USA vs Rusko

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: USA vs Rusko

Príspevok od používateľa jackb »

na temu "rusofobie" sa rozpravaju aj Gal a Sudor. v podcaste Nka ako treti diel citania z knihy Este raz a naposledy. pod vacsinu povedaneho by som sa mohol podpisat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ruske policajne sily znovu zatykali ludi ziadajucich slobodne volby, aj spouzitim hrubeho nasilia
https://blisty.cz/art/96477-stovky-lidi ... oskve.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

V Rusku panuje, ako tu opakujem neustále, otrasný režim o ktorom si netreba robiť žiadne ilúzie a nie je na ňom čo obdivovať.

Ale toto pokrytectvo médií pokiaľ ide o informovanie o protestoch v Rusku a ich potláčaní... človek už nevie, či sa má smiať alebo plakať. A keď sa ozve, je označený za "rusofila."

Policajný obušok bolí takisto na západe ako na východe. Takisto v Rusku aj vo Francúzsku či iných západných krajinách. Odporúčam si pozrieť štatistiky obetí a zranení po protestoch žltých viest vo Francúzsku (alebo koľko očí bolo vystrelených pri protestoch ohľadom autonómie gumovými projektilmi Katalánska), ktoré prebiehali kontinuálne a masovo, ale naše médiá o nich vôbec takto hystericky a pateticky neinformovali. Prečo?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ale informovali, denne a v porovnatelnom rozsahu
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Žlté vesty" sú prevažne výtržníci...
hughito
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal:"Žlté vesty" sú prevažne výtržníci...
Samozrejme, že nie sú. Ale je fajn, že dokážeš takto onálepkovať státisíce ľudí... ale ako chápem, binárny, zjednodušený svet funguje na každej strane barikády. Jedny majú židov, utečencov a neviem koho, druhí zase zlých agresívnych protestujúcich na západe, voči ktorým je fajn zasiahnuť a potom stav v Rusku, kde ide vždy len o zlý režim a pateticky riešiť nejaké čítanie ústavy a pod.
Len tuto nedávno som dával video, ako francúzski policajti striekali slzák do očí ľuďom, ktorí len sedeli a takýmto štýlom protestovali. Opäť sa tu vyrojili odborníci, ktorí inak horekujú nad stavom v Rusku (kde sú to, mimochodom, nepovolené demonštrácie - tie predmetné, medializované, tie ktoré prebehnú bez problémov, média nezaujímajú), ale aj v tomto prípade to ospravedlnili nejakou "bezpečnosťou" a pod.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Lenže argumenty o tých francúzskych policajtoch si ignoroval

V Rusku nie je jednoduché získať povolenie na demonštráciu, preto musia protestovať nelegálne
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v Rusku neboli realne volby uz 19 rokov. ked si vacsina Francuzov mysli, ze Macron je dieta satana, zvolia si niekoho, kto nie je. Rusi nemozu.
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

hughito
Redeemer
Redeemer

Zisk na úkor miliónov obetí, navyše v prostredí toho správneho severoamerického amerického kapitalizmu, kde ľudí radšej nadopujú opiátmi, pretože klasická zdravotná starostlivosť je sprivatizovaná a pre nich neprístupná.

Veľmi smutné.
gogo956
Redeemer
Redeemer

1/Je pravda, ze lieky opiatoveho typu su v Usa podstatne dostupnejsie a lekari ich tam predpisuju oproti Europe pomerne casto. Na druhej strane, je na rozhodnuti kazdeho pacienta, ci konkretny liek proti bolesti prijme, alebo poziada lekara o menej navykovy subsitut-nahradu.

Realita je taka, ze velka cast pacientov si navykove painkilleri doslova sama ziada od lekarov ci uz preto ze su ucinnejsie, ci preto aby sa mohli "sjíždeť", alebo ich dalej predat na ciernom trhu. Moj osobny nazor na lieky som tu uz prezentoval viackrat- je to o slobodnom rozhodnuti konkretneho jedinca ktory by mal niest zodpovednost za vsetko svoje konanie a vitam akukolvek spolocensku diskusiu o ruseni zbytocnych legislativnych regulacii v tomto smere.

2/ Francuzska ekonomika prisla "vdaka" opakovanym demonstraciam "zltych viest" o mnoho miliard, vela verejneho majetku bolo zniceneho, zraneni policajti, podpalene statne budovy.

Zatial co v Rusku sa demonstranti snazia o civilizovany nenasilny protest proti tvrdej postbolsevicko- mafianskej politickej diktature, proti tomu, ze v Rusku nefunguje ani naznak demokracie ci slobodnych volieb.

