songy ktore musia pocut aj ostatni ludia

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: songy ktore musia pocut aj ostatni ludia

Príspevok od používateľa twardykamen »

klip s pribehom a prijemna hudba
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

//autoeditácia príspevku (17 Júl 2019, 18:10)

//autoeditácia príspevku (25 Júl 2019, 20:58)
Toto je tanečná hudba a nie tie komerčné sračky pre vypatlancov, ktoré púšťajú v rádiách!
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Terepin, nehnevaj sa na mna, ale na ziadnej z tych pesniciek nepocujem nic specialne, co by ma donutilo vypocut si ju celu a odporucit ju inym ludom.

ja som nedavno objavil kapelu Beartooth, skvele texty, neskutocna energia. s trochou nadsazky sa da povedat, ze je to solovy projekt typka menom Caleb Shomo. Povodne bol v kapele Attack Attack! co je ta slavna crabcore meme kapela :lol: . Caleb pise songy pre Beartooth sam (na poslednom albume uz ani nie a je to pocut), vacsinu instrumentov sam nahrava a sam si to aj produkuje. Jeho dalsia bokovka je elektronicka hudba, ma jedno EPcko a este pre Attack Attack zmixoval dokopy EDM songu Interlude, ked mal nejakych 14 rokov a pesnicka je mega popularna na americkych detskych (krestanskych) kempoch, lebo nejaki typci k nej vytvorili "dance".
songa, s ktorou som sa chcel podelit je The Lines (toto je low gain verzia, akoze acoustic):
originalna verzia aj s cool videoklipom (nie pre vsetkych, iba tych, co znesu hardcore punk a metalcore):
lyrics aj so zopar vysvetlivkami
Terepin
Addict
Addict

No to bude tým, že ja málokedy počúvam pesničky. ;) Pre mňa prim hraje hudba, text je nanajvýš doplnok. A ako pozerám, stereotyp, že ľudia počúvajúci rock/metal jemne povedané "nerozumejú" elektronickej hudbe, je pravdivý. :D Hlavne po vypočutí EDM skladby, ktorá znie neuveriteľne plocho a bez myšlienky. To dokážem vytvoriť aj ja na počkanie. Zase na druhej strane je pravda, že inteligentná tanečná hudba nie je pre každého.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

inteligentna tanecna hudba je oxymoron a vsetky pesnicky, co si sem poslal si viem predstavit tak akurat ako hudbu niekde vo vytahu a nie nieco, co je zaujimave alebo artisticke alebo hodne zdielania. tu EDM pesnicku som sem poslal ako funfact, lebo ju vytvoril, ked mal 14 rokov.
Frank Zappa napísal:Disco music makes it possible to have disco entertainment centers. Disco entertainment centers make it possible for mellow, laid-back, boring kinds of people to meet each other and reproduce.
Terepin
Addict
Addict

Ty si priam ukážkový príklad elitára; akákoľvek elektronická hudba je u teba automaticky odpad.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

jo a preto pocuvam obcas napriklad Pendulum alebo electronicorove kapely ako Enter Shikari ci uz spomenuty Attack Attack!. lebo uplne pohrdam elektronikou v hudbe. paci sa mi to? celkom ano. musia to pocut aj ostatni ludia? ani nie.
to len ty si myslis, ze si lepsi ako ostatni, pritom si uplne obycajny. az tak, ze ta to robi nezaujimavym a nudnym. a potom vinis druhych z toho, ze sa o teba nikto nezaujima.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Terepin napísal:Ty si priam ukážkový príklad elitára; akákoľvek elektronická hudba je u teba automaticky odpad.
Ja mám elektronickú hudbu (euphoric / uplifting / liquid DnB, future/deep/progressive house... a kopu ďalšieho) ako hlavný žáner, ktorý počúvam denno denne. Či už v aute, pri práci alebo pri večernom relaxe. Z toho čo si sem nahral Ty, by som ani pri večernom posedení s priateľmi, nepustil nič ani len ako nejakú kulisu. A už vôbec by som to neoznačil ako "tanečnú hudbu", lebo to s tanečnou hudbou nemá absolútne nič spoločné. Je to všetko monotónne, nemá to rytmus, je to absolútne bez emócií. To, že sa to tebe páči a nedáš si na to dopustiť, je tvoja vec. A takéto niečo označovať ako tú pravú tanečnú hudbu a všetko ostatné ako komerčné sračky pre vypatlancov... Prosím, nebuď smiešny.
Terepin
Addict
Addict

