Avast vs. Defender na Windows 10
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Avast vs. Defender na Windows 10
Len antivirus.
-
jorg22
Medium Professional
NOD32 je prezitok doby minulej. Samozrejme pouzivam ESET INTERNET SECURITY.
V dnesnej dobe je antivirak naozaj to najzakladnejsie co mozes mat ale ak sa chces branit aj proti najnovsim vyrusom potrebujes aj poriadny firewall kedze uz vsetko je zapojene do internetu.
Okrem toho je to vsetko lacne takze ci usetris euro hore/dole bez firewallu a dalsich internet security utilit je zbycone riesit.
V dnesnej dobe je antivirak naozaj to najzakladnejsie co mozes mat ale ak sa chces branit aj proti najnovsim vyrusom potrebujes aj poriadny firewall kedze uz vsetko je zapojene do internetu.
Okrem toho je to vsetko lacne takze ci usetris euro hore/dole bez firewallu a dalsich internet security utilit je zbycone riesit.
uz 2 roky pouzivam windows defender a windows firewall, ziadne problemy zatial
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Roky používam len antivírus a sem tam preskenujem PC cez Malwarebytes. Zatiaľ bez problému a to lietam po všelijakých stránkach.
-
harrison314
Hardcore addict
Uz je to mesiac co mam Defender.
Takze - pocitujem zvysnie vykonu oproti Avastu.
Dnes som nechal ESET Online Scanner aby prehladal moj stroj a nic nenasiel, tak ostavam pri Defenderi.
Takze - pocitujem zvysnie vykonu oproti Avastu.
Dnes som nechal ESET Online Scanner aby prehladal moj stroj a nic nenasiel, tak ostavam pri Defenderi.
-
hojko
Site Admin
Pocitujes zvysenie vykonu oproti Avastu - nebude to len subjektivny pocit??? Alebo sa jedna o 10 rokov stary notebook so slabym procesorom a bez SSD disku???
-
harrison314
Hardcore addict
Nie, ono to zvysnie vykonu (hlavne start systemu a aplikacii) sa mi prejavil hned v den odinstalovania Avastu. Co sa tyka uz samotneho behu programov to je viac menej to iste.
Notebook ma cca 5 rokov a bez SSD-cka.
Notebook ma cca 5 rokov a bez SSD-cka.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Lenže už keď stiahneš nejaký vírus do PC, Defender ti nepomôže. Je ti veľa investovať tých smiešnych 5€ za licenciu z Ebay (Eset)?
Kde sa dá z ebay kúpiť za 5 €? Resp. dá sa kúpiť len kľúč, ktorý mi hneď príde na mail?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Písali sme o tom na prvej strane
Zaplatíš a kód ti príde cez správu na Ebay do 24h.
-
harrison314
Hardcore addict
Dnes dalsi test ESET Online Scanner takisto bez vyrusov. Takze pohoda.
-
hojko
Site Admin
Treba skusit este Malwarebytes Antimalware alebo SpyHunter, pretoze tie dokazu najst aj to co Eset niekedy nenajde - najma v pripade spyware, malware...
Windows Defender je prý nejlepší antivirus, tvrdí AV-Test
Maximálního počtu 18 bodů nakonec dosáhly čtyři aplikace:
F-Secure SAFE 17
Kaspersky Internet Security 19.0
Microsoft Windows Defender 4.18
Norton Security 22.17
Z dalších bezplatných řešení můžeme zmínit pěkné výsledky AVG Internet Security a Avast Free AntiVirus – oba programy získaly 17,5 bodu. Proti únorovým výsledkům si však shodně pohoršily o 0,5 bodů v oblasti ochrany.
EDIT: Pisali o tom aj tu - spomenuli tu aj ESET, ktory nedopadol dobre...
Za antivírus pre Windows si netreba priplácať. Podľa testu stačí Defender
Bezpečnostné riešenie Microsoftu obstálo aj v podnikovom prostredí, kde z 18 možných bodov stratil iba pol bodu, a to v kategórii použiteľnosť. Slovenský Eset bol hodnotený len v prípade podnikového nasadenia (Endpoint Security 7.1) a získal 16,5 bodu. Vo vyrovnanej konkurencii 18 hodnotených produktov však napriek tomu skončil takmer na chvoste.
Maximálního počtu 18 bodů nakonec dosáhly čtyři aplikace:
F-Secure SAFE 17
Kaspersky Internet Security 19.0
Microsoft Windows Defender 4.18
Norton Security 22.17
Z dalších bezplatných řešení můžeme zmínit pěkné výsledky AVG Internet Security a Avast Free AntiVirus – oba programy získaly 17,5 bodu. Proti únorovým výsledkům si však shodně pohoršily o 0,5 bodů v oblasti ochrany.