Vo Francuzsku policajti striekaju na demonstrantov slzny plyn, zatial co v Rusku ich biju hlava nehlava /na mnohych videach je vidno ze schvalne po kolenach kde staci jeden zly uder a dotycny moze byt dozivotnym mrzakom/, snazia sa nasit prechovanie drog, ci ich vo vazbe priotrávit aby vystrasili dalsich, preventivne bezdovodne zadrziavanie za ucelom izolacie atd.

Tieto podstatne rozdiely ale ultralaviciari a proruski agenti typu "kapitan" ci "kotletovy vocca" sa snazia nevidiet, lebo im ide iba o ich vlastny prospech a osobne obchody.

---

Zaujimavy clanok o historii ruskej manipulacie americkej verejnosti pomocou rasistickej problematiky v Usa.

https://qz.com/1495383/a-racial-history ... -politics/
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

gogo956 napísal:1/Je pravda, ze lieky opiatoveho typu su v Usa podstatne dostupnejsie a lekari ich tam predpisuju oproti Europe pomerne casto. Na druhej strane, je na rozhodnuti kazdeho pacienta, ci konkretny liek proti bolesti prijme, alebo poziada lekara o menej navykovy subsitut-nahradu.

Realita je taka, ze velka cast pacientov si navykove painkilleri doslova sama ziada od lekarov ci uz preto ze su ucinnejsie, ci preto aby sa mohli "sjíždeť", alebo ich dalej predat na ciernom trhu. Moj osobny nazor na lieky som tu uz prezentoval viackrat- je to o slobodnom rozhodnuti konkretneho jedinca ktory by mal niest zodpovednost za vsetko svoje konanie a vitam akukolvek spolocensku diskusiu o ruseni zbytocnych legislativnych regulacii v tomto smere.
podla mna velmi precenujes "slobodne rozhodnutia konkretnych jedincov" hlavne v tomto pripade, ked su na tych liekoch fyzicky zavisli + myslim ze sa zhodneme ze mas celkom dobru predstavu ako funguje zavislost na opiatoch a ze to teda nieje sranda, hlavne nieje uplne jednoduche spravit slobodne rozhodnutie s tym prestat - tie lieky nicia uplne bezne rodiny, cele komunity ba az mesta.
hughito
Redeemer
Redeemer

Musí byť pohodlné žiť v čiernobielom svete, kde je dobro a zlo a jasne definované. ;) Pokiaľ je definovaný nepriateľ, ľahšie sa zatvárajú oči nad vlastnými problémami, nad problémami v našich "končinách" a v našom civilizačnom rámci.

Je to výsledok tvrdej, ale nenápadnej a sofistikovanej indoktrinácie. Hlavne nežiadať žiadnu radikálnu zmenu systému, max. výmenu politických figúrok (v Slovenskom kontexte "zlý Fico" a pod.). Veď prečo, keď sa máme tak dobre a inde tak zle? Chceme ďalšiu totalitu?

Smutno-vtipné je, že s takýmito mechanizmami operoval aj minulý režim, kde sa takisto vytváral vonkajší nepriateľ a jeho existenciou sa legitimizoval daný režim.
gogo956
Redeemer
Redeemer

DEVZYO1G

Nesuhlasim s tym co pises.
Kazdy liek ma pribalovy letak kde je uvedene jeho zaradenie v ramci liekopisu, mozne vedlajsie ucinky a pod.
Pacient ma pravo odmietnut liek a ziadat iny,menej navykovy substitut. Kto to podceni, nie je opatrny, ci dokonca vedome hazarduje /svojvolne vyssie davky, dlhsie obdobie ako je predpisane/ ten to robi na svoju zodpovednost- na co ma pravo.

Rovnako by sa tvoje argumenty dali pouzit na alkohol,ci nikotin, ktore su od 18 rokov volne dostupne v akomkolvek mnozstve komukolvek a ich navykovost je iba o nieco nizsia, ci porovnatelna s opiatmi.