mirak2 napísal:jo a preto pocuvam obcas napriklad Pendulum alebo electronicorove kapely ako Enter Shikari ci uz spomenuty Attack Attack!. lebo uplne pohrdam elektronikou v hudbe. paci sa mi to? celkom ano. musia to pocut aj ostatni ludia? ani nie.
to len ty si myslis, ze si lepsi ako ostatni, pritom si uplne obycajny. az tak, ze ta to robi nezaujimavym a nudnym. a potom vinis druhych z toho, ze sa o teba nikto nezaujima.
Ja som nikde netvrdil, že som lepší ako ostatní.
Terepin
Addict
Addict

Noobsz DJ napísal: Ja mám elektronickú hudbu (euphoric / uplifting / liquid DnB, future/deep/progressive house... a kopu ďalšieho) ako hlavný žáner, ktorý počúvam denno denne. Či už v aute, pri práci alebo pri večernom relaxe. Z toho čo si sem nahral Ty, by som ani pri večernom posedení s priateľmi, nepustil nič ani len ako nejakú kulisu. A už vôbec by som to neoznačil ako "tanečnú hudbu", lebo to s tanečnou hudbou nemá absolútne nič spoločné. Je to všetko monotónne, nemá to rytmus, je to absolútne bez emócií. To, že sa to tebe páči a nedáš si na to dopustiť, je tvoja vec. A takéto niečo označovať ako tú pravú tanečnú hudbu a všetko ostatné ako komerčné sračky pre vypatlancov... Prosím, nebuď smiešny.
Ani ja som to neoznačil za tanečnú hudbu, teda za EDM. A pokiaľ mi pamäť slúži, ani som žiadnu takú skladbu sem nedal. Posledná skladba, ktorú som sem dal, je IDM, čo nie je názov, ktorý som vymyslel ja. Boards of Canada je veľmi známe duo, ktoré tvorí v IDM žánri.

Ale vypočujem si aj klasické EDM, napríklad:

Načo som však narážal bola hudba všeobecne, ktorú hrávajú dookola v rádiu. Nenávidím komerčnú hudbu, bez ohľadu na žáner.

Mimochodom, označiť ambient bez emócií je riadne silná káva.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Terepin napísal:
Ja som nikde netvrdil, že som lepší ako ostatní.
rovnako ako ja som nikde netvrdil, ze vsetka elektronicka hudba je sracka. ale ked tu posles skoro 8 minutovu "songu", ktora mi pripomina tie pesnicky/zvuky, ktore hraju na zachodoch v obchodnych centrach... a vzapati povies, ze inteligentna tanecna hudba nie je pre kazdeho. tak mi povedz, ze co si mam o tom mysliet?
Terepin
Addict
Addict

mirak2 napísal: rovnako ako ja som nikde netvrdil, ze vsetka elektronicka hudba je sracka. ale ked tu posles skoro 8 minutovu "songu", ktora mi pripomina tie pesnicky/zvuky, ktore hraju na zachodoch v obchodnych centrach... a vzapati povies, ze inteligentna tanecna hudba nie je pre kazdeho. tak mi povedz, ze co si mam o tom mysliet?
Lol. Inteligentná tanečná hudba je názov žánru! [emoji16] Akurát som ho preložil z anglického originálu Intelligent Dance Music, teda IDM.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ani ja som to neoznačil za tanečnú hudbu, teda za EDM. A pokiaľ mi pamäť slúži, ani som žiadnu takú skladbu sem nedal.
Určite si to neoznačil ako pravú tanečnú hudbu? Lebo ja som prečítal niečo úplne iné. A zhodou okolností to bolo práve pri tebou naposledy pridanej skladbe predtým, ako som napísal svoj komentár.

