozes mat funglovku Daciu Sandero / Logan MCV, pri tvojich poziadavkach by to malo byt v pohode a hlavne budes mat nove auto so zárukou, ano dalo by sa kupit aj nieco menej jazdene 1-2 roky stare ale pri tomto bude asi najmenej starosti s následnou údržbou
Ak to parkujes na ulici tak bonzovanie, ale aj ta pravdepodobnost "nahodnej" cestnej kontroly rastie ked mas Ost-Block SPZkyPilifo napísal:Netuším, ako to chodí, ale nestačilo by v takom prípade auto prepísať napr. na svojho tatka na Slovensku a potom pri kontrole tvrdiť, že ho máš len požičané?
A co sa tyka pravneho osetrenia maju taky zaujimavy pojem ako "ekonomicky uzivatel vozidla".
Na druhej strane treba uznat ze vacsinou clovek dostane aspon 1-2 varovania, ale kto si dohovorit nenecha tak najneskor na 3. krat ho caka sud.