Takze bud uplne zakazme alkohol, nikotin,postavit mimo zakon,to znamena za vlastnictvo jedneho piva hrozba vazania na urovni drzby jednej davky heroinu, alebo povolme vsetky latky, lebo inac sme neystemovi a zasahujeme do zakladnych ludskych prav /opakujem ze ja osobne neuzivam ani nepropagujem uzivanie ziadnych nelegalnych navykovych ci inak zakonom regulovanych psychoaktivnych latok/

Napr. v krajinach kde je heroin pomerne volne dostupny /Pakistan,India a pod. a to si treba uvedomit ze tam funguje negativny psychologicky faktor obrovskej chudoby/ ma problem z jeho zneuzivanim cca rovnaka cast obyvatelstva ako je tomu u alkoholu v Europe. Proste urcita cast populacie ma geny ktore ju predurcuju na to, aby sa stali zavislimi na nejakej latke a aj ked by sme im ich vsetky zakazali, tak si ich budu vyrabat nacierno- nie je to ziadne riesenie, vid zlyhanie vojny proti drogam ktore priznalo davno aj Osn- nema to ziaden zmysel, iba sa v tom zbytocne minaju obrovske peniaze.
--
Som zavisly od dobrej horkej cokolady ci cisteho kakaa,ktore mimochodom obsahuju hned niekolko alkaloidov sposobujuce rozne stupne zavislosti.
DEVZYO1G
Addict
Addict

ty ale opisujes akysi idealny stav - suhlasim, takto by to malo fungovat, ale ignorujes ze v realite je to uplne inak: hraju tam rozne faktory od chudoby, neinformovanosti, nizkeho vzdelania, tlaku faramceutickeho priemyslu... zaujimave je aj pytat sa preco ma tolko ludi potrebu riesit svoje mentalne zdravie skrz lieky, neexistuju lepsie prostriedky, prevencia?

to ze ty ako vzdelany biely muz zo strednej vrstvy robis svedomite rozhodnutia o tom ake lieky konzumujes je sice super, ale nie kazdy ma tuto moznost ... ked uz spominas nikotin, co tak obdobie kedy boli cigarety prezentovane ako prospesne? vtedy tiez ludia robili svedomite, informovane rozhodnutia ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

DEVZYO1G

V podstate vecsina drog zacinala tak, ze najprv boli legalne. Kokain /daval sa napr do prvej Coca Coly/, heroin, morfin. Hocikto isiel do lekarne a kupil si napr Pervitin vo farmaceutickej kvalite kolko chcel. Casom ale skusenost ukazala, ze urcite percento ludi z populacie ma pre navykove latky slabost. Co to znamena? Ze ich cely zivot sa podriadi droge, pretoze ich maximalne uspokojuje. Spolocnost to vyhodnotila ako zle a urcila ktore drogy povolene su a ktore nie- v kazdom pripade je to ale hrube zashovanie do slobody jednotlivca a preto kazdy system ktory ma tieto obmedzenia je defacto fasisticky-ano v podstate vsetky ktore existuju az na vynimky.
Cigarety dlho neboli povazovane za skodlive preto, ze kedysi sa ludia dozivali vyrazne nizsieho veku ako dnes, preto aj rakovina pluc vecsinu z nich nedostihla, pretoze umreli skorej na nieco ine.

Napr. zastanca restrikcie moze povedat, ze to by bola katastrofa keby si kazdy mohol kupit latku aku chce. Nebola by to katatrofa, bolo by to dokonca lepsie pre ludi ako dnes. Taky alkohol je podla odbornikov bez debaty jedna z najtvrdsich drog. Ale drviva vecsina ludi sa neoziera pravidelne do nemoty ani nie su zavisli, ale dokazu svoj vztah s nim udrziavat celozivotne v nejakych rozumnych hraniciach.
Cely ten "boj proti drogam" je iba preto, ze živý cast represivnych zloziek statu na jednej strane a na druhej strane rozne mafie a drogove gangy- a toto vsetko platia danovi poplatnici.

Portugalsko napr dekriminalizovalo myslim 2001 uzivanie a drzbu drog a co sa stalo? Kazdy by cakal narast uzivatelov, ale v skutocnosti ich pocet klesol.

K comu viedla prohibicia v 20tych rokoch v Usa ci v Rusku za perestrojky? Iba vsetko vyrazne zhorsila, na pasovani zbohatli mafie a ludia sa doma travili svojpomocne vyrobenymi "samohonkami".

