Bicyklovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
taki7
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Bicyklovanie

Príspevok od používateľa taki7 »

Mali ste už niekedy nepríjemný pád počas bicyklovania ?
Hensym
VIP
VIP

Re: Bicyklovanie

Príspevok od používateľa Hensym »

Asi každý mal, ale čo je nepríjemný pád?

Mal som ich kopu, hlavne ako decko, ale aj teraz nedávno, keď som na biku sedel po 3 rokoch. Nikdy z toho ale nebolo nič vážnejšie ako jazvy, odreniny a modriny. Žiadna zlomenina ani hospitalizácia. Z detstva som raz preletel cez bajk a mám menšiu jazvu na nose, inak ale nič.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som si asi 2 mesiace dozadu nos rozbil :D mal som docela stastie, inak by to asi nebolo uplne vtipne. ani neviem co sa mi stalo, proste som chcel prejst cez cestu, pozrel som sa za seba a predpokladam ze kombinacia nevhodnej obuvy (lebo kto si da na bicykel kroksy na bose nohy, ze?), hrbolatej cesty alebo neviem coho a zrazu lezim na zemi. nastastie auta neboli uplne blizko a nesli rychlo, takze stihol zastat, ja som sa hned pozbieral a bicykel zobral na chodnik. tvar cela krvava, ruky boleli ale bicyklu sa nestalo vobec nic :D
celkovo jeden rozrazeny nos, narazene celo, natrhnute svaly v zapasti (alebo neviem, proste este teraz ma to boli ked moc ohnem zapastie). s odstupom casu najviac myslim na malu ranku na celnej kosti, musel byt kamen na ceste na ktory som padol a spravil si tam dieru. keby bol trochu vacsi alebo trochu inak dopadnem tak trafim bud oko alebo spanok.

mimochodom som prave isiel za rodinkou k svokrovcom, to vitanie bolo nezabudnutelne, vsetci zhrozeni len manzelka nasrata... ze ak sa zo mna raz takymto sposobom stane trvaly invalid tak ma strci do najlacnejsieho domova :D

odvtedy nosim uz len slapky, nikdy nie kroksy.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tak to pekne zostaň pri tom bicyklovaní a radšej si ani nehľadaj nejaké nebezpečnejšie hobby, ako napr. polovačky...s Gašparovičom. :smt059 pretože slovenské domovy sociálnych služieb sú celkovo hrozné a to ani manželka nemusí hľadať ten najlacnejší.

Ja mám na hlave 3 jazvy. Jedna je od pádu z detského bicykla, ktorý mal namontované pomocné kolieska. Áno, aj z takého sa dá padnúť a rozbiť si hlavu. Napr. keď bicyklom prejdete cez mrežovaný poklop kanálu a zasekne sa vám v mreži koliesko.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Zaciatkom marca v tomto roku som isiel do prace na bicykli a davajuc znamenie odbocenia vlavo som drzal riadidlo len pravou rukou, ktorou som moc prudko zabrzdil (za mnou stalo auto, ktore planovalo ist asi rovno a nebol som si isty ci by ma nezrazilo), a vtedy som sa vysypal. Prava brzda je totiz brzdenie prednym kolesom, to som dovtedy nevedel. Male odreniny na kolenach, ale hlavne brutalny lisaj na pravej dlani. Ten den v praci bol dost brutalny, kazde kliknutie na myske bolelo :D Zahojilo sa to asi za dva mesiace, ale dodnes ma to este svrbieva aj ked na pohlad tam po poraneni nie je uz ani znamky.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

:O čože? to nemáš opačne namontované? :D ešte som nesedel na bicykli, ktorý má pravú brzdu prednú. Ibaže by som mal ja doteraz len mantavé bicykle :D

Inak aby som nebol odveci, tak okrem bežných pádov ako decko, som raz vyťahoval seba aj bicykel z jarku :D Lebo som potreboval flekovať na kamienkoch :D
A v dospelosti som mal zatiaľ len jeden nepríjemný pád, kedy som išiel krížom cez pobránenú rolu v kolaji od auta. Lenže na jednom mieste bola asi mäkšia zem, tak bola koľaj o dosť hlbšie. Čo spôsobilo, že sa pedále zasekli do zeme, ja som preletel cez volant. Ako som tak už ležal na zemi, tak som len videl bicykel letiaci ponad mňa :D Našťastie nič, len som bol dobitý od hrúd, a bicykel to prežil bez väčšej ujmy.
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Teta šla dole kopcom, zľakla sa a zabrzdila predným kolesom. Prelet na ústa, vybité predné vrchné aj spodné zuby, podnebie museli dorábať a ešte k tomu otras mozgu.
taki7
Professional
Professional

Malo by sa brzdiť súčasne obomi brzdami naraz.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

prvy krat na bicykli s oboma brzdami na riadidlach a prehadzovackou som vletel do plotu z pletiva. ja mam na cele jazvu, ak v plote je uz svtrtinu storocia preliatcina :)

v dospelosti som zatial z bicykla nespadol a to do prace a z nej bicyklujem aj ked snezi. ale krusne chvile mi robievaju vodici. o jednej som pisal v teme o dopravnych predpisoch, inokedy sa stava, ze zaparkuju v zakrute, ktora vedie do krizovatky, takze ked ja odbocim, mam pred sebou auto, ktore obchadza to zaparkovane, alebo v opacnom smere ja robim vrasky vodicovi, ktory odbocil a ja obchadzam zaparkovaneho.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Inak pred letom som si kúpil také silné svetlá na bicykel a všimol som si, že mi teraz autá na vedlajšej ceste normálne dávajú prednosť, keď idem po hlavnej. Asi si večer myslia, že som motorka.
:lol:
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Vsak ony ti prednost davat aj maju, podla vyhlasky. Ked by nedali a zramovali by ta, vina by bola na ich strane.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Však ja viem. Ale keď som tie silné svetlá nemal, tak sa väčšinou správali tak, ako keby som na tej ceste ani nebol.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak len dúfaj že sú homologizovane na použitie v cestnej premávke :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja som si raz kúpil také vymakané svetlo na bicykel na Ebayi asi za dvacku. Svietilo neskutočne, ale baterka nevydržala dlho. Autá oproti mi blikali ako keby som mal diaľkové. :D

Do lesa to ale bola pecka.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tieto svetla nie su vhodne na cesty - jedine do lesa, uvedomte si to konecne lebo oslepite oproti iduceho vodica a ten vas sejme a na vine budete vy a este mu budete platit opravu auta, tiez mam take svetlo ale ked idem po ceste tak ho mam na prilbe sklopene tesne pred koleso na zem a zapnuty iba stroboskop - to uplne staci
taki7
Professional
Professional

Zdravím, dá sa nejak zarábať bicyklovaním ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

spytaj sa Sagana
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mozes rozvazat pre bolt food alebo v niektorom meste funguje cyklo kurier
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Ja som sa bol minule bicyklovať a našiel som na zemi 20€. Tak som zarobil bicyklovaním.

Až doma som zistil, že je falošná.
taki7
Professional
Professional

Stratili ste niečo pri bicyklovaní tak, že vám to odpadlo z bicykla ?
Napísať odpoveď