A tú skladbu som mal pustenú 2 krát. Druhý krát išla cez slúchadlá, no žiadnu emóciu to vo mne nevyvolalo. A z tých ostatných som väčšinu musel len preklikať, lebo to ničím nezaujalo. Ako keď sa to tebe páči, tak nie je o čom.
O hudbe hranej v komerčných rádiach sa baviť nebudem, lebo to nikdy nemalo, nemá a ani nebude mať zmysel.
Prílohy
Screenshot_20190726-231409.jpg
Terepin
Addict
Addict

Takto. EDM nie je žáner. Je to len všeobecný názov, ktorý zahŕňa tanečné žánre ako House, Trance, Goa a podobne. A IDM spadá pod tanečnú hudbu: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Intelli ... prov=sfla1

No drvivá väčšina hudby, ktorú som sem dal, ide kompletne mimo EDM, či už je to Ambient, Psybient, Chillout, New Age, Post-Rock, Ambient Trance, Ambient Dub, Ambient House a iné.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ja sa teda pridam, nie zeby som chcel kopat do "hovna" :D len sa privyjadrit. Uz nejaku dobu pocuvam taky ten ambient styl, naladovu muziku bez textu alebo trance, alebo proste daft punk alebo nejaky set , Carbon based lifeforms, mastodon, Conan the Barbarian soundtrack, ... No proste fakt uplne kadeco, rozny styl. Muziku pocuvam uplne vsade kde mozem. Hlavne v praci kedze tam som vacsinu casu.
Ked rano robim nejaky stretching tak si pustim platnu toho Barbara Conana alebo nejaku platnu Nils Frahm.

Ale ked som si pustil Jon Hopkins - Emerald Rush (Glastonbury 2019) co si sem postol Terepin, tak jedine co ma napada je ze "tanecnik" na tu hudbu je s najvacsou pravdepodobnostou pod vplyvom (ci uz mdma alebo nieco vaznejsie) :D Ta "melodia" v tej skladbe je tak sku**** rusiva ze by som asi prisiel na podium a nakopal ho do riti ze nech uz prestane "mixovat" furt :D

Kazdy ma svoj oblubeny styl, ale kde nie je melodia, tam nie je tanec. Keby aj obycajne kolisanie zo strany na stranu (tiez tanec). Na hento by som sa ani "ovplyvneny" nechytil...
-------------------------------------------------------------------------------------------

@Noobsz DJ: mozes odporucit nejakych interpretov co pocuvas? Z tvojich poslednych prispevkov som pochopil ze by sa mi mohlo nieco pacit. Mozes kludne aj SS ked nechces tu.
Terepin
Addict
Addict

CBL zbožňujem aj ja! Odporúčam tento ich "live" set:

Emerald Rush je IDM a IDM je de-facto experimentálna tanečná hudba. Vôbec nie je uhladená, kvôli čomu tento žáner nemám v obľube ani ja. Táto skladba je skôr výnimka. Ale mnohým ľuďom sa páčil, čo môžeš vidieť aj v komentároch a Jon Hopkins minulý mesiac dokonca vystúpil aj tu na Slovensku.
Štúdiová verzia Emerald Rush znie takto:

Pritom jeho prvý album bol čistý Ambient/Chillout:

//autoeditácia príspevku (29 Júl 2019, 22:10)
Tu je nádherná hudba s ambientnou gitarou:

//autoeditácia príspevku (29 Júl 2019, 22:20)
A tu pre zmenu vynikajúci Dark Ambient od slovenského interpreta:

//autoeditácia príspevku (30 Júl 2019, 15:12)

DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Československo 1971
Terepin
Addict
Addict

//autoeditácia príspevku (04 Okt 2019, 20:31)

//autoeditácia príspevku (04 Okt 2019, 20:50)

//autoeditácia príspevku (09 Okt 2019, 14:00)

//autoeditácia príspevku (09 Okt 2019, 14:02)

//autoeditácia príspevku (12 Okt 2019, 10:17)

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2019, 13:43)

kulox
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kulox »

Terepin
Addict
Addict

//autoeditácia príspevku (06 Nov 2019, 18:34)

//autoeditácia príspevku (10 Nov 2019, 19:27)

Napísať odpoveď