EDIT: Pisali o tom aj tu - spomenuli tu aj ESET, ktory nedopadol dobre...
Za antivírus pre Windows si netreba priplácať. Podľa testu stačí Defender
Bezpečnostné riešenie Microsoftu obstálo aj v podnikovom prostredí, kde z 18 možných bodov stratil iba pol bodu, a to v kategórii použiteľnosť. Slovenský Eset bol hodnotený len v prípade podnikového nasadenia (Endpoint Security 7.1) a získal 16,5 bodu. Vo vyrovnanej konkurencii 18 hodnotených produktov však napriek tomu skončil takmer na chvoste.
Neviem, či v dnešnej dobe treba ešte nejak extra riešiť antivír. Podľa mňa zabezpečenie moderných operačných systémov je na tak vysokej úrovni, a to aj natívne, že keď sa nesprávaš ako debil na nete, tak sa nemáš čoho obávať. Mimochodom dlhodobo najuznávanejší antivír, keď to už takto riešime je jednoznačne Kaspersky, ktorá je určite na vyššej úrovni ako Eset, aspoň podľa mňa, ale ako vravím, ja by som to až tak veľmi neriešil, ale sa zameral skôr na správanie na internete. Na mňa to platí duplom, keďže asi pred troma rokmi som prešiel na Mac a odvtedy to ani neriešim vôbec 
-
starysomar
Hardcore addict
Pre tak vysokú odolnosť moderných operačných systémov platia firmy vo svete milióny za odšifrovanie kompov, zašifrovaných nejakým Ransomwarom...
Treba si prečítať celý môj príspevok 
-
starysomar
Hardcore addict
Je fajn, ak Ti MAC vyhovuje. Niekomu vyhovuje Linux. Oba sú vysoko bezpečné, pokiaľ si tam používateľ nezavlečie nejaké svinstvo.
Otázka je k Windows10. Vstavané ochrany nie sú zlé no občas ich niečo obíde.
Kaspersky je vynikajúci, aj DrWeb (platil som zaň 7 rokov).
Osobne používam Comodo Internet Security a občas (1-2 krát mesačne) zbehnem komp pomocou MBAR, MBAM, TdssKiller, DrWeb jednorázový... Hry nehrám, Varez ani náhodou a predsa občas niečo zachytili.

Otázka je k Windows10. Vstavané ochrany nie sú zlé no občas ich niečo obíde.
Kaspersky je vynikajúci, aj DrWeb (platil som zaň 7 rokov).
Osobne používam Comodo Internet Security a občas (1-2 krát mesačne) zbehnem komp pomocou MBAR, MBAM, TdssKiller, DrWeb jednorázový... Hry nehrám, Varez ani náhodou a predsa občas niečo zachytili.
-
harrison314
Hardcore addict
Oba su vysoko bezpecne by som zamenil za "Obsa su nezaujimave pre tvorcov malweru", lebo ich pouziva zanedbatelne percento ludi (ak sa bavime o desktopoch), ale bezpecnejsie nie su.starysomar napísal:Je fajn, ak Ti MAC vyhovuje. Niekomu vyhovuje Linux. Oba sú vysoko bezpečné, pokiaľ si tam používateľ nezavlečie nejaké svinstvo.
Na oba jestvuju virusy a podobna haved, len maju tak mizive zastupenie na trhu, ze sa to proste hekrskym skupinam neoplati. Navyse zvetsa deskotopovy linux nepouzivaju BUFU.
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2020, 12:16)
https://zive.aktuality.sk/clanok/145064 ... -spyware/?
Avast uz druhykrat spehoval svojich zakaznikov.
Avast is shutting down its subsidiary that sold user data
mne na odinštalovanie stačilo už to, že ma to otravovalo nejakými notifikáciami...
mne na odinštalovanie stačilo už to, že ma to otravovalo nejakými notifikáciami...
Inak keď už je tu táto téma. Používate nejaký antivir mimo windows defender? Alebo ten od windows plne postačuje? Reálne za 2-3 roky používania si nepamätám aby som mal nejaký virus. Ale predsa, počítač používam čím ďalej tým častejšie, a nikdy nevieš na čo môžeš aj omylom kliknúť. Predsa tam mám súkromné veci, bankovníctvo a nejakú relevantu ochrana aj navyše toho od windows by som prijal.