Odišiel mi notebook a na starom si nemôžem zatiaľ zapojiť dva monitory naraz. Mám tam dva grafické sloty VGA a HDMI, ale keď zapojím VGA na tom starom notebooku už sa HDMI nezmestí. Nie sú nejaké redukcie, alebo užší VGA kábel a pod čím sa mi to tam zmestí?
Dve obrazovky a úzky priestor slot na starom notebooku
Dve obrazovky a úzky priestor slot na starom notebooku
Čaute chlapi,
Odišiel mi notebook a na starom si nemôžem zatiaľ zapojiť dva monitory naraz. Mám tam dva grafické sloty VGA a HDMI, ale keď zapojím VGA na tom starom notebooku už sa HDMI nezmestí. Nie sú nejaké redukcie, alebo užší VGA kábel a pod čím sa mi to tam zmestí?
Re: Dve obrazovky a úzky priestor slot na starom notebooku
Mechanicky uprav kable (orezat izolaciu, v pripade vga mozno bude treba pilku na urezanie toho aretacneho kridielka.
-> trosku inspiracie: http://irisclasson.com/2012/06/16/re-cu ... -monitors/
-> trosku inspiracie: http://irisclasson.com/2012/06/16/re-cu ... -monitors/
Môžeš kúpiť redukciu cez USB pre HDMI aj pre VGA
Ta "redukcia" je defacto externy video adapter cez USB zbernicu... Je to drahe a nespolahlive, castokrat nefunguje v roznych rozliseniach/frekvenciach (ak sa teda bavime o cinskych krabickach za 20e) - profi riesenia su ofc na tom lepsie ale nestoji to za to.
no napadlo ma to orezanie, ale prišlo mi to dosť hardcore riešenie, ak nikto nič nemyslí s tými redukciami tak idem asi po pílku

Jasne redukcie su riesenie ale je to technicky horsie riesenie ako mechanicke orezanie konektora.
To sa robi bezne, viem, moze to vyzerat/zniet ako hardcore, ale je to bezna prax, uz som musel pouzit aj konektor celkovo bez obalu na par rieseniach. Zariadenia sa zmensuju, DSUB je velmi stary standart, ten uz s dobou nepojde.
To sa robi bezne, viem, moze to vyzerat/zniet ako hardcore, ale je to bezna prax, uz som musel pouzit aj konektor celkovo bez obalu na par rieseniach. Zariadenia sa zmensuju, DSUB je velmi stary standart, ten uz s dobou nepojde.