2 Zvukové karty v jednom PC

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
vald
Light Star
Light Star

2 Zvukové karty v jednom PC

Príspevok od používateľa vald »

Ahojte! Riešim takú menšiu dilemu a potreboval by som poradiť.
V PC (Win.7) mám 2 zvukové karty. Jedna je na zákl. doske (myslím Realtec alebo tak nejak), a druhú mám cez USB. Je to Creative Sound Blaster THX. Táto je o dosť kvalitnejšia než tá na doske. (Obe sú 5.1)
Ku každej mám jednu reprosústavu. Doteraz som fičal na 5.1 zostave od Creative. Je dobrá na filmy a hry, ale nie na hudbu. Preto som nedávno nahodil tú USB zvukovku a prikúpil k nej 2.0 zostavu Creative Gigaworks T20 na počúvanie hudby. Lenže v systéme môžem mať aktívnu iba jednu. Resp. jednu predvolenú a druhú predvolenú pre komunikačné zariadenie, čo ale môj problém nerieši. Ja by som potreboval aby sa hudba spúšťala na jednej karte a Filmy a hry zase na tej druhej. Samozrejme že nie naraz! Potrebujem niečo kde sa dá nastaviť aké programy/prehrávače/aplikácie sa budú spúšťať na akej zvukovke aby som nemusel zakaždým chodiť do nastavenia zvuku. Vie, prosím vás niekto ako na to? Ďakujem vopred. (Rovnako ďakujem aj za to že mi nebudete radiť aby som to hodil do smetiaka a kúpil zase niečo iné). :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 2 Zvukové karty v jednom PC

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna to nepojde. Mozes sa skusit pohrat v nastaveni programov, niektore prehravace ponukaju v moznostiach vybrat vystupne zariadenie na prehravanie zvuku.
vald
Light Star
Light Star

heker napísal:Podla mna to nepojde. Mozes sa skusit pohrat v nastaveni programov, niektore prehravace ponukaju v moznostiach vybrat vystupne zariadenie na prehravanie zvuku.
- Áno, našiel som to vo VLC playeri, lenže ja používam Jet-audio na hudbu a KM-player na filmy. V podstate potrebujem nastaviť každú kartu na iný účel. Jediné čo som našiel, bolo zvlášť predvolené zariadenia a predvolené zariadenia na komunikáciu, ale to mi moc nepomôže. Tuto jeden chlapčisko vraví že vo Windows 10 sa to dá, ale kvôli tomu nebudem preinštalovávať systém. Zatiaľ som si vytiahol na plochu nastavenia zvuku a prepínam to manuálne, ale to je na nič. Neexistuje na to nejaký program kde by sa to dalo nakonfigurovať?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Nemyslim si. Tak zacni pouzivat programy, ktore moznost nastavenia vystupu maju, ako napriklad tebou uvedeny VLC.
vald
Light Star
Light Star

Asi mi nič iné nezostáva. Stiahol som si AIMP a tam sa to dá tiež. Navyše je to hudobný prehrávač s celkom dobrými možnosťami a hrá fakt dobre.
V podstate mi išlo o to oddeliť hudobnú produkciu od toho zvyšku a to sa aj podarilo. Myslel som že sa to bude dať nastaviť priamo v systéme, ale najlepšie riešenie je asi predsa len to najjednoduchšie. Díki Heker, pomohol si mi.

PS: Nefunguje mi ovládanie hlasitosti keď počúvam hudbu cez kartu čo nie je nastavená ako predvolená. (Iba SW v tom prehrávači).
Hľadám ďalej. (ale aj tak díki - za ochotu)
Napísať odpoveď