Represia malokedy vedie k niecomu pozitivnemu.
/tymto prispevkom nepropagujem uzivanie ci vyrobu akychkolvek nelegalnych psychotropnych latok,kazdy je povinny dodrziavat zakony statu/
DEVZYO1G
Addict
Addict

to je sice pekne a suhlasim, ale bavili sme sa o niecom inom

ako by legalizacia vyriesila sucasnu opioidovu epidemiu v USA?
ty tvrdis ze ista cast populacie bude kvoli genetike vzdy zavisla od nejakych latok - fajn, genetika tam moze hrat rolu, ale nikdy to nebude len genetika, sucasna epidemia sa da vnimat aj ako symptom niecoho vacsieho. V prvom rade sa treba pytat preco ma tolko ludi depresie a preco je primarne riesenie po ktorom siaha tabletka?
hughito
Redeemer
Redeemer

DEVZYO1G napísal:ty ale opisujes akysi idealny stav - suhlasim, takto by to malo fungovat, ale ignorujes ze v realite je to uplne inak: hraju tam rozne faktory od chudoby, neinformovanosti, nizkeho vzdelania, tlaku faramceutickeho priemyslu... zaujimave je aj pytat sa preco ma tolko ludi potrebu riesit svoje mentalne zdravie skrz lieky, neexistuju lepsie prostriedky, prevencia?

to ze ty ako vzdelany biely muz zo strednej vrstvy robis svedomite rozhodnutia o tom ake lieky konzumujes je sice super, ale nie kazdy ma tuto moznost ... ked uz spominas nikotin, co tak obdobie kedy boli cigarety prezentovane ako prospesne? vtedy tiez ludia robili svedomite, informovane rozhodnutia ...
to ze ty ako vzdelany biely muz zo strednej vrstvy robis svedomite rozhodnutia o tom ake lieky konzumujes je sice super, ale nie kazdy ma tuto moznost Toto je presne to, čo miestni pravičiari vôbec nedokážu pochopiť. Pritom nejeden raz som sem posielal články napr. k tej problematike, že ak človek žije v chudobe, ovplyvňuje to aj jeho rozhodovanie/zmýšľanie (samozrejme, v negatívnom zmysle).
gogo956
Redeemer
Redeemer

DEVZYO1G

psychedelicka skusenost je sucastou ludskeho vedomia.
Kazdy clovek, niekto viac a niekto menej, niekto v takej forme a niekto v onakej, ma potrebu raz zacas nieco taketo zazit-zmenu vedomia. Niekto hra na klaviri, iny skace bunge jumping a dalsi pojeda,fajci ci inac konzumuje urcite latky.
Vsade sa beru drogy- v Usa, Rusku, v Martine, v Kasmire, v Andach, v Afrike. Len niekde maju dost penazi na to aby to niekto statisticky sledoval a vyhodnocoval udaje a inde na to nemaju tak statistiky neexistuju a tvaria sa ze ani neexistuje u inch dany fenomen. Ono v podstate vecsina divorastucich rastlin je viac ci menej jedovata, takze ma psychoaktivny potencial.

Ja som zastanca ochrany ludskej slobody na vsetkych urovniach a co najmensieho zasahovania statu do prav jednotlivca. Preto je podla mna irelevantna otazka, o kolko, ako a ci vobec by sa pocet uzivatelov psychoaktivnych latok v Usa znizil po pripadnej dekriminalizacii. Chapeme sa? Podstatou je sloboda jednotlivca a co s nou urobi on, je jeho osobna vec,slobodne rozhodnutie nech je akekolvek.
Preto je kazdeho osobnou vecou ci si nejaku tabletku da, alebo neda a nikto, ty, ani prezident, ani dalajlama nemaju co do toho hovorit, pretoze sa ich to netyka.

V pripade ze by boli psychoaktivne latky dekriminalizovane a mohli sa predavat verejnosti bez obmedzenia, tak ocakavam, ze by paradoxne spolocenske problemy spojene s drogami sa znizili pod uroven dneska. Bolo naznacene preco. Za prve by sa obrovske miliardy,stovky miliard, ktore su urcenen na boj prosti drogam, presunuli do inych oblasti /skolsko,veda a vyskum, zdravotnictvo,soc. sfera/.
Za druhe by doslova zo dna na den narkomafie a rozne gangy stratili prisun financii a rozpadli sa.
Za tretie by uzivatelia nemuseli konat trestnu cinnost aby mali na extremne drahe drogy, pretoze by si ich mohli kupit presne mnozstvo v farma kvalite v lekarni za par dolarov.
Najvecsie zdravotne problemy maju uzivatelia nie kvoli samotnej ucinnej psychoaktivnej latke, ale kvoli tomu, ze je skoro vzdy velmi nekvalitna, je vnej hocijaky bordel a tak ani netusia silu davky. Toto vsetko by uplnou legalizaciou odpadlo.

hughito
preco predpokladas ze chudobny clovek si nedokaze precitat pribalovy letak a pochopit vyznam jeho textu?

--/tymto prispevkom nepropagujem uzivanie ci vyrobu akychkolvek nelegalnych psychotropnych latok,kazdy je povinny dodrziavat zakony statu/
Napísať odpoveď